torstai 27. kesäkuuta 2013

Helteiset kilometrit, hikiset raudat.

Huh hellettä! Samaan aikaan kovan treeniputkeni kanssa käynnistyi erittäin lämmin jakso joten tavallisen harjoittelun päälle on tullut vähän kuin ylimääräinen harjoitusvaste.

Sunnuntaina kävin myöhään illalla tekemässä ylävartalon harjoitteita, mm. erittäin pitkiä ja raskaita sarjoja pystypunnerrusta. Samalla syntyi uusi ennätys 1000 metrin soudussa!

Maanantaina juoksin 12 kilometriä, lämmintä piisasi mutta juomavyö oli tietysti mukana ja lenkki eteni tasaista tahtia.

 Tiistaina salilla raskas voimaharjoitus, mm. 3x15 penkkipunnerrusta raskaalla tangolla (75% yhden toiston maksimista). Kuten olen aiemminkin kirjoittanut, noin pitkät sarjat hajoavat mulla kun painot ovat haastavia. Tuo penasarjakin oli lopulta käytännössä 8 + 7 + 6 + 6 + 3 + 5 + 5 + 5. Sen päälle valakyykkyjä 5x5 sarjoja, sujui aika hyvin, lämmin ilma taitaa pitää nivelet liikkuvina. Jollain jumppakepillä tai pelkällä tangolla teen valakyykyt helposti ass-to-grass-tyylillä vaikka muuten olen äärimmäisen kankea kaveri ja tällä kertaa aika moni raskaampikin toisto sarjojen sisällä meni aika mukavasti pohjalle. Salin paperitelineillä on käynyt kuhina, kaikki repivät vuorotellen paperia ja pyyhivät hikeä. Hikipyyhe vois olla ihan asiallinen, varsinkin näillä keleillä, mutta jotenkin se on aina unohtunut.

Eilen keskiviikkona hölköttelin saman 12 km lenkin kuin maanantaina, vettä oli taas mukana. Lämpöä oli +27C mutta taivas oli onneksi puolipilvinen. Jos olisi ollut selkeä taivas ja arska paahtanut täydeltä terältä niin olisi voinut olla aikamoista taaperrusta.

Tänään aamupäivällä kävin tekemässä kolmannen voima- ja lihaskuntoharjoitteen viiden päivän aikana ja homma oli vähintään yhtä raskasta kuin edellisinäkin päivinä. Pitkiä sarjoja yläkropalle: 2x15 yhden käden ylätaljaa, 3x 15 hauiskääntö kulmatangolla, 3x15 hauiskääntö kinesiksellä, 2x15 takaolat.. Sarjojen välissä palautustauot olivat loputtoman pitkiä, pitkäkestoista ja intensiivistä treeniä en ainakaan itse näilllä keleillä pysty tekemään. Helle ja kuumuus tuntuu vaikuttavan ennen kaikkea palautumiseen, jos normaalisti teen jonkun 3x15 sarjan 5 minuutissa niin nyt siihen menee 10-15 minuuttia. Tai ainakin siltä tuntuu, en kyttää kelloa treenien aikana. Vedän usein, myös tiistaina ja tänään, yläkropan treenin lopuksi aivan finaaliin leuanvetosarjoilla ja tänään ne tuottivatkin jo todellista tuskaa. Ykkösetkin olivat rankkoja, pidemmistä sarjoista puhumattakaan.

Huomenna juoksen vielä keskipitkän lenkin, todennäköisesti saman 12km kuin maanantaina ja keskiviikkona, mutta sitten on vuorossa parin päivän lepo. Tulee todellakin tarpeeseen, olkapäät ja yläkroppa alkaa olemaan niin väsyneitä (ja kankeita) kovasta treenaamisesta että perinteinen alkuverryttelykin jumppakepillä tuntui tänään todella omituiselta. Tuntuu hassulta että kaksi vuotta sitten tein alkulämmittelyni kolmella kahvakuulalla, 4kg + 8kg + 12kg, ja nykyään käytössä on 20kg + 24kg + 32kg. Aina kun tajuaa oman kehityksen tulee hyvä fiilis ja janoaa lisää.

Viime päivinä olisi todella kaivannut jääpaloilla ja jäävedellä täytettyä paljua jossa viilentää lihaksia. Palautuminen ei ole kovinkaan ideaalia kun meillä on makuuhuoneessakin läpi yön +29C, nukkuminen on aika hikistä puuhaa. Vähän kuin treenaisi 24/7 :D


Tänä viikonloppuna en samaistu tähän kaveriin!

4 kommenttia:

 1. Oletpas taas treenannut oikein urakalla! Hyvä että treeni kulkee ja juoksu maittaa helteessäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä hyvä rytmi tekemisessä!

   Arvaa muuten mitä - tulin just lenkiltä ja sata kilsaa meni rikki. Ekaa kertaa tänä vuonna siis tuli se paljon odotettu satasen kuukausi. Jes!

   Poista
 2. Heips! Ihan loistava blogi, kiitos siitä. Olen päättänyt haastaa itseni ja aijon juosta ensi vuonna maratoonin (luultavimmin ulkomailla), treenaaminen alkaa nyt. Blogisi on siitä hieno, että oot yhdistänyt kuntosalin ja juoksun. En halua lopettaa kokonaan salilla käyntiä!

  Joten täällä ainaki yksi sun postauksia odottava tylleröinen! Varasin kirjastostakin kaksi kirjaa liittyen maratoonin harjoitteluun.

  Pidä lippu korkealla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista, on aina mukava kuulla että näistä saa muutkin kuin minä itse jotain irti :)

   Älä ihmeessä lopeta salitreeniä! Vahva ja hyväkuntoinen lihaksisto auttaa ehdottomasti maratonilla eikä ole mitään syytä miksei voima- ja saliharjoittelua voisi yhdistää juoksemiseen.

   Vuosi on hyvä aika treenata maratonille, lopputulos riippuu siitä kuinka paljon töitä haluat sen eteen tehdä :) Tsemppiä!

   Poista