tiistai 1. lokakuuta 2013

Syyskuun treenit, mitä sä siit tiiät?

Syyskuu oli ja meni. Yllättävän kesäisenä se alkoi ja jatkui sellaisena aika pitkäänkin mutta lopulta päästiin täällä etelässäkin nollan tuntumaan tai jopa alle, ainakin yöllä. Pakko oli toissa viikolla antaa periksi, vääntää patteria päälle ja hakea kellarista polttopuita kun sisälämpötila oli +16C :-D

Mitäpä sitä säistä kirjoittamaan kun treenithän ne on aina mielessä.

Elokuun lopussa vedin aika kovan harjoitusjakson jonka jälkeen oli outoja tuntemuksia vasemman jalan kanssa. Tämä tarkoitti sitä että vedin varotoimenpiteenä kaiken volyymin pois juoksutreeneistä ja syyskuu mentiin todella vähäisillä juoksukilometreillä. Lopulta syyskuun tilastot näyttivät tältä:

Juoksulenkkejä 7 kpl, yhteensä 55 kilometriä
Voima- ja lihaskuntoharjoituksia 8 kpl
Yhteensä treenipäiviä 15 kpl

Mitäs tästä sitten pitäisi olla mieltä? Suhtautumistapoja on aika paljon, heitetään nyt tähän vaikka kaksi:

Vaihtoehto 1. Menipäs huonosti! Surkea määrä kilometrejä, tollaisia määriä juostaan joskus tammikuussa kun keskitytetään enemmän punttien kolisteluun. Nyt pitäisi tahkota hirveitä mättöviikkoja jotta selviää maratonista kunnialla! Voimatreenejä enemmän kuin juoksua vaikka nyt pitäisi painotuksen olla toisinpäin suhteella 60% - 40%! Voi elämän kevät miten kamalaa. Olen vetänyt lonkkaa sohvalla puolet kuukaudesta, sitä ei millään hölkkäilyllä muuksi muuteta. Vaivun itsesääliin, myyn treenikamani huuto.netissä ja ostan koko rahalla Salattujen elämien dvd-bokseja.

Vaihtoehto 2. Huh, menipäs hyvin! Juoksupuolta rauhoitettiin sopivasti, tuntemukset katosivat kantapäästä ja 22.5 kilometrin maastojuoksu meni nappiin. Salilla mentiin kovaa, keventely-yrityksistä huolimatta uudet enkat valakyykyssä, leuanvedossa ja 1000 metrin soudussa. Kolme kuukautta aikaa mässätä kilometrejä tälle vuodelle, 1100 kilometrin tavoitteeseen vaaditaan kolme 120 kilsan kuukautta ja nehän tulee vaikka käsillä kävellen!


Kumpaan vaihtoehtoon mun pitäisi kallistua? Lähetä tekstiviesti "1" tai "2" numeroon nollapollakolmekaksipaksineljäviisipiisi ja vaikuta!

4 kommenttia:

 1. Olisin äänestänyt ykköstä ilman noita Salkkareita, nyt on pakko kallistua tuon yltiöpositiivisen kakkosvaihtoehdon puoleen, vaikka se sotiikin mun pessimististä elämänasennetta vastaan...

  Ei vaineskaan, vaan tosi hyvä jos juoksumäärien vähennys vei tuntemukset pois jalasta, ja nyt voit vetää loppuvuoden terveenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ettet valinnut ykköstä, en oo katsonut Salkkareita kymmeneen vuoteen joten olisi pari boksia katsottavana että saan kirittyä tauon umpeen :E

   Tehtyjä (ja tekemättömiä) asioita voi katsoa niin monelta kantilta, positiivinen vaihtoehto on hyvä valinta :)

   Poista
 2. Kiinnostais tietää, mikä sulla siinä kantapäässä? Sama vaiva kun mulla vai? Ei sitten parane millään... ja kyllä mä kakkoseen itsekin kallistuisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lievä plantaarifaskiitti ilmeisesti, muutamalla lenkillä tuntui kipua joka säteili joka askeleella päkiästä jalkapohjan läpi kohti kantapäätä. Nyt tuntuu että se meni ohi kun kevensin tahtia.

   Positiivinen vaihtoehto on hyvä :-)

   Poista