perjantai 8. helmikuuta 2013

Laatuaikaa.

Nyt on ollut vähän harvinaisempi viikko meidän perheessä. Välillä saattaa mennä parikin kuukautta ettei superjunnu ole isovanhemmilla kyläilemässä mutta poika oli ensin lauantaina yökylässä ja tänään lähti pulkkailemaan useammaksi tunniksi. Lauantaina lähdettiin tietysti sinne Tampereelle Crossfit Winter Wariin ja tänään - no ei tänäänkään hirveästi tarvinnut miettiä mihin yhteinen aika käytetään. Samaan aikaan salille!

Yleensä meillä on treenaamisessa "läpsystä vaihto"-taktiikka, itse käyn salilla aamupäivällä ennen kuin tulen toimistolle ja kun palaan kotiin avovaimo lähtee treenaamaan. Välillä on kuitenkin hauska mennä samaan aikaan, vaikka molemmat keskittyy täysin omaan tekemiseen niin on mukava nähdä hieman toisenkin tekemistä ja kehittymistä, verrata tekniikoita jne.

Mulla oli vuorossa ensin penkkipunnerrusta, valakyykkyjä ja leuanvetoa. Leukoja menee jo aika mukavasti joten taidan hylätä leuanvetolaitteen kokonaan ja tehdä pelkällä tangolla eripituisia sarjoja. Leuanveto on todellista hyvän mielen treeniä. Aina huomaa kehittyneensä taas lisää, olen tehnyt monta kuukautta rannekipujen vuoksi liikettä vasaraotteella ja nyt kun vaihdoin klassiseen vastaotteeseen niin homma tuntui jopa helpolta. Yhtä hyvä mieli tulee kun näkee miesten lisäksi myös naisten treenaavan leukoja, vaikka vastuskuminauhan avulla tai pelkällä rekkitangolla. Joskus tekisi mieli salilla sanoa jollekin että "hitto miten hyvännäköistä tekemistä" mutta siitä vois tulla vähän sellainen ylenkatsova fiilis jollekin vaikka se ei ole missään nimessä tarkoitus. Tulee vaan tosi hyvä fiilis kun joku tekee jotain perus-mavesta ja haukkarista poikkeavaa. Joku äijä esimerkiksi väänsi tänään zercher squatia! En ole ikinä nähnyt muualla kuin youtubessa ja crossfit-salien blogeissa.

Voimaosuuden jälkeen tein toisen AMRAP-harjoitukseni: 5 minuutin ajan 10 boksihyppyä, 10 metriä autonrenkaan pyörittämistä, 2 leuanvetoa, 10 metriä autonrengasta ja taas alusta. Sen verran pisti hapoille ja puuskuttamaan että menin laskuissa sekaisin montako kierrosta tein. Riittävästi! Onneksi en tänäänkään joutunut pitämään taukoa, tahti vain snadisti hidastui varsinkin hypyissä.

Eilenkin oli itse asiassa varsinaista kuntosalielämää.. nimittäin kun tulin töistä kotiin niin poika sanoi pakanneensa salilaukkunsa ja olevansa valmis treenaamaan. Moikattiin äitiä ja hän lähti pukuhuoneesen (=vessaan) vaihtamaan shortseja ja treenipaitaa. Laittoi vielä hupparin päälle, hän ottaa sen pois sitten kun alkulämmöt on otettu. Iskänkin olisi pitänyt kuulemma treenata kunnolla mutta päätin säästellä, illalla oli vielä vuorossa raastavat 5x400m intervalli-juoksutreenit.

Muissa blogeissa on kuvia reisistä, käsivarsista ja selkälihaksista nyt ja silloin joskus. Minä laitan kuvasarjan jossa poika laittaa painoja kasaan viime kesänä ollessaan 4-vuotias ja eilen, 4½-vuotiaana.
Palautuminen alkoi syömällä pikkujätkän uutta lempparia, herkkusienikesäkurpitsa munakasta.


Viikonloppuna lepäillään ja vietetään perheen yhteistä laatuaikaa luistellen ja koululaisten painonnoston SM-kisoissa! Moni mies varmaan masentuisi jos ja kun 6-luokkalaiset tytöt paiskovat isompia rautoja kuin he itse mutta mua ei kyllä tässäkään tapauksessa muiden tekeminen masenna vaan päinvastoin motivoi. Mielenkiintoista muutenkin nähdä mitä on peruskoululaisten painonnosto, todennäköisesti (ja toivottavasti) se on enemmän tekniikka- kuin voimaurheilua.


 Mahtavaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti