maanantai 19. maaliskuuta 2012

Sali, ohjelman 2. päivä

Eihän ne viime viikon lukemat siihen 15 kilometriin jääneet. Juoksin torstaina vielä töistä kotiin (1 km) ja kun perjantaina en ehtinytkään salille niin korvasin sen juoksemalla pojan kanssa rattailla leikkipuistoon ja takaisin (2 + 2km) eli viikon saldoksi kertyikin kohtuullinen 20 km. Ihan hyvä määrä kun treenataan puolikkaalle mutta parin viikon päästä kun alkaa viiden kuukauden maraton-treenaus niin tuo pitäisi melkein tuplata joka viikko.

Tänään ohjelmassa oli kuntosali, kaksijakoisen ohjelmani toinen päivä. Tässä ohjelma, kursivoidut improvisointia eivätkä kuulu ohjelmaan:

Lämmittelynä 5 min käsipyörä, 5 min kahvakuula, kepin pyörittelyä
Ylätalja, yhden käden 
Kinesis takaolat 
Hauiskääntö kulmatanko
Vatsarutistukset (Technogym Abdominal Crunch)
Kinesis kahden käden hauiskääntö 
Jalkojen nosto maaten 
Kinesis ylävartalon kierto 
Leuanvetoa laitteessa
(Jalkaprässi)
(Kinesis askelkyykky eteen) 

Jalkatreeni on siis vielä tämän viikon pannassa, ens viikolla aloitetaan prässäämään ja kyykkäämään. Abdominal crunchia oli mukava päästä tekemään parin viikon tauon jälkeen, ehdottomasti tehokkain tapa jolla olen vatsoja tehnyt mistä syystä taitaa olla myös salini suosituin laite. Se on melkein aina varattuna enkä ole jäänyt pidemmäksi aikaa ikinä jonottamaan kun se ei viralliseen ohjelmaani edes kuulu.

Teen yleensä niin että kovimmalla vastuksella jolla vielä kulkee 25  toistoa, pykälä vastusta kevyemmäksi ja 25 toistoa ja vielä pykälä kevyemmäksi ja 50 toistoa. Kovimmat maratoonarithan tekee 500 vatsaa aamuin ja illoin - saunassa!

Kovinkaan montaa hydraulista laitetta en siis käytä, vannon vapaiden painojen sekä toiminnallisen harjoittelun nimeen. Paras vastus on oma keho. Suurimmalle osalle kuntoilijoista riittää kyykkäämiseen oma olohuone, teet sitten 10, 50 tai 100 syväkyykkyä ilman painoa - tai vaikka lapsi olkapäillä - niin eiköhän ala reisissä tuntumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti