perjantai 24. tammikuuta 2014

Painonnostoa ympäri Suomen.

Ensi viikonlopun (25-26.1.) aikana raudat kolisee ja magnesiumit pölisee ympäri Suomea kovalla tahdilla kun nostajat kokoontuvat alueellisiin mittelöihin eli vanhoihin kunnon piirinmestaruuskisoihin. Tämä on monelle viimeinen paikka yrittää saada kasaan aikuisten SM-kisoihin vaadittavat tulosrajat. Tuo spektaakkelihan käydään Parkanossa 22-23. helmikuuta. Piirinmestaruuskisoissa tulosrajoja jahtaamassa nähdään myös useita crossfit-saleilta ja -kisoista tuttuja nimiä.

Koska suurin osa tämän blogin lukijoista ei varmaankaan ole painonnostokisoissa käynyt niin ajattelin laittaa tähän tuon viikonlopun kisakalenterin. Nyt olisi hyvä mahdollisuus tsekata ihan livenä mitä painonnosto on!


la 25.1. klo 11 Oulun  Kasarminliikuntasali, Oulun piirinmestaruuskilpailut
la 25.1. klo 11 Turun Alfan Liikuntakeskus, Lounais-Suomen piirinmestaruuskilpailut
la 25.1. klo 11 Raution Nuorisoseura, Keski-Pohjanmaan piirinmestaruuskilpailut
la 25.1. klo 12 Nummelan Voimailijoiden Sali , Etelä-Suomen piirinmestaruuskilpailut
la 25.1. klo 12 Tampereen Nääshalli, Hämeen piirinmestaruuskilpailut
la 25.1. klo 12 Kurikan Kiven teollisuushalli, Etelä-Pohjanmaan piirinmestaruuskilpailut
la 25.1. klo 12 Kuusankosken urheilutalon voimailusali, Kaakkois-Suomen piiirinmestaruuskilpailut
la 25.1. klo 12.30 Kajaanin Vienankadun voimailusali, Kainuun piiirinmestaruuskilpailut
su 26.1. klo 12 Joensuun Noljakan punttisali, Pohjois-Karjalan piiirinmestaruuskilpailut
su 26.1. klo 12 Konneveden Urheilijoiden sali, Keski-Suomen piiirinmestaruuskilpailut
su 26.1. klo 14 Rovaniemen Lapin Urheiluopisto, Lapin piiirinmestaruuskilpailut

Pohjois-Savossa kisataan poikkeuksellisesti vasta 15.2.

SM-kisojen tulosrajat löytyy tuolta: http://www.painonnosto.fi/portal/fi/kilpailu/yleista/tulosrajat/


Omat harjoittelut painonnoston parissa ovat olleet melkoista vuoristorataa. Kolme treeniä on nyt takana, ensimmäinen kerta oli puhdasta totuttelua, toinen kerta pään hakkaamista seinään ja murheiden alhoa kun tuntui ettei homma lähde millään toimimaan. Keskiviikkona olin todella väsynyt ja mietin jo pitäisikö koko treeni skipata mutta menin salille normaaliin tapaan. Ja treenihän kulki jo aika hyvin! Selän asento, joka on ollut koko ajan ihan hirveä, oli jo kohtuullinen eikä jokaista pikkukohtaa tarvinnut koko ajan korjata. Pääsin vähän jo nostamisen makuun! Paitsi että valmentajilta tuli parempaa palautetta niin treenikaveritkin sanoivat että homma on ihan eri näköistä kuin viime viikolla ja kehitys on ollut kovaa. Onhan noita asioita ja tekniikoita tullut mietittyä ja monena yönä olen nähnyt jopa unta painonnostosta :D Yhtään treeniä tässä välissä ei ole ollut joten asiat ovat loksahdelleet oman pään sisällä kuntoon kun olen miettinyt sitä miten asiat pitäisi tehdä jotta ne menee oikein. Tottakai korjattaviakin asioita on vielä ihan hemmetisti ja mm. tempauksen veto lähtee vieläkin käsillä ja tanko kulkee liian kaukana kropasta. Ylöstyönnöt saksauksella ja takakyykyt oli vissiin jo kohtuullisella tasolla.

Toistoja, toistoja, toistoja - hyvä tästä vielä tulee. Liikkuvuutta pitäisi vain harjoituttaa paljon enemmän kotonakin.


Kotoisalta ja hyvältä on tuntunut tämän viikon treenit. Maanantaina salitreeni, tiistaina lyhyt juoksulenkki ja totuttelua uusiin juoksukenkiin, keskiviikkona painonnostoharjoitukset, eilen torstaina kovia intervallivetoja radalla, tänään perjantaina salitreeni. Pieni nuha alkaa nostaa päätään, viikonloppu ja pari lepopäivää tulee hyvään saumaan.

Appelsiinit on nyt tosi halpoja ja erittäin maukkaita, suosittelen muitakin ostamaan ja taistelemaan täysillä flunssapöpöjä vastaa. Veriappelsiineja en ole vielä löytänyt mutta nyt pitäisi olla niidenkin lyhyt sesonki päällä, Sisilian kuuluisin vientituote pitäisi olla mafian sijaan veriappelsiini - tuo hedelmähyllyjen todellinen capo di tutti capi.

Rautaista ja raikasta viikonloppua kaikille! :)

4 kommenttia:

 1. Kiitos vinkeistä - sekä painonnostokisoihin että appelsiineihin liittyen :D Menisin varmaan muuten katsomaan, ellen olisi pelaamassa huomenna Lahdessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekään en päässyt ikävä kyllä tällä kertaa paikan päälle, alkuvuosi ja kevät on kuitenkin aika täynnä erilaisia kisoja :)

   Poista
 2. Kyllä niitä veriappelsiineja tästä meidänkin kylästä löytyy, just ostin Sokoksen S-marketista, myös Paanakedonkadun Lidlissä ja parissa K-kaupassa näkyi niitä. Sairaan hyviä!

  Harmi et noi pn-kisat ei oo tällä kertaa täällä. Olis ollut kiinnostavaa käydä katsomassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, loistavaa! Kiitos vinkeistä, pitääkin käydä hakemassa. Citymarketista en ainakaan lauantaina löytänyt. Muistaakseni K-Supermarketeissa on ollut aiempina vuosina veriappelsiinit Pirkka Luomu-merkin alla.

   Onneks täälläkin on mielenkiintoisia kisoja jatkuvasti, salikisoja, nuorten sm-kisoja ym.

   Poista