Suomen suurimman ja merkittävimmän crossfit-kilpailun karsinta on edennyt viimeiseen vaiheeseen, skaba on sopivasti jälleen paketissa ennen joulua. Toinen laji, tempausten ja burpeiden 12 minuuttia kestänyt yhdistelmä, oli totutusti sopiva laji niille jotka ovat olleet muutenkin vahvoilla. Ensimmäisessä lajissa vakuuttavasti ylivoimaisen tuloksen tehnyt CrossFit Porin omistaja ja päävalmentaja, Games-kilpailija vuodelta 2011 Tuomas Vainio vei myös toisen lajin nimiinsä. Ilahduttavasti tuosta suorituksesta on myös videota tarjolla:
Winter War - WOD 2 Tuomas Vainio from Riku Kuparinen on Vimeo.
Ilman suorituksen näkemistä voisi kuvitella että hurja määrä toistoja, tässä tapauksessa 136 toistoa 12 minuutissa, tarkoittaisi älytöntä repimistä ja riuhtomista äärirajoilla. Vainio tekee suorituksen itse asiassa hyvin rauhallisesti, burpeet ovat suorastaan palauttelua koska ne tehdään rauhallisella tahdilla pienimmällä mahdollisella energiankulutuksella. Tuomas on loistava painonnostaja ja juuri se tekee isoimman eron tässä lajissa. Hän käyttää 20x 40 kilon tempaukseen 55 sekuntia, 15x 50 kilon tempaamiseen tasan 1 minuutin, 10x 60 kilon tempaamiseen 45 sekuntia ja 5x 70 kilon tempaamiseen 27 sekuntia. Lopussa hänellä on aikaa peräti 3 minuuttia ja 25 sekuntia tehdä tempauksia 80 kilolla ja niitä tulee peräti 26 kappaletta!
Karsinta on painottunut vahvasti painonnostoliikkeisiin, ekassa lajissa oli rinnallevetoja, tässä toisessa näitä tempauksia ja kolmannessa etukyykkyjä:
Laji 3, osa 1:
90 sekunnin välein 3 etukyykkyä kasvavalla painolla
Miehet:
60-70-80-90-100-105-110-115-120-125-130-135-140-145-150-155-160-165-170-175-180-185-190-195-200
Naiset:
40-45-50-55-60-62.5-65-67.5-70-72.5-75-77.5-80-82.5-85-87.5-90-92.5-95-97.5-100-102.5-105-107.5-110
Tämän jälkeen kahden minuutin tauko ja:
Laji 3, osa 2:
Kolmen minuutin aikana mahdollisimman pitkä aika käsinseisontaa
neliömetrin alueella. Urheilijalla on käytössä viisi (5) yritystä,
joiden yhteenlaskettu sekuntimäärä on osan tulos.
Voimanostoa ei tosiaan tämän vuoden karsinnassa nähty lainkaan vaan painonnostoliikkeet ja niiden osat tulivat hyvin tutuiksi. Parhaat crossfit-urheilijat ovat lähes poikkeuksetta myös erinomaisia painonnostajia joten tämä sopii lajin henkeen varsin hyvin. Vainio on tunnetusti 200 kilon kyykkääjä mutta on mielenkiintoista nähdä miten tällaisessa viiden kilon välein menevässä ladderissa riittää paukkuja.
Käsinseisonta on taito-osuus jota onkin jo odoteltu, käsilläkävelyä ja käsinseisontapunnerruksia on nähty viime vuosien kisoissa mutta staattista paikallaan oloa en ainakaan itse muista kisa- tai karsintalajeista.
Viimeisen lajin myötä jännitys tiivistyy sen kohdalla ketkä 40 naista ja miestä selviävät Tampereen suureen finaaliin. Leaderboard kertoo että erityisesti naisten sarjassa moni aiemmilta vuosilta tuttu nimi on muutaman pisteen marginaalissa viimeisistä kisalipuista.
Kisat ovat erinomainen tapa mitata omaa kehitystään ja on ollut hienoa huomata miten moni kisaaja on nostanut tasoaan taas uudelle tasolle. Mainiota Puolet Jennin elämästä-blogia kirjoittava CrossFit Oulun Jenni Puoliväli esimerkiksi on tällä hetkellä hienosti karsinnassa viidentenä, viime vuonna hän oli finaalissa 31. ja karsinnassa 16. Kun samalla kilpailijoiden taso on mennyt kovasti eteenpäin niin voi varmasti olla tyytyväinen siihen duuniin mitä on tullut tehtyä. Tsemppiä Jennille ja kaikille muillekin viimeiseen rypistykseen!
Vähän tylsä viimeinen laji, hieman pettynyt tuohon. Harmi että Tuomaksen olkapää operoitiin alkuviikosta joten viimeinen laji jää häneltä väliin.
VastaaPoistaJep :( Kuulin tuosta Tuomaksen tilanteesta jo pari viikkoa sitten salilla mutta en viitsi tällaisia epävirallisia tietoja hirveästi kirjoitella näihin kisajuttuihin. Harmittavaa kisan kannalta, olisi ollut tosi hienoa nähdä Tuomas kilpailemassa. Ehkä nähdään vielä yksi huikea comeback sekä Tuomakselta että Mikolta ;)
PoistaKisoihin pääsee tänä vuonna 40 parasta karsijaa molemmista sarjoista.
VastaaPoistaKiitti korjauksesta! http://www.cfwinterwar.com/winter-war-info/ sivulla luki "näistä karsijoista 32 parasta miestä ja naista pääsivät kisaamaan Suomen kovakuntoisimman tittelistä. ... Vuonna 2015 jatkamme samalla kaavalla, mutta vielä isommalla areenalla" Olihan toi 40 jo aiemmin mainittu jossain mutta jotenkin haksahdin kun tarkastin määrää tuolta sivuilta enkä nopeasti bongannut muuta tietoa. Viime vuonnakin finaalissa oli jo tuo 40. Muutan sen nyt tohon tekstiin :)
PoistaKiitos paljon! :) Eka yritys takana ja siitä jäi sopivasta hampaankoloon toista yritystä varten!
VastaaPoistaToivottavasti saat parannettua vielä entisestään tokalla yrittämällä :) Etukyykkykolmosmaksimi on aika rankka keikka ottaa parin päivän välein mutta onneksi sentään keskiviikon ja sunnuntain välillä on vähän taukoa.
PoistaJoo siis todellakin on aika kova laji yleensäkään vetää kahteen kertaan. Tarkoituksena ois jo huomenna tehdä uudestaan ja viettää kisaryhmän pikkujouluja sitten lauantai-illasta. Jos jalat ovat huomenna vielä yhtä tukossa niin sitten taitaa jäädä yhteen kertaan, kaiken järjen mukaan tuo eka tuloskin pitäisi riittää :)
PoistaEiköhän se riitä, teit niin hyvät tulokset jo kahdessa ekassa lajissa. Onneksi tämä laji on harvinaisen helppo jättää kesken, aika nopeasti ekojen kyykkysarjojen jälkeen näkee kyllä missä kunnossa jalat on ja kannattaako nousta maksimiin.
PoistaKaks päivää on todella vähän palautua tuosta jalkarääkistä, melkein pitäisi kävellä koko ajan ja pulahtaa vaikka avantoon jotta jumia saisi estettyä/siirrettyä ja pidettyä jalat tuoreena mutta ei sekään välttämättä riittäisi.
Hyviä pikkujouluja CFO:n väelle! :)
Mä ehdotan että seuraat myös Tiina Rinteen tuloksia. Entinen Kisa-Veikkojen yleisurheilija aloitti crossfitin vasta 2013 syksyllä, tämän vuoden Winter Warissa taisi jäädä niukasti top 10, mutta uskon että tänä vuonna on mitallisijoilla. Kolistelee rautoja myös painonnoston puolella Anni Vuohijoen ohjauksessa.
VastaaPoistaTiina on tuttu nimi edellisistä winter wareista ja olen huomannut tosiaan hänenkin kovan tasonnousunsa. Mielenkiintoista nähdä keitä nousee uusina niminä kärkitaisteluun ja toisaalta miten tulokkaat pärjäävät pitkänä finaalipäivänä.
Poista