keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Vesijuoksua metsässä.

Sää heitti täyskäännöksen. Viime torstaina luisteltiin 19 asteen pakkasessa eikä muita näkynyt. Maanantaina samassa paikassa ja samassa aktiviteetissa lukema näytti nollaa ja jää oli täynnä väkeä. Eilen mitään luistelukelpoista jäätä ei enää ollutkaan. Oli vain iso jäinen vesilammikko.

Päivän treeniksi olin eilen suunnitellut 12 kilometrin juoksulenkkiä, kaksi 6 kilsan lenkuraa metsässä. Heti kun pääsin liikkeelle suunnitelmat alkoivat elää. Parin ensimmäisen askeleen jälkeen molemmat tossut olivat aivan läpimärät.

Kolme lämpöastetta ja kaatosade takasivat sen että lenkistä ei puuttunut elämyksellisyyttä. Pääsin vesijuoksun pariin ilman että tarvitsi lähteä uimahallille. Kapea metsäpolku oli kuin ränni, 5-8 senttiä lunta oli muuttunut märäksi sohjoksi johon jalka upposi jokaisella askeleella ja tossut täyttyivät jäisestä vedestä. Tuntui siltä kuin olisi juossut koko lenkin ojaa pitkin, se olisi varmasti kivaa silloin kun ojanpohja on kuivunut mutta tällä kerralla niin ei ollut.

Takaisin en käänny koskaan ja juoksinkin ekan kuuden kilsan kierroksen loppuun asti, toiselle en kuitenkaan enää lähtenyt vaikka se oli kovasti tavoitteena ollutkin. Litimärät sukat ja tossut altistaa helposti vilustumiselle, flunssalle ja myös hiertymille ja rakoille. Alhainen lämpötila ei tilannetta ainakaan paranna, kesällä lämpöisessä on eri fiilis lingota tossuja kuivaksi juoksuaskelin.

Olosuhteet ovat nyt haastavat myös hurjan liukkauden takia mutta nastat onneksi pitävät. Mun mielestä aiemmat kovat pakkaset olivat mukavammat ja myös helpommat kelit juoksun kannalta. Olosuhteita ei voi valita mutta asenteen voi joten kyllä näissäkin keleissä pärjää.

Olen saanut taottua nyt useamman hyvän viiden harjoituspäivän viikon ja sama jatkunee tälläkin viikolla. Vaikuttaa siltä että melkein kaikki ovat nyt flunssassa joten pitää vain treenata jokainen päivä täysillä koska ei yhtään tiedä koska lentsu laittaa kapuloita rattaisiin!

4 kommenttia:

 1. Joo, aikamoiset kelien vaihtelut, huh... koitappa olla varovainen sinäkin lenkillä.. liukastumisvaara on melkoinen!! :( Asennetta voi muuttaa, joten yritän sopeutua näihin pääkallokeleihin, vaikka odotankin talvea takaisin ;)

  VastaaPoista
 2. Mun sloganini on ollut pitkään: Juokse kun (vielä) voit. Olisi pitänyt juosta viime viikolla. Nyt on kova tauti valumassa päälle. Voi peijooni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nyt eikä parin viikon päästä, ehdit tervehtyä vielä moneen kertaan. Vanhoilla pohjilla me ne kilsat taivalletaan, pop!

   Poista