torstai 12. maaliskuuta 2015

Mielenkiintoisia este- ja polkujuoksuja Helsingissä ja kuumottavia vaellusreittejä.

Viime vuosina on järjestetty lukuisia erilaisia estejuoksutapahtumia. Muistelisin että silloin kun aloitin juoksemaan - eikä siitä edes ole vielä kuin neljä vuotta - niin näitä ei ollut juuri ollenkaan. Nyt on värijuoksua, discojuoksua sisähalleissa ja erilaisia rakennettuja esteratoja. Samalla kun tapahtumia on paljon, niiden taso vaihtelee suuresti. Perinteiset maratonit ja muut juoksutapahtumat ovat seurojen järjestämiä eikä niillä pyritä tekemään voittoa, korkeintaan ne ovat pientä tulonhankintaa seuran toimintaan. Nämä viihteellisemmät estejuoksut näyttäisivät olevan pääsääntöisesti yritysten järjestämiä ja selkeämmin bisnestä, samalla osallistumismaksutkin ovat suurempia kun keinotekoisten esteiden rakentamiseen kuluu enemmän resursseja.

Viime päivinä olen törmännyt kahteen Helsingissä ekaa kertaa järjestettävään tapahtumaan jotka erittäin mielenkiintoisella tavalla yhdistävät polkujuoksua ja esteratoja.

Toukokuussa Santahaminassa järjestetään Sandis Trail Sprint, joka on yhdistelmä maastojuoksua suljetulla saarella sekä sotilaiden esteratoja. Santahamina on hyvin ainutlaatuinen kisamiljöö, ympärillä on upeaa saaristoluontoa ja maisemia jotka ovat vain harvoille tarjolla. Santahamina on suljettua sotilasaluetta ja kilpailuun saakin osallistua vain Suomen kansalaiset. Ilmoittautumisen yhteydessä pitää ilmoittaa passin numero ja kisapaikalla pitää esittää kuvallinen henkilötodistus. Kisamatkoina on tarjolla 7 kilometrin lenkki sekä kaksi kierrosta sisältävä 14 kilometrin matka.

http://www.toughest.se/fi
Toughest järjestetään puolestaan 15. elokuuta Nuuksiossa. Estejuoksutapahtuma hyödyntää kansallispuiston omia, luonnon muovaamia esteitä kuten kallioita mutta sinne tuodaan myös paljon rakennettuja haasteita. 8 kilometrin matkalla on 40 estettä.

Jos kotimaan polut ja estejuoksut eivät saa adrenaliinia virtaamaan niin voi lähteä ulkomaille patikoimaan. Tavalliset, opastetutkin reitit voivat olla aika kuumottavia.

YLE uutisoi tänään että vuodesta 2001 suljettuna ollut Andalusiassa sijaitseva Caminito del Rey avataan uudelleen. Maailman vaarallisin patikkapolku avataan uudelleen – reunalla odottaa pudotus sadan metrin syvyyteen. Onko tuo nyt kuitenkaan niin vaarallinen? :)

Itse muistelen Kiinassa Huashan vuoren rinteillä kiemurtelevaa polkua, josta luin vuosia sitten.Ei kai tässä muu auta kuin käydä köpöttelemässä molemmat reitit ja tehdä sitten päätös niiden mahdollisista vaaroista. Kuka lähtee mukaan?

2 kommenttia:

  1. Katsoin just eilen tota samaa Ylen artikkelia ja lopussa olevan Youtube-videonkin. Mua alkoi heikottaa jo kotisohvalla videota katsellessa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän yllättävä kommentti kun nimen perässä lukee K2! :D On noi aika huimia reittejä, vähän toista kuin patikointi lähimetsän reiteillä.

      Poista