Paketissa oli lapaa. Se oli siistitty eikä mukana ollut esimerkiksi luuta, pelkästään paloiteltua lihaa.
Lihat pannulle ruskistumaan.
Ruskistettu lapa uunivuokaan, vesi kiehumaan ja lihaliemikuutio sekaan.
Kastike ja pari porkkanaa ja sipulia vuokaan lihojen seuraksi ja uuniin.
Liha oli 175-asteisessa uunissa noin 2½ tuntia. Taisi olla jopa lähemmäs kolme tuntia.
Entäs se lopputulos? Olen syönyt elämässäni aika paljon erilaisia liharuokia, naudan palapaisteja, karjalanpaisteja, naudan- ja possunsuikalekastikkeita. Ja voin sanoa että tämä päihitti ne kaikki! Liha oli niin hyvää että se melkein suli suussa ja kun otin vuuan pois uunista yhdeltätoista illalla niin söin melkein kaikki palat iltapalaksi ilman mitään lisukkeita. Tällainen ruoka onkin erinomainen korvike kanansiipien kaltaiselle "lihasnacksille" , jos tuohon liemeen olisi laittanut chiliä ja muuta maustetta reilummin niin olisi ollut erittäin hyvä slow fast food.
Possun lapa on todella halpaa verrattuna muuhun lihaan, kilon taitaa saada usein alle 5 eurolla kauppahalleista ja kauppojen lihatiskeistä. Tämän kokeilun jälkeen siitä tulee varmasti vakiovieras meidän pöydässämme. Suosittelen testaamaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti