lauantai 9. kesäkuuta 2012

Hiilihydraatit ovat polttoainetta mutta muutakin voi tankata.

Edustan äärimmäisen liberaalia linjaa mitä tulee ravitsemukseen. Mielestäni jokainen voi syödä mitä tahansa jos pysyy henkisesti ja fyysisesti hyvässä iskussa eikä jatkuvasti valittele miten vatsa on sekaisin tai yksinkertaisesti ei vaan jaksa tehdä mitään.

Ravintoasiat ovat aika kuuma peruna. On älytöntä millaiseen ilmiöön törmää jatkuvasti eri kuntoilublogeissa: ensin kinutaan bloggaajalta ruokapäiväkirjaa ja sitten kun se julkaistaan niin kommenttilistalla mussutetaan siitä miten EI missään nimessä saa tehdä tai mitä ei saisi syödä. Jos asianomainen on tyytyväinen elämäänsä, treenaa kovaa ja pysyy hyvässä kunnossa niin miksei hän voisi syödä vaikka pelkkää perunaa aamusta iltaan?

Itse näen hiilihydraatit polttoaineena. Jos tankkaat jatkuvasti autoon bensaa etkä kuitenkaan aja paljon, bensaa kertyy koko ajan tankkiin enemmän ja enemmän. Hiilihydraatit toimivat samoin.

"Hiilarit turvottavat" on niin epätarkka ilmaisu ettei sellaista haluaisi nähdä missään. Itsellenikään kotimaiset viljat eivät sovi, joten esimerkiksi tänään ennen vajaan 18 kilometrin aamulenkkiäni söin tattaripuuroa.

Ravinto olisi syytä nähdä jonain muunakin kuin hiilihydraattina, rasvana ja proteiinina.

4 kommenttia:

 1. Hyvä kirjoitus! Meitä ravitsemusliberaaleja lienee paljonkin, mutta harvemmin tulee avattua suuta aiheesta; ajatuksiaan toitottavat lähinnä ne, jotka erityisen tarkasti jotakin tiettyä linjaa seuraavat. Tervetuloa muuten vierailemaan myös omassa (liikuntateemaisessa) blogissani http://inmotionblogi.blogspot.fi/ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi ja kiitos kommentistasi. Käyn lueskelemassa, aktiiviset liikunta-aiheiset blogit kiinnostaa aina :)

   Poista
 2. Itse voin todella allekirjoittaa tuon, mitä kirjoitit postauksessa ravintopäiväkirjoista. Muutama kuukausi sitten ainakin viisitoista lukijaa ruinasi ruokapäiväkirjapostausta, ja sitten kun sen tein niin kommenttiboksi täyttyi moralisoijista, ja pätijöistä joiden mielestä söin aivan väärin. Anteeksi mitä?
  Helppohan lukijoiden on tulla moralisoimaan, kun en tiedä heidän oikeaa ruokavaliotaan tai millainen heidän kulutuksensa on. Bloggaajaa on vain niin helppo alkaa kasvottomana ohjeistamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eniten noissa kommenteissa ärsyttää ajatus siitä että olisi olemassa vain yksi oikea tapa syödä ja se pitää tuoda esille mahdollisimman kärkkäästi ja toista arvostellen. Hulluutta. On kyseessä sitten syöminen tai liikkuminen niin mahdollisimman kapeakatseinen ajatustapa varmasti pitkässä juoksussa enemmän luo ongelmia kuin ratkoo niitä.

   Poista