keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Toivon joen jota pitkin luistella.

Joulu on jo ovella. Enpä ole tälläkään kertaa sen suhteen stressannut, en ole edes hankkinut kenellekään ainuttakaan lahjaa. Uskoni joulupukkiin on niin vahva että tiedän hänen hoitavan pestinsä tänäkin vuonna. Nähtäväksi jää millaiseksi tontut ovat oman plus/miinus-tilastoni arvioineet.

Jouluun voi heittäytyä hyvillä mielin kun treenitkin ovat kulkeneet kuin reilun kokoisella porotokalla varustettu reki. Viime viikko oli mun paras treeniviikkoni sitten syys-lokakuun vaihteen. Ja tällä viikollakin on ollut menojalka kohdillaan.

Maanantaina kävin höntsäilemässä 13 kilometrin juoksulenkin, pisin siivu sekin moneen kuukauteen. Kevyeltä tuntui ja usko omaan kuntoon, erityisesti kestävyyskuntoon, alkaa palautua. Pari viikkoa sitten olisin sanonut että maratonin juokseminen helmikuussa on paksun sumuverhon takana. Nyt sekin maali on jo aikalailla kirkastunut mielessä.


Maanantaina en päässyt ihan helpoimmalla muutenkaan, punnerrushaasteessa kierrokset kävivät kuumana. Tähän asti on napsahdellut helppoja sarjoja, lällyimmillään 1x2 tai 2x4 toistoa. Jossainhan niiden kutostenkin piti luurata. Alea iacta est, pojalla oli ainakin hauskaa kun arpakuutiot olivat kädestä lattialle lentäneet. Pätkin sarjat 20 + 10 + 6 toistoon. Nopealla "nytkyttämisellä" olisi varmaan mennyt helpommin mutta pyrin mahdollisimman rauhallisiin ja puhtaisiin toistoihin. Kun alasmennessä nenänpään pitää osua ja pysähtyä lattiaan niin reippaammalla ryskäämisellä saatetaan ottaa senkka nenästä.


Eilen tiistaina sattui kohdalle nurinkurin päivä. Oltiin ensin pari tuntia uimahallissa. Kylmäallasta, saunomista ja poreallasta vuorotellen ja ristiin rastiin. Sen jälkeen suoraan painonnostosalille! :D Terävyys oli tuosta johtuen  hukassa mutta sain treenin tehtyä kyllä muuten ihan niin kuin pitikin. Pystypunnerrus- ja saksityöntösarjat tuntuu olkapäissä melkoisena höpönä tällä hetkellä.

Nyt tekee hyvää vaan ottaa iisisti. Telkkarista tulee paljon kaikenlaista jouluohjelmaa mutta voisin heittää yhden mielenkiintoisen tärpin Yle Femin tarjonnasta. Maailman parhaat naishiihtäjät on peräti seitsenosainen sarja Norjan naisten hiihtomaajoukkueesta. Todella paljon kulissien takaista materiaalia niin harjoittelusta kuin elämästä ylipäätäänkin oman lajinsa kiistatta maailman ylivoimaisimmilta kestävyysurheilijoilta. Eka jakso löytyy Yle Areenasta ja toinen tuleekin jo jouluaattona klo 20.

Joululauluja kuunnellessa kannattaa myös ratkoa joulureen mysteeriä. "Virsta vielä tepsuttele pois" kelpaa hyvin tsemppauslauseeksi omillekin lenkeille.


Jouluruuat on ostettu ja laatikotkin sain tehtyä. Sitä joulu mulle paljolti onkin, hyvää ruokaa ja hienoa tunnelmaa jouluradion ja läheisten parissa. Täysin lumettomana ja mustana jouluna ei pääse pulkkamäkeen tai rakentamaan lumilinnaa joten pitää käydä iltaisin sitten vaikka kävelylenkeillä ihailemassa hienoimpia jouluvaloja.

Joni Mitchellin Riverin sanat sopii aika hyvin tähän jouluun:

It's coming on Christmas
They're cutting down trees
They're putting up reindeer
And singing songs of joy and peace
Oh I wish I had a river I could skate away on

But it don't snow here
It stays pretty green 


Rauhallista ja tunnelmallista joulua kaikille!

3 kommenttia:

  1. Haha, just mietin, et milloinkahan tuo dokkarisarja jatkuu. Mielenkiintoinen sarja tosiaan, enkä tosiaan ihmettele Norjan ylivoimaa, kun jo kisapaikasta pitää käydä ihan järjetöntä skabaa.

    Oikein hyvää joulun aikaa!

    VastaaPoista
  2. Hyvää Joulua! Ja kiitos dokkarisarja vinkistä!

    VastaaPoista