perjantai 8. tammikuuta 2016

Vuosi käyntiin.

Vuosi vaihtui ja treenivuosi 2016 pääsi käyntiin. Juoksun osalta tosin käynnistyminen kesti totuttua pidempään sillä kävin vasta tänään ottamassa vuoden ekat kilsat mittariin.

Tässä juoksutauon aikana talvi puski ihan kunnolla päälle mutta tauon syynä ei suinkaan ollut se. Päinvastoin, mua jopa vähän harmittaa että tänään kun kävin lenkillä olikin enää 14 astetta pakkasta. Ois ollut siistiä testata ne 20-25 pakkasastetta piiiitkästä aikaa. Mukavan raikkailtahan ne tuntui ihan ulkona kävellessäkin.

Noin viikon kestänyt pieni juoksutauko johtui lähinnä siitä että vuoden vaihduttua olen keskittynyt enemmän painonnostoon ja niitä treenejä tuli tehtyä viikonloppuna ja alkuviikosta. Lauantain treeni oli ihan huikea, ensin reilun tunnin verran painonnostoa ja sen jälkeen saman verran hyppyjä, loikkia ym. räjähtäviä harjoitteita yleisurheilun harjoitustilassa. Tuntui todella hyvältä setiltä ja saman vedän taas huomennakin.

Maanantaina tein myös painonnostotreenin ja tiistaina ohjasin vuoden ekat junnujen harjoitukset. Suoraan treeneistä lähdettiin vielä seuran kauden päätöstilaisuuteen jossa palkittiin vuoden parhaat nostajat, valmentajat ja muu seuraväki diplomein ja stipendein. Mikäs meillä on palkitessa kun seurakavereina on niin pirun kovia urheilijoita ja hienoja tyyppejä!

Loppiaisena lähdettiin pienelle lomareissulle, pojalla kun on joululomaa koulusta vielä tämän viikon verran. Parin päivän ruuan mussuttamisen ja rentoilun jälkeen olikin siis vihdoin tänään aika suunnata kohti lenkkipolkuja. Energiaa olisi piisannut hyvin pidemmällekin siivulle mutta kävin vain kokeilemassa miltä -15C ja tuulinen ilma tuntuu. Ihan hyvältä, vaikka sääennusteiden mukaan pakkasen purevuus olikin -22C. Kylmältä tuntui ainoastaan silloin kun tuuli puhalsi suoraan vastaisena kohti naamaria. Neljä kilsaa riitti tällä kerralla jaloitteluksi, viikonloppuna sitten lisää!


Kyllähän talven kuuluu tuntua talvelta ja arktinen liikuskelu on vallan mainiota vaihtelua esihistoriallisen synkeälle kurakaudelle. Eikä tuo fiilis rajoitu vain ulkona olemiseen, kun palattiin eilen illalla reissusta igluun kotiin oli olohuoneessa +10C ja makuuhuoneessa +15C. Yö menikin rattoisasti kipinävahdissa :)

Ennusteiden mukaan ääripäästä toiseen siirtyminen tasaantuu lähipäivinä ja kohta satelee myös lunta ja on hieman pienempiä pakkasasteitakin. Se tarkoittaa kunnon pulkkamäkiä, hiihtolatuja ja talven ihmemaata.

Liikkumalla lämpenee ja jos ei lämpene niin ainahan voi laittaa lisää vaatetta päälle. Jos olohuoneessa tekee haarahyppyjä pilkkihaalari päällä ja tuntuu kalsealta niin siinä tapauksessa voin myöntää että on vähän viileää.

7 kommenttia:

  1. Hih, mä tykkään pakkasista!! Nyt oon innoissani lumesta.. lisää latua, lisää latua! Vuoden eka treeni oli hiihtolenkki ja sitä haluan lisää.. viikonloppuna varmasti enemmän taas! :) Ja rogassa keskiviikkona tuli todettua, että liikunta lämmittää... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänne ei ole vieläkään satanut lunta ja ainoat ladut on lumetettuja mut koko ajan ennusteet lupailee että kohta alkais. Sitten onkin lystiä!

      Noin pitkä roga tuossa pakkasessa oli kyllä kova juttu!

      Poista
  2. Hyvää uutta vuotta Mika ja nautinnollisia talviurheilulajeja ja pakkasjuoksujakin! :) Sun painonnostotreenit + räjähtävyystreenit kuulostaa mielenkiintoiselta, itsekin kovasti yritän tuota räjähtävyyttä lisätä tähän hitaaseen dieselkoneeseen.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikalailla hitaalla täällä edelleen käydään mutta ehkä etanan ja kilpikonnan välillä on joku ero joka on kovasti harjoittelemalla mahdollista kuroa kiinni :D

      Poista
  3. Olohuone = jääkaappi, kuulostaa tutulta. Mulla on flanelliyöpaidan päällä fleecekerros ja lapset nukkuvat makuupusseissa untuvapeiton alla. Pulut ja varikset käyvät välillä lämmittelemässä ikkunalaudalla, sillä sisältä puhaltaa sinne lämpimämpää ilmaa. Kerrostaloelämä on kivaa! Positiivistakin tästä löytyy. Olemme talvisin keskimääräistä vähemmän kipeinä. Ja lämpötilashokki on pienempi ulos mentäessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä ei ilmeisesti ole kaukolämpöä? Itse totuin kerrostaloelämässä siihen että kämppä on aina lämmin, myös kovimmilla pakkasilla. Se oli myös tukalaa kun vielä rappukäytäväkin oli todella lämmin. Eteisestä ulkoilmaan pääsy oli hikinen reissu. Nykyään eteisessä on sama lämpötila kuin ulkona..

      Viileässä asunnossa on tosiaan hyviäkin puolia. Voi unohtaa huoletta ruokaa keittiön pöydälle ilman vaaraa pilaantumisesta kun jääkaapin sisä- ja ulkopuolella on sama lämpötila.

      Poista
    2. Kaukolämpö on kyllä, mutta ikkunat vuosimallia yksi ja kaksi. Kolminkertaisista ikkunoista vain haaveilemme. Merituuli on puhaltanut karmit kurttuun tuolta ja turvottanut puun täältä. Siitä huolimatta että ne on näin talvisin teipattu, ikkunaverhot heiluvat kovalla tuulella. Pattereita on tähän yli satavuotiaaseen taloon laitettu harkiten. Ikkunoita on kahdeksan (ruhtinaallisesti neliöihin nähden) mutta pattereita ei. Niissä sopeissa joissa patteri ei lämmitä, meillä on siirreltäviä pattereita / lämmittimiä. No, kesäisin meillä on eteläikkunoista huolimatta ihanan viileää. Paksut seinät pitävät helteen loitolla ja talo hengittää niin, ettei happi varmasti pääse loppumaan.

      Ainut syy miksi toivoin joululle pakkasta oli se, että olisimme saaneet ikkunalaudoista ylimääräiset jääkaapit.

      Poista