perjantai 20. maaliskuuta 2015

CrossFit Open kolmannesta neljänteen viikkoon.

Openin viikkokatsaukseni on vähän myöhässä mutta parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan. Tässä tuleekin nyt kerralla käsiteltyä tavallaan puolitoista viikkoa Openia.

Kolmas laji oli siitä merkittävä että se oli eka Open-laji käytännössä koskaan joka alkaa erittäin vaativalla liikkeellä eli muscle-upilla. Nyt kun käytössä on skaalatut lajit niille harrastajille jotka eivät vaikeampia liikkeitä hallitse niin jo Open-vaiheessa voidaan seuloa tuloslistoja vähän tiukemmalla kammalla.Mahdollisimman monta kierrosta / toistoa 14 minuutissa:

7 x muscle-up
50 x seinäpallo (9 kilon pallo miehillä 3 metrin korkeudella olevaan merkkiin, 6 kilon pallo naisilla 2.75 metrin korkeulle)
100 x tuplanaruhyppy

Samantha Briggs teki 633 toistoa, miesten puolella 630 toistoon pääsi Ben Smith ja Brad Townsend. Väittäisin että Townsend ei tuota suoritusta oikeasti tehnyt vaan kyseessä on omituinen näppäilyvirhe tai muu moka tuloslistalla joita näkyy hämmentävän paljon. Kakkoslajin parhaaksi tulokseksi koko maailmassa kerrottiin ensin Natalie Newhartin 441 toistoa mutta videotarkastusten jälkeen tulos kutistui 375 toistoon. Jostain syystä hänen suoritustaan salilla valvonut tuomari oli päästänyt läpi ison määrän toistoja jotka olivat selvästi vajaita. Jo ekan viikon jälkeen ihmettelin miten tuloslistan mukaan joku perustason naisharrastaja olisi työntänyt 160 kiloa! :D Nyt hänen tuloksissaan näkyy oikeammalta kuulostava 65 kilon työntötulos.

Kärkikilpailijoiden osalta open-tulokset ovat varmasti hyvin pitkälti linjassa ja ihan oikeita mutta jostain syystä valmentajat ja tuomarit heittävät touhun välillä ihan lekkeriksi ja karkeita virheitä pääsee läpi. Myös esimerkiksi oikean väliajan ilmoittaminen on joillekin ylitsepääsemättömän vaikeaa, osa kun ilmoittaa sen paljonko aikaa on kulunut ja osa sen paljonko kellossa on aikaa jäljellä... Säännöissä lukee joka viikko tarkasti miten kello tulee asettaa toimimaan ja mikä väliaika tulee ilmoittaa tehtyjen kierrosten jälkeen.

Kolmen viikon jälkeen parhaiden suomalaisten tilanne Euroopan listalla on seuraava:

16. (12.) Saara Laaksonen (CrossFit Turku)
37. (38.) Heidi Horelli (CrossFit Varasto)
42. (36.) Sanna Venäläinen (CrossFit Jyväskylä)

3. (3.) Jonne Koski (CrossFit Varasto)
65. (71.) Mikko Ojala (CrossFit Rauma)

Suluissa kilpailijoiden sijoitus edellisen viikon jälkeen.

Saaralta ja Jonnelta tasaisen varmaa suorittamista joka ilman ongelmia riittää Regionals-lippuun. Heidi Horelli pysyy vielä iskyetäisyydellä kisapaikoista, jos kaksi viimeistä lajia menee ihan nappiin niin mahdollisuuksia on. Sanna Venäläiseltä tämä 15.3 laji oli heikohko, hän sai sata toistoa vähemmän kuin Saara tai Heidi. Ehkä kovan kisakokemuksen puute näkyy näissä vaativimmissa lajeissa joissa esimerkiksi juuri muscle-uppeja pitää tehdä paljon. Miesten puolella suurin ongelma muilla kuin Jonnella on tasaisuuden puute, yksi laji saattaa sujua hyvin mutta muissa suorituksissa annetaan niin paljon tasoitusta muille että TOP30 jää kaukaiseksi haaveeksi. Vaikka Mikko Ojala kovan tason kilpailija kansallisella tasolla onkin niin hän ei ole ollut missään lajissa edes sadan parhaan joukossa Euroopassa.

Afrikan karsinnoissa Arabian lähettiläämme Mikko Aronpää ja Emilia Leppänen ovat myös matkalla Tanskaan. Molemmille ikävä kyllä juuri tämä kolmas viikko oli haastava ja sijoitukset putosivat. Mikko on nyt kolmas ja Emilia kahdeksas. Yhdistettyyn Euroopan ja Afrikan Regionals-tapahtumaan pääsee Afrikasta kymmenen parasta miestä ja naista.

Toiseksi viimeinen karsintalaji julkistettiin viime yönä:8 minuutin AMRAP, mahdollisimman monta kierrosta ja toistoa:

3 käsilläseisonta punnerrusta
3 rinnallevetoa (miehet 84kg, naiset 57kg)
6 käsilläseisonta punnerrusta
3 rivea
9 käsilläseisonta punnerrusta
3 riveä
12 käsilläseisonta punnerrusta
6 riveä
15 käsilläseisonta punnerrusta
6 riveä
18 käsilläseisonta punnerrusta
6 riveä
21 käsilläseisonta punnerrusta
9 riveä

Käsilläseisonta punnerruksilla jatketaan siis muscle-upien viitoittamaa haastavampien liikkeiden tietä. Ens viikolla puidaan sitten tämän lajin tuloksia tarkemmin!

2 kommenttia:

 1. Pieni, pilkkua halkova korjaus :) 15.4 wodiin: hupsut lisääntyy kolmella 12 toistoon asti sitten vasta rivet +3. Gamesien sivuilta kopsattu:

  8-minute AMRAP:
  3 handstand push-ups
  3 cleans
  6 handstand push-ups
  3 cleans
  9 handstand push-ups
  3 cleans
  12 handstand push-ups
  6 cleans
  15 handstand push-ups
  6 cleans
  18 handstand push-ups
  6 cleans
  21 handstand push-ups
  9 cleans
  Etc., following same pattern

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas, luinpas tuon kuvauksen huolimattomasti. Muistatko onkohan tällaisia ollut ennenkin? Mun mielestä toistoja on aiemmin tullut aina "looginen" määrä lisää joka kierroksella ja ajattelin automaattisesti että niin menee nytkin.

   Korjaan oikeat toistomäärät tekstiin ettei jää väärät tiedot elämään :)

   Poista