maanantai 23. joulukuuta 2013

Hyvää joulua, pitkis.

Rakas pitkä lenkki,

en ole ollut kovin kiltti sinua kohtaan tänä vuonna. Lupailin jälleen kerran miten paljon nauttisimme toistemme seurasta, ei vain silloin tällöin vaan ihan säännöllisesti. No, lupaukseksihan se jälleen jäi. Olemme olleet yhdessä aivan liian vähän. Toisaalta ne yhteiset hetket ovat olleet todellisia juhlapäiviä kuten juoksutapahtumia.

Tällä kertaa en tyydy lupaamaan että ensi vuosi on pitkisten vuosi. Se todella on sitä. Aiemmin pitkät lenkit ovat olleet keino päästä kohti tavoitetta. Ensi vuonna pitkät lenkit ovat se tavoite. Tulemme olemaan niin paljon yhdessä että minä opin tuntemaan sinut läpikotaisin ja siinä samassa opin tuntemaan itseni. Olemme varmasti jopa niin paljon yhdessä että tulen sanomaan asioita joita en oikeasti tarkoita kuten "en halua nähdä sinua enää koskaan". En ole tosissani, seuraavana päivänä kun aurinko nousee, solmin jälleen juoksutossut jalkaan ja olemme yhdessä. Me olemme ikuiset, hetken aikaa.

Olet rankka kumppani, minun pitää olla skarppina niidenkin juttujen kanssa jotka aiemmin olen sivuuttanut. Venyttelyt, kehonhuollot, sen sellaiset. Tiedät kyllä. Meidän on keksittävä jotain aivan neroa ettemme eroa.

Kun tuuli tuivertaa, lumi valaisee tien ja pakkanen puraisee poskia, talvi vaihtuu kevääksi, päivä pitenee, kesä on lähempänä. Silloin me jatkamme, tien alusta tien päähän ja kun ei ole enää minne mennä, aloitamme uuden polun.

Myötä- ja vastoinkäymisissä,
ala- ja erityisesti ylämäissä,
kunnes urheilulääkärin diagnoosi meidät erottaa,
Mika

P.S. Pitkiksen lisäksi haluan toivottaa hyvää joulua myös lyhyille ja keskimittaisille lenkeille. Intervalleille. Rääkille. Voimaharjoituksille. Rakkaalle levytangolle ja ihanan pyöreille levypainoille.

Lopulta kaikkein eniten haluan kuitenkin toivottaa hyvää joulua ihan oikeille ihmisille eli just sulle. Kiitos kun olette olleet jakamassa tätä hienoa matkaa kohti uutta ja tuntematonta. Tämä oli hieno vuosi, toivotaan että ensi vuosi on vähintään yhtä mahtava. Nautitaan joulun tunnelmasta, se kun voi olla ihan yhtä vaikuttavaa, nautinnollista ja pyhää kuin se pitkä lenkkikin.

7 kommenttia:

 1. Hyvää joulua sulle ja ja koko teidän perheelle myös! :)

  VastaaPoista
 2. Hehee :)

  Hyvää joulua koko teidän liikunnalliselle perheelle! Ja tsemppiä vuoden viimeisille lenkeille!

  VastaaPoista
 3. Iloista joulua! Tykkään blogistasi kovasti: se on innostava ja hyvällä tavalla jalat maassa/"tavis". Myös kirjoitustyylisi on mun makuun. Kiitos! :)

  VastaaPoista
 4. Rauhallista ja lenkkitäytteistä joulun aikaa! Pitkät lenkit... siinä mullekin tavoite ensi vuodeksi. Kiitos muistutuksesta!

  VastaaPoista
 5. Kiitos joulukommenteista! Meillä oli oikein hieno joulu, toivottavasti myös teillä kaikilla :)

  VastaaPoista