torstai 27. syyskuuta 2012

Syksy on täällä! - Juoksutrikoot testilenkillä.

Koko juoksuharrastukseni eli reilun puolentoista vuoden ajan olen juossut tasan kaksilla eri housuilla, kymmenen vuotta vanhoilla perusverkkareilla ja juoksushortseilla. Viime keväänä päätin että syksyllä ei enää verkkareihin palata vaan ostoslistalle päätyy vihdoin kunnon juoksutrikoot.

Maratonilla kipittelin vielä shortseilla mutta nyt merituuli puhaltaa jo sen verran navakasti ja lämpötila on laskenut +10C tuntumaan että kaipaa jo vähän muuallekin alapäähän lämmikettä kuin vain reisille. Hintahaitari oli paikallisessa Intersportissa reilusta viidestäkympistä 150 euroon, kalliimmat taisivat olla talvikeleihin tarkoitettuja thermo-tightseja. Niken ja Craftin perustrikoot maksoi 59 euroa alennuksessa ja vertailin niitä, lopulta päädyin Craftiin koska olen ollut erittäin tyytyväinen saman merkin shortseihin. Sitä paitsi Craftista tulee aina mieleen kraft, ja voimaahan lenkeillä tarvitaan.

Tiistaina oli vuorossa eka lenkki maran jälkeen ja ihan hyvältä tuntui meno. Oikean jalan jalkapöytä tuntui välillä vähän omituiselta mutta muuten 6 kilometriä sujui mukavan leppoisasti. Tarkoituksena olisi juosta huomenna jo kahteen kertaan sama lenkki eli 12km. Trikoot tuntuivat hyvältä! Moni on sanonut että ekoilla kerroilla juoksutrikoot tuntuvat siltä kuin juoksisi alasti, ehkä nyt siihen mielikuvaan en hyisessä metsässä päässyt, mutta en todellakaan palaisi enää verkkarilenkkeilyyn takaisin. Kuin toinen iho, joku on sanonut, ja melkein siltä tosiaan tuntui.

Kasassa on nyt 649 kilometriä joten tonniin on vielä pitkä matka. Yli 30 kilometrin viikkoja pitää naputtaa tasaisesti koko loppuvuosi mutta ilman loukkaantumisia tai muita terveyshuolia varmasti onnistuu.


Lenkkireitti alkoi ja loppui maauimalalta jonne menin lenkuran jälkeen saunaan ja "uimaan". Talvikaudella on avoinna vain lasten allas mutta kun vesi oli poikkeuksellisesti lämmitetty +30C asteeseen niin kelpasi mennä saunan jälkeen fiilistelemään ulkona polskuttelua.


Syksy on kaikin puolin loistavaa aikaa ulkoilemiseen. Metsässä ei paljon kesällä viitsi oleskella muuten kuin juoksemalla mutta nyt kun hyttyset alkavat olemaan kylmän kangistamia niin siellä voisi olla koko ajan. Syksyisten viikonloppujen ja vapaapäivien hitti on meidän perheessä retket luontopoluille ja lintutorneille joita täällä onneksi riittää, kotikaupungissamme kun on mm. Pohjoismaiden suurin jokisuisto ja erittäin suosittuja lintualueita. En tosin tiedä linnuista mitään, en erota harakkaa variksesta, mutta raittiissa ilmassa pitkospuita pitkin talsiessa tulee aina hyvä ja levollinen olo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti