perjantai 20. marraskuuta 2015

Liikettä niveliin ja painonnoston MM-kisat käyntiin.

Suuri kiitos kaikille kommenteista edelliseen postaukseen. Päivä ja hetki kerrallaan askeleet alkaa toivottavasti osua tuttuihin merkkeihin eikä tarvitse rämpiä suossa, ellei sitten todella mieli suojuoksun pariin.

Tiistaina ohjasin junnujen harjoituksia ja keskiviikkona kävin itse rehkimässä painonnostoharjoituksissa. Se vaatii niin suurta keskittymistä että kaikki muu ympäriltä ja ajatuksista katoaa, on vain nostoja kommentoivat treenikaverit ja levytanko. Joitain uusia ahaa-elämyksiäkin syntyi, niiden myötä toivottavasti pääsee teknisesti taas vähän eteenpäin.

Eilen torstaina olin tuomaroimassa kilpailua, nostajia ei ollut kuin seitsemän mutta olihan vaan hienoa miten useampikin teki omia ennätyksiään ja rikkoutui myös erään meidän seuran mimmin hartaasti jahtaama SM-raja. On se vaan hieno tunne kun tietää että joillain on lahjoja ja kykyä ja sitten kun kaikki menee nappiin niin myös se unelma osuu kohdille. Ei kai voi olla parempaa kun siinä tilanteessa saa tuomarina antaa alas-komennon ja nostaa valkoisen merkin hyväksytyn noston merkiksi? SM-tulosrajoja taotaan varmasti lähiaikoina esiin enemmänkin, näyttöjähän voi antaa aina tammikuun loppuun asti.

Kävin eilen myös hölkkäilemässä kolmisen kilometriä, tänään otin aamulla ensin punttitreenin salilla ja sen jälkeen lähdin vielä tunniksi metsään kävelylle. Outoa touhua, olen samoja metsäpolkuja juossut satoja kertoja mutta enpä ole niillä pariin vuoteen kävelyaskelia ottanut. En ole tainnut koko reittiä edes kävellä koskaan aiemmin alusta loppuun. Vauhdilla on merkitystä, läpeensä tuttu maisema oli omalla tavallaan erilainen kuin juostessa jolloin keskittyy etenemiseen ihan eri tavalla.

Huomiseksi on luvattu tänne meidän seudulle ekan kerran lumisadetta. Talven tullessa kaikki muuttuu mutta mikään ei muutu. Pakkasen puraistessa ja lumen valaistessa hämärää metsää halkovia polkuja liikunta on kuitenkin vain liikuntaa. Samalla tavalla syke nousee vuodenajasta riippumatta ja se on niitä liikunnan hienoja puolia, tuttuja toistettavia elementtejä joiden rytmiä voi rikkoa tai olla rikkomatta kulloisenkin fiiliksen mukaan.  Harjoittelin tällä viikolla neljä kertaa ja juoksukilometrejä kertyi yhtä monta, täysin poikkeuksellista mulle kun en kuitenkaan ole ollut sairaana. Se tuntuu hyvältä ja samalla tavalla päivä ja askel kerrallaan etenen jatkossakin. Ei paineita eikä tiukan aikarajan omaavia tavoitteita.

Huomenna saapuu paitsi talvi niin myös painonnoston MM-kisat. Houstonissa Texasissa nostellaan rautoja reilun viikon verran, tuttuun tapaan kevyimmät miehet ja naiset aloittavat ensin ja sunnuntaina 29.marraskuuta superraskaat kaverit taputtelevat homman kasaan.

Kisoista tulee suoria lähetyksiä suomenkielisellä selostuksella joka ilta ja yö Eurosportin kanavilta ja koosteitakin pitkin päivää. Erittäin hyvä nettiseuranta löytyy ATG:n kisasivustolta osoitteessa http://www.allthingsgym.com/2015wwc/ . Tuonne on jo päivittynyt paljon videoita MM-kisojen harjoitushallista ja kisakuume on noussut ainakin itselläni valtavaksi.

Videoilla mm. Viron Mart Seim ottaa takakyykkynä 3x 320 kg ja työntää 235 kiloa. Tapasin miehen kesällä kun olin toimitsijana ja tuomarina kisoissa joihin hän osallistui, oli erittäin vaikuttavaa nähdä tuon tason tekemistä läheltä. Toivottavasti Mart on kisalavalla parhaimmillaan, kaiken onnistuessa nimittäin mitalikin on mahdollinen suoritus. Martin videoilla näkyy tuttuja kasvoja, Anna Everi ja Milko Tokola ovat harjoitelleet kesän jälkeen Tallinnassa yhdessä hänen kanssaan ja he ovat myös Houstonissa samalla porukalla. Milkolla on ollut vammoja eikä hän kilpaile mutta Anna on MM-kisalavoilla mitä ilmeisimmin huippuvireessä, todisteena siitä kotimaisittain hurja 200 kilon yhteistulos pari viikkoa sitten.


Tässä Espanjan Lydia Valentin näyttää Houstonin reenihallissa miten kyykätään! Taustalla pousailemassa muuten edellämainittu kolmikko ja Seimin faija joka on siis Martin valmentaja.

Anna Everin lisäksi Suomea edustaa Sini Kukkonen 53-kiloisissa, Jenni Puputti 58-kiloisissa, Anni Vuohijoki 69-kiloisissa, Meri Ilmarinen 75-kiloisissa, Miika Antti-Roiko sekä Eero Retulainen 94-kiloisissa sekä Teemu Roininen yli 105-kiloisissa. MM-kisat ovat jo erittäin merkittävä karsintatapahtuma Rion ensi kesän olympialaisia ajatellen mutta todennäköisempää on että Suomen mahdolliset maapaikat ratkeavat vasta keväällä Norjan EM-kilpailuissa. Käytännössä vain isoimmat ja vahvimmat painonnostomaat saavat olympiapaikkoja Houstonista.

Suomalaiset nostavat painoluokkiensa C- ja D-ryhmissä ja näitä nostoja voi seurata netin kautta ilmaiseksi osoitteesta http://www.teamusa.org/USA-Weightlifting/live , nostoryhmien aikataulut maajoukkueemme osalta löytyy liiton sivuilta.

Ei muuta kuin valtavasti tsemppiä matkaan Suomen joukkueelle, luvassa on varmasti jälleen huikeat kisat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti