tiistai 31. maaliskuuta 2015

CrossFit Open 2015 ohi ja lopputulokset valmiina.

CrossFit Gamesien viisi viikkoa kestänyt karsintavaihe Open on nyt ohi ja lopputulokset ovat selvillä. Viides ja samalla viimeinen laji laittoi kilpailijoiden moottorin kunnolla koetukselle:


AIKAA VASTAAN:

27 kaloria soutua
27 thrusteria (etukyykky+pystypunnerrus) miehet 43 kiloa, naiset 29.5 kiloa
21 kaloria soutua
21 thrusteria
15 kaloria soutua
15 thrusteria
9 kaloria soutua
9 thrusteria

Tässä tosiaan otetaan tehot irti ja soutulaitteen säädöt tuovat oman mielenkiintoisen lisämausteensa. Kun säädin on isommalla numerolla kaloreita kertyy harvemmilla vedoilla mutta voimaa tarvitaan samalla vetoihin enemmän ja lihaksiin kertyy happoa. Jos säädin on pienellä numerolla niin vedot ovat kevyempiä mutta niitä tarvitaan paljon enemmän ja kova vauhti saa sykkeen koholle ja hapenottokyvyn piiputtamaan.

Suomalaisille laji sopi pääsääntöisesti melko hyvin ja sijoitukset nousivat mukavasti parin teknisemmän ja haastavamman viikon jälkeen:

Euroopan TOP 100 listan suomalaiset, suluissa sijoitus ennen viimeistä lajia

21. Saara Laaksonen (CrossFit Turku) (18.)
57. Sanna Venäläinen (CrossFit Jyväskylä) (65.)
61. Heidi Horelli (CrossFit Varasto) (78.)
96. Janika Jalonen (CrossFit Varasto) (*)

2. Jonne Koski (CrossFit Varasto) (3.)

Janikan kohdalla tähti tarkoittaa sitä että mulla ei ole mitään tarkkaa dataa tallessa hänen sijoituksestaan viime viikolla. Muistelisin että se oli luokkaa 110-115.

Toinen porilaisen CrossFit Varaston kovista nimistä eli regionalseissakin viime vuonna mukana ollut Heidi Horelli teki loppuun myös kovan tykityksen, 7:23, joka oli koko Euroopan 11. paras suoritus. Heidin haaveet kisalipusta romuttuivat ikävä kyllä edellisen viikon huonosti sujuneeseen lajiin.

CrossFit Jyväskylän Sanna Venäläinen oli tämän karsinnan iso uusi nimi. Hän voitti viime vuonna Savonlinnassa järjestetyn Sawotan mutta suuremmista kisoista häntä en kyllä entuudestaan muista. Erittäin komea Open-debyytti.

Melkein koko Openin ajan kolmosena ollut Jonne nousi lopulta Euroopan listan kakkoseksi. Afrikan karsinnoissa Mikko Aronpää oli lopulta myös toinen ja Emilia Leppänen neljäs. Tanskan Regionals-kisassa suomalaisista nähdään siis lopulta Jonne Koski, Mikko Aronpää, Saara Laaksonen ja Emilia Leppänen.

Koko maailman tuloslistalla suomalaiset sijoittuvat muuten seuraavasti:

33. Jonne Koski (51.)
113. Mikko Aronpää (140.)

184. Saara Laaksonen (554.)
496. Emilia Leppänen (606.)

Suluissa sijoitus viime vuoden Openissa. Hyvältä näyttää, suunta on kaikilla ylöspäin. Toki tämä kertoo myös sen että Jonnea lukuunottamatta kaikkien muiden - myös Mikon - Games-tiketti olisi suuri yllätys.

Kaikkien aikojen crossfit-urheilija Rich Froning jäi muuten ekan kerran Openissa toiseksi, hän on voittanut tämänkin vaiheen ainakin vuosina 2012-2014. Kuninkaan kukisti Matthew Fraser joka oli viime vuonna kovassa tikissä ja otti Gamesista hopeamitalin. Kärki on täynnä tuttuja nimiä: Ben Smith, Jason Khalipa, Scott Panchik jne. Naisten Openin voitti Annie Thorisdottir.

KKRR:n crossfit-katsaus hiljenee - mutta vain hetkeksi. Viimeistään toukokuussa aletaan mehustelemaan regionals-vaiheella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti