torstai 24. lokakuuta 2013

Shokkiuutinen: Mika on aloittanut lihasten huoltamisen!

Jos olette ihmetelleet miksi ihmiset juhlivat toreilla ympäri maailmaa, taivaalle ammutaan raketteja ja erilaiset juhlaparaatit ovat täyttäneet kadut niin totta se on - olen alkanut huoltamaan lihaksiani.

Voivottelin pari viikkoa sitten miten harjoittelun määrän, käytännössä juostujen lenkkien ja kilometrien, lisääminen näkyy heti erilaisina vaivoina ja outoina tuntemuksina. Sain valtavasti hyviä vinkkejä, kiitos niistä, ja tällä kertaa ihan oikeasti tartuin toimeen. Ehkä tuon bloggauksen otsikko, Putki poikki, pohje piiputtaa, oli enne nimittäin marssin kaupasta ostamaan putken eli rullan eli rullaputken eli putkirullailuputken.


Kävikö Mustalle Mötikälle kuten venyttelylle eli kokeilin kerran jonka jälkeen se painui unholaan? No ei! Se oli kuulkaas rakkautta ensisilmäyksellä. Ihan huikea vekotin josta maksamani 29 euroa ei ollut tippaakaan liikaa.

Olen viimeiset kaksi viikkoa rullannut joka ilta 5-10 minuuttia samalla kun katselen telkkaria. Homma on niin naurettavan helppoa ettei se edes tunnu miltään lihashuollolta.

Istun putken päällä niin että se on joko pohkeiden tai takareisien alla ja rullailen ees ja taas. Keskivartalon lihaksistokin tykkää, mitä pidemmälle rullaa niin sitä enemmän vatsalihakset joutuvat duuniin.

Etureidet toimii samalla tavalla mutta istumisen sijaan makaan pötkön päälle ja rullaan niitä. Sääret ovat ilmeisesti pohje-ongelmieni perimmäinen syy nimittäin ne ovat kosketusarat! Ei puhettakaan että makaisin putken päällä ja rullaisin sääriä. Sääret siis tulee käytyä läpi niin että istun ja rullaan mötikkää niiden päällä, mitään painetta ei kohdistu mutta tuo erittäin hentokin kosketus kyllä tuntuu. Hups, ois varmaan kannattanut kiinnittää asiaan huomiota jo aiemmin..

Tuo Karhun rulla vaikuttaa erittäin laadukkaalta, painoraja 200 kiloa ja erittäin vahvan tuntuista matskua. Ei pehmeä, ei kuitenkaan liian kova. Just sopiva.

En tykkää Jukka Pojasta (sori miehen fanit) mutta se ilmeisesti tykkää myös tästä rullailusta vai mitä muutakaan näistä lyriikoita voi päätellä?

"kuka sua hoitaa kun sitä tarvitset, kuka hieroo pois päivän rasitukset?"

"olo on niin vahva, väkevä ja villi, rullaten rauhoittuu rauhaton mieli. Rullaan rullaan rullaan"

Rullaati rullaa, kuka on messissä? Let's roll!

14 kommenttia:

 1. Mää ihmettelinkin mitä ne meuhkaa tuolla pihalla ja huutelee Mikan nimee, ajattelin että nyt se Mika Salo on joutunut linnaan kaikista maailman rötöksistä, mutta tätähän se olikin!
  Rullaus on parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ne Mikontalon huligaanit! Aina remuamassa ja riehumassa.

   Poista
 2. Whihiii, mulla on toi sama Karhun rulla! Ja hyvä on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kokeillut Karhun eri välineitä ja aika kirjava on laatu, osa hyvinkin heikkoja, mutta tää on tosiaan huippu!

   Poista
 3. Rullaati rullaati myös täällä. Miula on vaan semmonen tasanen pötkylä, hyvä on sekin, mutta tarkotus ois nystyräputkikin hommata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla nystyräputkea! Perusidea on toki sama mutta ehkä se aktivoi lihaksia vielä vähän enemmän.

   Poista
 4. Voi ei, taas tätä rullahommaa! Kaikkialta sitä suositellaan, ja nyt täälläkin. Hittolainen, nyt oli sen verta vakuuttavaa jo, että pakko kai se on liittyä tähän salaseuraan! Tarkoitan sanoa, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rullamania on kyllä kova :D Itsekin vastustelin pitkään niin kuin muitakin hype- ja trendijuttuja mutta onneksi annoin houkutukselle periksi. Osta ja ihastu! :-)

   Poista
  2. Hehee, mä myös vastustan kaikkea uutta ja viimesen päälle trendikästä ihan periaatteesta ja aloitan yleensä sitten kun trendi ohi ja välineet alessa, tunneilla paremmin tilaa jne ...

   Eli putkirulla-alea odotellessa. Saattaa kyllä jokunen vuosi vielä mennä, sen verran "kuumaa" tuo nyt on. Ja aivan varmasti tehokasta, sitä en siis epäile :)

   Poista
  3. Heti jos tuntuu että kaipaat lihashuoltoon uutta hohtoa niin ei muuta kuin putkikaupoille ;) Tai askartelet itse, moni näyttää tehneen tällaisen omin neuvoin.

   Poista
 5. Meikä rullailee kans. Asiasta oon sen verta kiinnostunut, että opparikin koskee tätä aihetta :) Mutta ethän sää säären kohdalla vaan luuta vasten rullaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon näkyy ohjeita ja videoita joissa kyllä ollaan koko painolla rullan päällä ja rullataan säärtä, eli kai just luuta vasten? Ei todellakaan olisi mun kohdalla edes mahdollista kun ne on niin arat. Muutenkin käsittäisin että sääri kannattaa hoitaa ensisijaisesti pohkeen kautta jonka kireys säteilee sitten sääreen.

   Oma säärirullailuni on niin hentoa että vastaa lähinnä hivelyä eikä siinä ole yhtään voimaa tai painoa mukana :)

   Poista
 6. Loistavaa, että olet löytänyt rullailun! :D Kuten jo mainitsinkin, täällä rulla on aktiivisessa käytössä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä niin mahtava juttu! Kiitos paljon teille kaikille jotka rullailua suosittelitte :-)

   Poista