keskiviikko 5. joulukuuta 2012

168 tuntia kuntopyörällä.

Olen usein blogannut erilaisista äärimmisyyksiin menevistä urheilijoista, ultra-kilpailuista ja ennätysyrityksistä. Suomalaisista superihmisistä olen nostanut pari kertaa syksyn aikana esille Markku Saarisen jonka tarina on erittäin mielenkiintoinen. Markku aloitti aikoinaan kehonrakennuksesta ja voimaharjoittelusta mutta on nostanut sen rinnalle hyvin vahvasti kestävyysurheilun ja ennen kaikkea (sisä)pyöräilyn. Mies on tehtaillut erilaisia ennätyksiä mm. 24 tunnin ajossa mutta kuukausi sitten tähtäimessä oli jotain suurempaa: kokonainen viikko eli 168 tuntia sisäpyöräilyä.


Tänään keskiviikkona klo 18.30 FOXin urheilumakasiinissa VO2 keskitytään tuohon hurjaan urakkaan. Lähipäivinä on runsaasti uusintojakin joten kaikki varmaan ehtii imemään itseensä todellista sisua ja ääretöntä kestävyysurheilun paloa.

Markulla on muuten omat facebook-sivut joista löytyy tietoa mm. ravitsemuksesta ja miehen tempauksista laajemmin. Markku Ultraurheilija Saarinen. Uusimmassa Bodaus-lehdessä on muuten Markun erinomaisia vinkkejä käsitreeniin salilla, sekin kannattaa tsekata.

Illalla kun tuon VO2:n olen katsonut niin tulee varmasti kova kaipuu juosta vielä muutama vähän pidempi lenkki tänä vuonna. Juoksin äsken reilut 6 kilometriä noin -17C pakkasessa, hyvältä tuntui ja oli mukavan raikas keli. Kilometrejä on nyt kasassa 938, tonni menee ehkä rikki jo ennen joulua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti