keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Crossfit WW-karsinnat puolivälissä - nyt tarvitaan voimaa!

Voiko kolme lajia käsittävässä urheilutapahtumassa puhua puolivälistä? No, eka laji on takana ja toinen jo julkistettu joten mun mielestä tätä voi sanoa jo puoliväliksi.

Ensimmäinen laji oli mielestäni yksinkertaisuudessaan mainio mutta myös hyvin yksipuolinen. Se mittasi käytännössä pelkästään hapenottokykyä sekä anaerobisella alueella tapahtuvaa vauhtikestävyyttä. Luulen että jos lajina olisi ollut cooperin testi, tuloslista olisi näyttänyt todennäköisesti samalta. Toisaalta tämä laji vaatii pientä taktikointia, cooperissa pitää vetää 12 minuuttia täysillä kieli ulkona suusta läähättäen ja silmät päästä pullistuneina mutta "Death by burbee run" oli tietysti ensimmäiset viisi minuuttia hyvin hidasta suorittamista. Sen jälkeen vauhti kiristyi mutta vasta noin 10 minuutin paikkeilla moni kilpailijoista joutui ottamaan sykkeitä ja tehoja irti. 3500 metriä cooperissa kiskovat miehet ja 3000 metriä juoksevat naiset todennäköisesti löytyvät nyt tuon ekan lajin jälkeen tuloslistan kärkipäästä.

Löysin pienellä selailulla kourallisen bloggauksia ekan lajin tehneiltä:

Essi / MyCrossfit
Jenni / Puolet Jennin elämästä
Jonna / Jonna1983
Riikka / Workout of My Day
Steffi / Steffit.com
Tony / PonysFit

Hienoja suorituksia ja bloggauksia jokaiselta! Näitä on ilo lukea myös jatkossa. Jos joku tietää lisää karsintalajeista tehtyjä kirjoituksia niin laittakaapa kommentteihin.

Tuloslistaa ei kannata hirveästi katsella tämän ekan lajin jälkeen, koska se tosiaan oli niin yksipuolinen mittari näin valtavan monipuolisessa lajissa kuin crossfit. Olen aivan varma että listan hänniltä tullaan vielä nousemaan mukaan itse kisoihin. Toisaalta myöskään kaikkia nyt kärkipäässä olevia tyyppejä ei Tampereella nähdä.

Naisten sarjassa parhaan tuloksen tehnyt Janika Jalonen tulee olemaan todennäköisesti karsinnan kärkisijoilla loppuun asti. Janika oli viime talvena Winter War-finaalien viides ja hänellä on myös harvinaista kansainvälistä kilpailukokemusta, hän oli nimittäin toukokuussa Tanskassa mukana Crossfit Gamesien Euroopan aluekarsinnoissa CrossFit Porin joukkueen jäsenenä. Elokuun Karjalan kovin-kisoissa Janika sijoittui toiseksi. Hänellä on vankka salitreenitausta ja kun valmennuksesta vastaa (tai on ainakin aiemmin vastannut) Mikko Salo, tietotaitoa korkeimmalta mahdolliselta crossfitin tasolta löytyy.

Miesten tuloslistalta löytyy kovia tekijöitä vielä tällä hetkellä kaukana kärjestä, esimerkiksi Jonne Koski (Euroopan aluekarsintojen 7., Karjalan Kovin 2.) ja Mikko Ojala (Winter War 2., Karjalan kovin 1.) ovat sijalla 58. tehtyään 89 toistoa. Mikko Ojala muuten palkittiin itsenäisyyspäivänä Rauman vuoden parhaana miesurheilijana! Hieno juttu että crossfitin kaltainen uusi laji noteerataan tällä tavalla ja erittäin kovakuntoinen urheilija saa ansaitsemansa tunnustuksen.


Toinen karsintalaji julkistettiin eilen illalla ja vaikka se siltä vaikuttaa niin minä en ole sitä keksinyt ;-) Ennakoin viime viikolla että toka laji tulee olemaan puhdas voimamittelö ja sitähän se on. Liikeratakin on sellainen että suoritan sen lähes tismalleen juuri tuolla tavalla kerran viikossa..

Barbell Complex (aikaraja 20min)

Suorita mahdollisimman raskas liikesarja seuraavia liikkeitä:

1)    Rinnalleveto kyykkyyn
2)    Ylöstyöntö
3)    Takakyykky
4)    Ylöstyöntö
5)    Valakyykky

Naiset aloittavat 30 kilolla ja miehet 40 kilolla. Aina kun liikesarja on tehty ilman virhettä (tanko ei saa koskea välillä maahan) naiset lisäävät tankoon 2.5 kg ja miehet 5 kg.

Odotan kovia suorituksia! Naisten sarjassa ainakin Koskisen Essillä, Leppäsen Emilialla ja Laaksosen Saaralla on rahkeet nousta aina tuonne 70-80 kiloon asti. Toisaalta kun lähdetään liikkeelle heille todella matalalta tasolta eli 30 kilosta ja nostot ovat 2.5 kilon välein niin aika taitaa loppua kesken.

