perjantai 27. maaliskuuta 2015

Opi ja kehity - tarjolla painonnostokoulutusta!

Painonnostoseura Puntti-Karhut järjestää Porin urheilutalolla sunnuntaina 26. huhtikuuta painonnostoseminaarin. Seminaari on avoin kaikille, niin aloittelijoille jotka haluavat kokeilla täysin uutta lajia kuin jo pidempään painonnostoa harrastaneille. Aamuyhdeksästä iltapäiväneljään kestävässä tapahtumassa käydään läpi lajin perusteita ja teoriaa, tehdään käytännön nostoharjoituksia ja opitaan yleisesti ravitsemuksesta ja harjoittelusta.

Painonnosto on laji joka soveltuu melkein kaikille lapsista vanhuksiin ja painonnostokoulutoiminnassa onkin mukana meidänkin seurassamme aktiivisia harrastajia esikouluikäisistä eläkekeläisiin. Tämä seminaari on tarkoitettu kaikille yli 15-vuotiaille.

Painonnosto on monipuolista harjoittelua jolla voi kehittää niin lihaskuntoa, liikkuvuutta, kehonhallintaa kuin esimerkiksi tasapainoakin. Ominaisuuksia joita tarvitaan lajissa kuin lajissa joten painonnosto on erinomaista oheisharjoittelua lähes mihin tahansa urheilulajiin. Seuraltamme on pyydetty apua mm. golffareille ja itse olen nähnyt ja kokenut omin silmin vaikutukset kestävyysjuoksussa. Ennen kaikkea painonnosto auttaa ihan jokapäiväisessä elämässä, moni tuttu harrastaja on kertonut että on lajin aloittamisen jälkeen elämänsä kunnossa ja esimerkiksi selkäkivut ovat kadonneet. Painonnoston perusasento - leuka ylös, selkä pystyyn ja rinta ulos - siirtää ryhdikkään asennon ja olemuksen kaikkeen tekemiseen kuten vaikkapa juoksulenkeille. Tavallinen elämäkin on täynnä tavaroiden nostelemista joten on tärkeää että se tehdään oikein ja turvallisesti.

Yksi tärkeä osa painonnostoa on kyykkääminen. Olen joskus tokaissut että painonnostossa joka päivä on jalkapäivä. Epävarma kyykkääjä saa uutta puhtia tekemiseensä kun asento laitetaan kuntoon, painonnostossa tekniikka on kaiken a ja o.

Pääkouluttajana seminaarissa toimii moninkertainen suomenmestari ja arvokisanostaja Anna Everi sekä apuvalmentajina nippu SM-tason nostajia ja valmentajia. Olen itsekin ollut Annan ohjauksessa ja hänellä on erinomainen ote ja näkemys lajista. Voin siis suositella lämpimästi.

Koulutuksesta voi lukea lisää allaolevasta mainoksesta. Jos on jotain kysyttävää niin voitte kysellä mainoksessa olevista osoitteita ja numeroista tai multa tässä. Jos en jotain tiedä niin lupaan selvittää :) Paikoista oli pari viikkoa sitten mennyt jo noin puolet, vielä pitäisi olla muutamia paikkoja vapaana.
http://www.punttikarhut.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti