keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Puoli vuotta ja 102 bloggausta.

Siitä on kuusi kuukautta ja yksi päivä kun loin tämän blogin ja kirjoitin alkusanat. Jutun juuresta ei ole ollut pulaa, aiheita on pää täynnä ihan kuten maaliskuussa. Ja aina kun laitan juoksukengät jalkaan ja lähden lenkille tai vaihdan treenikamat kuntosalin pukuhuoneessa ja lähden itse salin puolelle niitä pulppuilee lisää.

Tämä blogi oli pakko luoda. Kuukauden kestäneen mykoplasman ja kuumeilun jäljiltä pääni ja kroppani oli niin täynnä patoutunutta intoa liikkumiseen että se piti purkaa paitsi liikkumisella myös kirjoittamisella. Kotona olisi hyvä puhua vähän jotain muutakin joskus kuin treenijuttuja. Edelleenkin kirjoitan ensisijaisesti itselleni mutta tuntuu hyvältä että joku muukin saa näistä jotain ja jaksaa lukea.

Ajattelin linkittää tähän juhlabloggaukseen viisi suosituinta kirjoitustani.

5. Proteiinin lähteet vertailussa, osa 1.
4. Penkkitesti 16 viikon treenin jälkeen, ohjelma toimii!
3. Näkyvät vatsalihakset tehdään keittiössä, ei salilla.
2. Millainen on kovakuntoisen huippu-urheilijan painoindeksi? 
1. Vatsalihastreenin lyhyt oppimäärä.

 Keskivartalo kiinnostaa :-)

Olen aika vähän linkitellyt muiden kirjoituksiin vaikka aktiivisesti pyrin seuraamaan pariakymmentä liikunta-aiheista blogia. Ehkä nyt voisi olla kuitenkin hyvä hetki antaa kunniaa myös muille ja nostaa muutama helmi esiin isosta massasta (avainsanalla "liikunta" löytyy blogilistalta 1421 blogia!). Linkit aakkosjärjestyksessä:

..in motion

In motion aloitteli samoihin aikoihin blogimaailmassa kuin minä ja se onkin niitä harvoja blogeja joita olen lukenut ja seurannut sen alusta asti. Erinomainen sekoitus laadukkaita kuvia ja tekstejä jotka esittelevät erilaisia harrastusmahdollisuuksia ja lajeja tasaisella postaus per päivä-tahdilla. Paasaan aina miten monipuolinen liikunta luo monipuolisesti hyväkuntoisen liikkujan vaikka itse olen jämähtänyt kuntosalin ja juoksemisen pariin. In motionin ylläpitäjä todellakin liikkuu monipuolisesti, mistä kertoo mm. lajitestit samalla viikolla charleston-tanssista ja crossfitistä.

Läskimaijan maailmanloppu 2012

Aika tuore mutta sitäkin kovempi tuttavuus. Läskimaija oli 140-kiloinen mies jonka kolmevuotinen blogiura huipentui (toistaiseksi tietysti) täyspitkään teräsmies-triathloniin. Vaikka painon kanssa en olekaan koskaan kamppaillut niin muuten samaistun hyvin paljon kirjoittajan tavoitteellisuuteen ja rajojen hakemiseen ja niiden rikkomiseen. Hauska ja erittäin inspiroiva blogi joka antaa varmuutta siihen että jokainen voi ja pystyy jos vain haluaa.

On The Move

Tämä oli pitkään vain treeniblogi muiden joukossa kunnes tajusin että kirjoittaja itse asiassa on vasta 17-vuotias(?) koululainen joka on niin innoissaan treenaamisesta että on mm. päässyt omalle salilleen spinning-ohjaajaksi. Ajatukset ja kirjoittamisen taso on kuitenkin niin kypsää että tekstit olisivat voineet olla vaikka kolmekymppisen kokeneen saliohjaajan. Toivottavasti into ja palo pysyvät jatkossakin, noin suurella intohimolla liikkumiseen pääsee varmasti pitkälle. Vaikka en ole ikinä millään ryhmäliikuntatunnilla ollut eikä aihe ole ihan hirveän läheinen niin tuntuu mahtavalta että joku on niin fiiliksissä vaikkapa Les Millsin uusista ohjelmista.

Personal Trainer TH-Valmennus Jyväskylä

Timo Haikarainen eli PT-Timppa on tehnyt pitkän päivätyön valmennuksen saralla ja mies on varmasti monille tuttu, hän kirjoittaa säännöllisesti mm. ProBody, Fit- ja KG-lehtiin. Sama laadukas linja jatkuu myös blogin puolella. Pitkät, perustellut ja erittäin antoisat kirjoitukset antavat paljon aineksia joita pureskella treenilenkeillä ja lepopäivinä. Mitä teen, miksi ja ennen kaikkea miten se palvelee tavoitteideni saavuttamista? Monet Timpan kirjoitukset ovat jääneet alitajuntaan muhimaan jopa kuukausiksi ja ne ovat olleet lähtökohtina omille pohdinnoilleni. Erittäin suositeltava blogi josta riittää luettavaa pitkäksi aikaa.

Wannabe Juoksija

Tämä blogi on itselleni aika uusi mutta sitäkin mielenkiintoisempi tuttavuus. Olen ollut erittäin kiinnostunut Kolin Vaarojen maratonista siitä asti kun siitä ensimmäistä kertaa kuulin ja tuntui melkoiselta täysosumalta löytää päiväkirja jossa kirjoitetaan valmistautumisesta tämän syksyn kisaan. Juoksublogeja on paljon mutta kiinnostavan pitää olla persoonallinen, hyvin kirjoitettu ja säännöllinen. Wannabe Juoksija on mielestäni kaikkia niitä.


En ole ehtinyt viime viikkoina juurikaan kirjoittamaan koska olen pitänyt vähän lomaa. Seuraava päivitys lienee luvassa alkuviikolla, toivottavasti se on positiivinen ja innostunut, mutta siihen asti...


katselen autiota hiekkarantaa


ja syön tyrniä suoraan pensaasta aaltojen iskiessä rantakallioihin


I'm unafraid
Never never scared
Worries washed
Pressed air
I am the left eye
You're the right
Would it not be madness to fight

We come one

1 kommentti:

  1. Suurkiitokset tunnustuksesta, itellänikin on ollut tarkoituksena tehdä postaus lukemistani blogeista (yllättäen meillä taas menee aiheet ristiin.. :)) lähiaikoina! Kivoja tuttavuuksia myös nämä muut lukemasi blogit :)

    VastaaPoista