torstai 23. lokakuuta 2014

Painonnostoharjoitukset mestarin johdolla.

Vihdoin eilen pääsin tasan kahden viikon tauon jälkeen takaisin rautojen pariin. Painonnostoharjoituksiin tuli yllättäen melkoinen lisämauste kun meidän seuran valmentajien sijaan vetovastuussa oli Everin Anna, moninkertainen suomenmestari ja arvokisanostaja. Anna viimeistelee tällä hetkellä kuntoaan Kazakstanin MM-kisoihin joiden myötä starttaa tärkeiden pisteiden kerääminen Rion olympialaisia varten. Kisat alkavat parin viikon päästä ja tulen niistä takuulla kirjoittamaan sitten enemmänkin.


Meillä on loistavat valmentajat mutta se että Anna oli suunnitellut harjoitteet oli todella iso piristysruiske ja hienoa vaihtelua. Vaikka treenataan käytännössä aina kahta painonnostoliikettä - työntöä ja tempausta - niin ne koostuu niin monista pienistä osista että erilaisia harjoitteitakin on paljon. Näitä yhteistreenejä on kuitenkin vain kerran viikossa ja kun osallistujat ovat pitkälti aloittelijoita niin on pitäydytty lähinnä siinä että tehdään kokonaisia liikkeitä erilaisilla variaatioilla. Jos liikkeet on pilkottu osiin niin yleensä se on tarkoittanut keskittymistä vetovaiheeseen.

Kepillä tehdyn alkulämmittelyn jälkeen alettiin heti ottaa saksaus-harjoitteita! Tanko otettiin rinnalle jonka jälkeen lähdettiin rauhassa hakemaan oikeaa saksausasentoa, monilla etujalkaa piti siirtää selvästi eteenpäin ja takajalkaa koukistaa enemmän. Painon tulisi olla keskellä, eli lantiossa, ei kummallakaan jalalla. Tosi huteralta tuntui pitkään mutta Anna ja muut valmentajat antoivat hyviä vinkkejä ja pikku hiljaa oikea asento alkoi löytyä. Kun saksi oli ok, piti ottaa viisi pystypunnerrusta rinnalta saksausasennossa.

Noin vartin jälkeen alettiin kokeilemaan työntöä ihan käytännössä mutta jälleen ihan eri tavalla kuin aikaisemmin. Lähtöasennossa paino oli suorilla käsillä pään yläpuolella. Tanko laskettiin rauhassa alas ja heti kun se oli rinnalla, terävä potku ja saksattiin paino ylös. Etujalka taaksepäin, takajalka viereen. Paino rauhallisesti alas rinnalle ja taas pam! Työntö saksauksella. Mahtava harjoite.


Lopussa otettiin vielä maastavetoa työntöotteella ja takakyykkyvitosia. Hienot treenit.

Vetovaihe on mulle painonnostossa ollut se haastavin osa-alue ja koska sitä ei eilen tehty niin tulikin vähän enemmän onnistumisen tunteita kuin yleensä. Ihan vahingossa ja välillä toivottavasti ihan tarkoituksellakin mm. työnnöt tokassa harjoituksessa pamahtivat kohdalleen ehkä paremmin kuin koskaan ennen.

Tänään on ollut vähän reidet töötissä mutta eiköhän hommat ala taas kulkemaan kun kyykkyjä tulee jatkossa noin kolmesti viikossa. Shortsijuoksuille tuli muuten loppu, pakkasta oli aamupäivällä kolme astetta ja tuuli navakasti, pokka ei pitänyt loppuun asti :-( Lyhyet shortsit oli jo jalassa mutta vedin lopulta päälle verkkarit.

Olen juossut viimeiset pari vuotta trikoilla mutta koska en ole vieläkään hankkinut uusia pitkiä juoksutrikoita niin päädyin perusraitaverkkareihin. Eikä tosiaan ollut yhtään sen huonompi juosta kuin trikoillakaan. Monille juoksuharrastajille muut kuin juoksutrikoot ovat kauhistus. Jostain kumman syystä ennen vanhaankin juostiin mielettömän kovia juoksuja ilman huipputeknologiaa ja erikoismateriaaleja.

Ehkä en ostakaan uusia pitkiä trikoita. Menen toiseen ääripäähän ja alan lenkkeilemään meleeratuissa harmaissa collarihousuissa ja hupparissa.


Ajattoman tyylikästä ja mukavaa. Rocky ei voi olla väärässä! Adriaaaaaaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti