maanantai 10. syyskuuta 2012

Viisi päivää maratoniin.

Näin ne päivät vähenee. Just oli vielä 200 päivää, sitten 100. Nyt on kesä ohi ja syyskuun puoliväli ihan konkreettisesti käsillä. Ehkä vähän erikoista mutta ei jännitä vielä oikeastaan yhtään. Odotan vain koko ajan että olispa jo starttihetki ja pääsis juoksemaan.

Lauantaina juoksin 12 kilometriä ja tänään aamupäivällä viimeisen lenkin, reilu 6 kilometriä. Huomenna käyn vielä salilla pumppaamassa yläkroppaa mutta sen jälkeen vain lepäillään, juodaan vettä ja syödään hyvin.

Olen todennut hyväksi tankkausruuaksi tonnikalapastasalaatin. Siihenhän voi heittää sekaan melkein mitä vain mutta perusversioni on ollut purkki tonnikalaa, 100 grammaa pastaa ja 100 grammaa hernemaissipaprikaa. Tossa setissä on noin 730 kaloria, 45 grammaa proteiinia, 85 grammaa hiilihydraattia ja 23 grammaa rasvaa. Ihan hirveän isolla valikoimalla ei uskalla syödä kisaa edeltävinä päivinä ettei vatsa reagoi johonkin erikoisempaan ruokaan vaan menen todellakin tolla ruualla kolme-neljä päivää. Ajattelin tehdä yhden satsin vielä kisaan mukaan niin että syön sen sitten maalissa.

Mitähän muuta pitäisi vielä tehdä? Ostaa lisää glukoosipastilleja, Hartsporttia ja suolapähkinöitä on jo riittävästi. Muistaa pakata mukaan paitsi juoksushortsit ja -kengät niin myös sekä lyhyt- että pitkähihainen juoksupaita. Jos on yli +10C ja aurinko paistaa niin lyhyillä hihoilla mennään, pilvisellä ja tuulisella säällä sitten pitkähihaisella. On keli sitten mikä tahansa niin jalassa on jopa tapauksessa shortsit, mulla ei ole vieläkään mitään juoksutrikoita enkä todellakaan juokse verkkareissa 42 kilometriä vaikka olisi kuinka viileä päivä.

Olenkohan liian itsevarma? Onhan toi hurjan pitkä matka kun takana on vasta kaksi 21 kilometrin pätkää. Jotenkin olen vaan niin fiiliksissä tästä. Melkein tippa tulee linssiin kun miettii miten siistiä nää jutut on.

Leikittiin eilen lattialla legoilla ja katottiin Chemical Brothersin live-keikka Fuji Rock 2011-festareilta. Tämänkin biisin taustat pisti kylmille väreille.


Just remember to fall in love  
There's nothing else  
There's nothing else

2 kommenttia:

 1. Mikäs Maraton -tapahtuma sulla olikaan kyseessä? Siistejä on nää jutut tosiaan :). Pystyn niin eläytyyn noihin ekan maratonin fiiliksiin! Eikä ne tunteet oo kyllä minnekkään kadonnut. Jännää sitten kuulla mitkä maratonin juosseen fiilikset, tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin aika pitkään mihin tapahtumaan menisin ja päädyin lopulta pieneen kisaan Turun lähellä, Sauvon maratoniin. Maratonilla taitaa olla vain parikymmentä osallistujaa, lyhyemmillä matkoilla sitten enemmän.

   Mietin ettei sillä tapahtumalla ole oikeastaan edes mitään väliä sillä voisin juosta 42 kilometriä vaikka ihan yksin mutta onhan se mukavampaa kun on huoltopisteet ja ajanotto.

   Poista