maanantai 10. marraskuuta 2014

Täydellä höyryllä uuteen viikkoon!

Viime viikko meni aikalailla nappiin. Harjoittelun painotusten muuttaminen toi lisävirtaa ja ihan huomaamatta tuli treenattua kuutena päivänä peräkkäin. Sunnuntaina, tiistaina ja torstaina kävin juoksemassa. Maanantaina ja perjantaina otin omatoimisesti punttia ja keskiviikkona oli painonnostoharjoitukset.


Lauantain ja sunnuntain lepäilin, hämmentävästi täällä satoi yhtäkkiä paljon lunta joka tosin katosikin sunnuntain aikana. Ehdittiin onneksi käydä kahtena päivänä pulkkailemassa. Nää talvet on nykyään semmosia että voi olla että seuraavan kerran pulkkaillaan helmikuussa. Tai vuoden päästä. Ekojen lumihiutaleiden leijaillessa maahan en siis todellakaan ollut topputtelemassa poikaa vaan heti kun oli se pari senttiä valkoista maan pinnassa niin pulkkaa, rattikelkkaa ja liukuria mukaan ja mäkeen. Lauantaina illalla oli jo vihreää melkein yhtä paljon kuin valkoista mutta liukui vielä hyvin :D

Isänpäivää vietettiin ihan vaan kotona, lahjat ja kakut oli taas mahtavia. Yhdestä paketista kääriytyi esiin tottakai urheiluaiheinen kirjakin :) Ehdin aloittaa viime viikolla niin kovan kotimaisen kirjauutuuden ettei meinaa nahoissa pysyä. Siitä tulee teille jokaiselle viiden tähden joululahjasuositus, luen ja ihailen tätä järkälettä vielä hieman eteenpäin ennen kuin kehtaan kirjoitella arviota.

Kuuden päivän harjoitusputki typistynee tällä viikolla viiteen kertaan mutta tehoja tulee koko ajan lisää. Aamupäivän salitreeni oli kyllä todella tiukka. Etukyykkyjä 5x5 nousevilla painoilla, vikat sarjat mentiin jo melkein maksimilla. Pystypunnerrusta 5x5 sarjoja myöskin nousevilla painoilla vuorotellen rinnalta ja niskasta ja siihen päälle penkkiä nerokkaalla pyramidiohjelmallani. Siinä olisi pitänyt ottaa viidennessä sarjassa yksi maksiminosto, tiesin että on väsyneillä käsillä ihan 50/50-touhua ja pyysin kaveria varmistamaan. Tuli rinnalta ylös vajaa kymmenen senttiä ja jämähti siihen, nyt kävi näin. Turha alkaa itkua vääntämään, tismalleen samassa harjoituksessa sain tehtyä kaks viikkoa sitten kaksi ekaa sarjaa ja nyt meni tosiaan neljä. Eteenpäin menoa sekin on! Kaikki yhdeksän sarjaa menee noilla painoilla vielä tänä vuonna.

Tämän päivän lähellä maksimia liikkuneiden toistojen perusteella uskallan pitää Predicting One-rep Max-laskuria aikalailla paikkansa pitävänä.

Lopuksi palasin vanhaan viholliseeni ja rakkaudenkohteeseeni, soutulaitteeseen. Tämä oli kolmas kerta kesän jälkeen kun otin soutua, maksimitonni kymppisäädöllä. Ekat parisataa metriä, hyvinhän tää menee. Puolessa välissä kattelin että onko muka puolet vielä jäljellä. Loppuun asti pärjäsin mutta aika ei ollut häävi, sama 3.45 kuin elokuun lopussa. Miten ihmeessä vedin viime syksynä ja keväänä 10-15 sekuntia kovempaa? Olo oli concept-kakkosen jälkeen taas totutun räjähtänyt, pukuhuoneen penkiltä ei meinannut päästä ylös. Törkeän kova jano, sitten kun join niin vesikin meinas tulla ylös. Hengitys- ja verenkiertoelimistö - all in.


Huomenna maksimirääkki jatkuu. Kestää kolme kertaa kauemmin kuin soutu tänään. Toivottavasti matka on myös kolme kertaa pidempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti