tiistai 4. joulukuuta 2012

En halua joulupukilta lahjoja, pelkkä säkki riittää.

Joulun hittilahjat ovat yleensä seuraavan vuoden turhakkeita. Kahvakuulat taisivat olla pienoinen hitti parina edellisenä jouluna ja se onkin mainio lahja mikäli vain tulee käyttöön eikä varaston täytteeksi. Kahvakuula on mainio väline toiminnalliseen harjoitteluun kuten muutkin vapaat painot ja "vanhan ajan" välineet. Mulla ei ole kahvakuulaa kotona mutta salilla otan sillä aina alkulämmön, pelkällä heiluttelullakin ilman varsinaisia tempauksia tai nostoja käsivarret ja olkapäät lämpenee mukavasti ja sormien puristusvoima aktivoituu heti alusta lähtien.

Yhden välineen voisin kyllä ottaa kotiinkin.

Spartan Gearin verkkokaupasta löytyy neljän- ja kuuden kahvan hiekkasäkkejä. Erinomaisen voimajuoksutreenin saisi aikaiseksi kun ottaisi tuollaisen säkin ja lapion messiin ja lähtisi hiekkarannalle. Säkki täyteen hiekkaa, nosto hartioille ja juoksemaan! Meillä on kuntosalin crosstraining-huoneessa 5, 10 ja 15kg hiekkasäkkejä mutta ne ovat aika pieniä ja niistä on hankala saada hyvää otetta varsinkin juostessa. Tuo vaikuttaisi tarpeeksi leveältä olkapäille ja saisi aina lastata tarvittavan määrän täytettä treeniä varten.

Säkeistähän on moneksi: niillä voi tehdä kovatehoisen, voimaa tarvitsevan aerobisen harjoittelun lisäksi erilaisia kyykkyjä, rinnallevetoa jne. Se korvaa omalla tavallaan perinteisen levytangon. Oishan toi hemmetin siisti kotitreeniväline!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti