maanantai 18. helmikuuta 2013

Slow foodia à la KKRR.

En ole kovinkaan kaksinen kokki. Toki teen joka päivä ruokaa ja reseptien kanssa onnistun loihtimaan melkein mitä tahansa. Pääsääntöisesti ruokatarjonta kulkee kuitenkin samoja latuja: kalaa, salaatteja,  jauhelihaa, pihvejä, erilaisia kastikkeita jne. Lähes joka ilta paistan pannulla jotain lihaa ja annos on aikalailla valmis. Ois hienoa osata käsitellä kaloja ja vaikka possun eri osia mutta käytän aina valmiiksi käsiteltyjä paloja, fileitä jne. Pari viikkoa sitten sain kuitenkin yllätyspaketin. Avovaimon tädillä on possuja ja sieltä oli kulkeutunut mulle puoli kiloa jotain lihaa. Olin vähän paniikissa, mikähän osa se on ja mitä sille pitäisi tehdä.

Paketissa oli lapaa. Se oli siistitty eikä mukana ollut esimerkiksi luuta, pelkästään paloiteltua lihaa.

 
Lihat pannulle ruskistumaan.


Ruskistettu lapa uunivuokaan, vesi kiehumaan ja lihaliemikuutio sekaan.


Kastike ja pari porkkanaa ja sipulia vuokaan lihojen seuraksi ja uuniin.


Liha oli 175-asteisessa uunissa noin 2½ tuntia. Taisi olla jopa lähemmäs kolme tuntia.

Entäs se lopputulos? Olen syönyt elämässäni aika paljon erilaisia liharuokia, naudan palapaisteja, karjalanpaisteja, naudan- ja possunsuikalekastikkeita. Ja voin sanoa että tämä päihitti ne kaikki! Liha oli niin  hyvää että se melkein suli suussa ja kun otin vuuan pois uunista yhdeltätoista illalla niin söin melkein kaikki palat iltapalaksi ilman mitään lisukkeita. Tällainen ruoka onkin erinomainen korvike kanansiipien kaltaiselle "lihasnacksille" , jos tuohon liemeen olisi laittanut chiliä ja muuta maustetta reilummin niin olisi ollut erittäin hyvä slow fast food.

Possun lapa on todella halpaa verrattuna muuhun lihaan, kilon taitaa saada usein alle 5 eurolla kauppahalleista ja kauppojen lihatiskeistä. Tämän kokeilun jälkeen siitä tulee varmasti vakiovieras meidän pöydässämme. Suosittelen testaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti