perjantai 2. lokakuuta 2015

Puolimaratonhaaste: Ei tuulta ilman kipinää.

maanantai 28. syyskuuta : 21 km
tiistai 29. syyskuuta: 21 km
keskiviikko 30. syyskuuta: 21 km 
torstai 1. lokakuuta: 21 km
perjantai 2. lokakuuta: 21 km
----------------
yhteensä 105 km


Viisi tuntia siinä lopulta meni mutta verenvuoto tyrehtyi. Huoli ehti olemaan jo aika kova ennen kuin löysin vuotokohdan ikenen ja hampaan välisestä raosta. En tiedä liittyikö närästys lopulta mitenkään tuohon verenvuotoon vai johtuiko se esimerkiksi siitä että olin niellyt juostessa verta. Aika paljon sitä tuli, kielikin oli ihan verinen. En tosiaan tiedä lääketieteestä sen enempää mutta uskon että sillä että juoksin puolitoista tuntia verenvuodon kanssa johti siihen että se oli niinkin runsasta ja että vuodon tyrehtyminen kesti niin kauan.

Ei oikein tuntunut hyvältä alkaa syömään mutta vetelin illalla paljon mm. kiisseleitä ja mehuja. Pariin päivään ei ole muutenkaan maistunut ns. oikea ruoka, ei ole yhtään tehnyt mieli syödä mitään pastaa tai riisiä ja jauhelihakastiketta. Eiköhän se ole nyt tärkeintä että syö eikä se mitä syö, lämpimät voileivät uppoaa nyt parhaiten joten ei muuta kuin pelti täyteen voikkareita ja uuniin.

Tänään oli taas vuorostaan hyvä juoksupäivä ja aikaakin kului yhtä vähän kuin keskiviikkona, puolimaraton oli tänään noin kahdeksan minuuttia nopeampi kuin eilen.

Kelit ovat olleet tosi upeat koko viikon, 15-16 astetta lämmintä ja aurinkoa koko ajan. On ollut jopa kuuma juosta, tukalampaa kuin esimerkiksi kesäkuussa. Eilen sateli vähän ja tänään tuuli puhalsi, se on mulle paljon parempi juoksusää. Kovin myräkkä on tulossa vasta illaksi mutta kyllä nytkin puhuri pauhasi melkoisella voimalla. Isoilla aukeilla paikoilla peltojen pientareita juostessa tuntui kuin voisi lähteä lentoon.

Tänä viikonloppuna järjestetään Vaarojen maraton ja kovan myrskyn on pelätty pahimmassa tapauksessa estävän ainakin osan juoksumatkoista kuten ekaa kertaa järjestettävän 130 kilometrin ultrasarjan. Tsemppiä Mikaelille ja muille hurjille jotka lähtevät matkaan, liveseurantaa pitäisi olla tarjolla gps-muodossa osoitteessa http://www.vaarojenmaraton.fi/kisainfo/live-seuranta/ . Tätä reittiä ja matkaa ei tosiaan ole ollut aiemmin tarjolla Kolilla, Mikael oli käynyt testaamassa uusia osuuksia pari viikkoa sitten ja siitäkin voi lukea enemmän hänen erinomaisesta blogistaan.

Omalla taivalluksellani tänään ehti päässä pyöriä kaikenlaista. Eka kierros oli henkisesti hankala ja ekaa kertaa todella mietin onko tässä mitään järkeä. En ainakaan koskaan juoksisi enää pidempiä matkoja tai tällaisia älyttömiä haasteita mistään ultrajuoksuista puhumattakaan. Kun 12 tuntia ja 100 kilometriä juoksua neljässä vuorokaudessa tuli täyteen katselin sillalta auringonpaistetta ja nanosekunnin aikana kaikki kääntyi päälaelleen. Tämä on just hienoa ja tämän minä osaan, tää on mun juttu. Vieläkään ei ole minkäänlaisia kipuja, vaivoja tai ongelmia.

Eihän tässä ole enää kuin loppusuora jäljellä - 42 kilometriä - antaa tuulen vaan puhaltaa!

2 kommenttia:

  1. Porilaista tahtoa ja sisua tuossa vaaditaan! Asenne ratkaisee paljon, toki fysiikan pitää kestää. Terveydellä ei kannata leikkiä. Mutta hyvä jos paikat on viiden päivän jälkeen kunnossa ja maaöi häämöttää! Tsemppiä loppuun asti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heikki, eiköhän tässä loppuun asti painella kun vieläkin tuntuu ihan hyvältä!

      Poista