Miehissä 100 kilon haamurajaan pystyvät todennäköisesti ainakin Mikot Aronpää ja Ojala sekä Jussi Mutikainen, eli Winter War-finaalien viime vuoden kolme parasta. Jonne Koski on kehittynyt huikeaa tahtia painonnostoliikkeissä, rive kyykystä ja puhtaat työnnöt (joita crossfitissä ei vaadita) nousi todella kevyesti isoilla painoilla jo kesällä. Jonnehan on kilpaillut tänä vuonna crossfitin lisäksi myös painonnostossa ihan SM-tasolla asti.

Osallistujalistalla on paljon uusia kilpailijoita joiden tasoa en tunne, voi olla että sieltä löytyy todella huikeita voimanpesiä. Toivotaan!

Tämä on laji jossa jokaisen kilpailijan omasta tasostaan huolimatta on helppo asettaa tavoite: uusi oma ennätys. Mielestäni voi olla erittäin tyytyväinen jos tekee yhdessäkin liikkeessä uuden ennätyksen, parhaassa tapauksessahan enkan voi tehdä samalla kertaa sekä rivessä, työnnössä kuin valakyykyssäkin.

Jos nää jutut etenee mun veikkailujen tahtiin niin ens viikolla nämä karsinnat huipentuu johonkin kovaan amrapiin: punnerruksia, leuanvetoja, tuplanaruhyppyjä, boksihyppyjä, thrustereita, toes-to-bareja..


Tsemppiä ja ennen kaikkea VOIMAA kaikille karsintoihin osallistuville!

9 kommenttia:

 1. Haastavia lajeja valittu ja veikkaan minäkin, että kolmantana joku tunnin amräppi :]

  Oletko tyypittänyt liukuestejuttuja jo? Mitä tykkäsit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä lajeja, tosin veikkaan että tunnin ämpäppi jää näkemättä - loppuis meinaan tuomareiden videokameroista kapasiteetti :D

   Oon juossut niillä nyt kolme lenkkiä, noin 30 kilsaa, ja vaikuttaa erinomaisilta. Testaan vielä ensi viikon ja sitten kirjoitan tarkemman arvion. Eilenkin oli lenkillä erittäin liukkaita, hiekoittamattomia jalankulkusiltojen jyrkkiä luiskia joissa pito oli käsittämättömän hyvä.

   Poista
 2. Jonkinlainen tulos on kirjattu nyt omaankin blogiini. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, käynpäs lukemassa. Sulla on niin vankka urheilutausta että tulos on varmasti aika kova!

   Poista
 3. Oikein veikkailit tuon ajan suhteen, pääsin tuohon 72,5kg painoon mutta aika loppui viimeisessä työnnössä. Mietin että hieman paremmalla taktikoinnilla olis tuo 72,5kg mahdollista vetää läpi ja ehkä joku toisto 75kg mutta ei kyllä paljoa enempää. Katsoin myös nostojen välejä ja se oli keskimäärin minuutti eli ei jäänyt paljoa ylimääräistä painojenvaihdon kanssa. Mutta hyvä laji siltikin, tykkäsin kyllä kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän nopeasti pystyit tekemään, mua alkoi jo vähän kaduttaa toi veikkailuni koska en laskenut miten monta nostoa pitää tehdä päästäksesi yli 70 kiloon. Teit siis 18 onnistunutta sarjaa! Faileja tuskin ehti tulemaan?

   Miesten korotuksilla 18 onnistunutta nostoa 20 minuutissa tarkoittaisi 125 kiloa johon varmasti kukaan ei pysty. 100 kiloon riittää 13 onnistunutta sarjaa.

   Poista
  2. Joo faileja ei tullut paitsi viimeisillä sekunneilla Se 72,5 työntö niskasta. Eikä ihan hirveitä taukojakaan tullut pidettyä. Toisaalta jos olisi alusta asti pitänyt vähän kovempaa tahtia ja laskeskellut aikataulua 75 kiloon niin kyllä sinne pystyisi varmaan ehtimään. Mutta aika täydellinen suoritus saisi olla. Täytyy joskus tulevaisuudessa testata uudestaan :)

   Poista
 4. Sen verran vielä tänne vanhaan kommentoin että taisit unohtaa Aronpään tuossa lauseessa missä julistit että kukaan ei välttämättä 125 pääse. :D
  Olisi kyllä hurjaa nähdä tuo setti kokonaisuutenaan koska aika tiuhaan on saanut nostella.
  2 muutakin päässyt näköjään 125 repsiin. Tosi hurjia tuloksia kyllä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt meni kyllä ennustus täysin mönkään miesten osalta :D Tiesin että Aronpää ja mm. Kosken Jonne on kovassa iskussa mutta yllättivät silti! Aivan älyttömän kovia tuloksia, toi on todella raskas sarja nostaa - ja vielä jos sen tekee 18 kertaa 20 minuutissa erittäin kovilla painoilla.

   Poista