maanantai 7. huhtikuuta 2014

Parhaiden hanskojen perillistä etsimässä.

Vajaa kuusi vuotta sitten meidän perheeseen oli pakko löytää hyvät hanskat. Koliikin kanssa painiva pikkujätkä ei suostunut nukkumaan päiväunia muualla kuin liikkuvissa vaunuissa joten urheina vanhempina saatoimme tehdä 3-4 tunnin lenkkejä satoi tai paistoi. Koleina sateisina päivinä sadetakit oli pop mutta sormet olivat kohmeessa. Ratkaisu löytyi partiokaupan hanskoista, eräs Marmotin hanskamalli oli ohut mutta sateen- ja tuulenpitävä. Ne ovat vähän kuin jotain kuorikangasta mutta silti kämmenissä on nahkaiset vahvikkeet. Vaunujen hytkyttäminen onneksi loppui aikanaan mutta hyville hanskoille on aina tarvetta.

Noista Marmotin hanskoista tuli todellinen ikihitti ja usein avovaimon kanssa oli pientä kisaa kumpi saa ne käteensä ulkoillessamme. Olen käyttänyt niitä vuosia myös juoksulenkeillä. Talvipakkasilla ne ovat olleet lapasten alla alushanskoina. Niillä on patikoitu ja retkeilty, tehty pihahommia, pyöräilty ja kiipeilty kivikoissa ja kallioilla. Melkein kuusi vuotta päivittäistä käyttöä kovissakin olosuhteissa on parhaillekin hanskoille liikaa. Viime kuukausina on ollut pakko havahtua siihen tosiseikkaan että hanskoista toisen käden yksi sormi on haljennut (keskisormi, olen varmaan heilutellut sitä liikaa) ja myös ranteen ja kämmenen välissä yksi sauma on revennyt auki. Ne ei ole siis enää niin kovin sateen tai tuulen pitävät..

Tismalleen samanlaisia hanskoja en ole onnistunut löytämään mistään, ilmeisesti tuon mallin valmistus on lopetettu. Koska olen ollut näihin niin pirun tyytyväinen niin päätin ostaa uudetkin käsineet Marmotin mallistosta.

Suurin osa hanskoista on ikävä kyllä vuorellisia ja suunniteltu kylmiin vuodenaikoihin. Ne eivät oikein vastanneet sitä mitä ajoin takaa, hanskoja joita voi käyttää vaikka viileinä kesäaamuina- ja iltoina fillaroidessa ja patikoidessa. Kunnes löytyi yksi malli:

 

Nämä löytyi lauantaina paikallisesta partiokaupasta tasan kahdellakympillä, olin selannut passelia mallia pitkään netistä ja oli hauska huomata että just se mihin päädyin oli myös tarjouksessa!

Parin päivän testin perusteella nää on just sitä mitä halusin. Istuvat täydellisesti käteen, lämpimät mutta hengittävät. Erinomainen pito sormissa olevien tarttumapintojen myötä. 

Liikkuessa olen aika kuumaverinen, talvella saattaa olla -20C pakkasta mutta ekojen kilometrien jälkeen juoksen paljain käsin. Ne ekat kilometrit onkin hyvä saada juostua mahdollisimman ohuilla hanskoilla jotka mahtuvat hyvin taskuun kun käpälät on lämmitetty ja sydän pumppaa verta kiivaaseen tahtiin. Power Stretch Glovet menee tosi pieneen tilaan eivätkä paina juuri mitään.

Lidlissä on usein hintalaatu-suhteeltaan erinomaisia kuntoiluvälineitä, torstaina tulee kuulemma taas erä juoksukamppeita myyntiin. Kokeilin ja taisin jopa ostaa joskus sieltä pyöräilyhanskat jotka oli ihan liian kankeat. Näissä sormet liikkuu yhtä hyvin kuin hanskoja ei kädessä olisi ollenkaan.

Marmotin varusteisiin törmää usein erittäin kovissakin olosuhteissa Mount Everestiltä lähtien. Sille on varmasti syynsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti