keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Huhtikuu ja uusi harjoitusjakso alkoivat.

Loka-marraskuun vaihteessa vähensin juoksuharjoittelua ja keskityin enemmän lihaskunto- ja voimaharjoitteluun. Tuo jakso on kestänyt nyt siis jo peräti viisi kuukautta mikä on mulle todella pitkä aika. Aiemmin olen ottanut noin kolme kuukautta kestävän voimajakson aina vuoden alussa.

Kolme kertaa punttia viikossa viiden kuukauden ajan toi mulle sen mitä halusinkin. Voimatasot nousivat, lihaskestävyys parani. Olen vahvempi kuin ennen kaikissa liikkeissä. Ei ne muutokset mitään älyttömiä ole mutta eteenpäin meneminen on tärkeintä. Monissa liikkeissä onnistuu nyt pidemmät sarjat painoilla joilla aiemmin otin pelkkiä ykkösiä.

On ihan eri asia treenata jotain osa-aluetta - on se sitten juoksu tai voimatreeni - kahdesti tai kolmesti viikossa. Olen kokenut että kahdella treenillä viikossa lähinnä ylläpidetään vanhaa tasoa eikä juuri kehitytä. Jotkut ovat asiasta eri mieltä ja hyvä niin. Erilaiset ihmiset saavat erilaisista harjoitusmääristä varmasti myös täysin erilaisia tuloksia.

Maaliskuu oli tämän pitkäksi venähtäneen voimajakson viimeinen kuukausi. Harjoituspäiviä kertyi peräti 22, tosi hyvä määrä. Viimeksi olen treenannut harjoituspäivissä mitattuna yhtä paljon viime elokuussa. 13 voimatreeniä joista neljä valmentajan vetämiä painonnostoharjoituksia ja yhdeksän omatoimisia punttailuja. Juoksuharjoituksia 9 kpl.

Pikkuhiljaa juoksukilometritkin alkavat näyttää siltä miltä pitääkin. Lyhyemmät ja nopeammat lenkit alkavat jäädä vähemmälle, juoksin 84 kilometriä eli 9.3km per lenkki. Tämä luku tulee toivottavasti nousemaan lähiaikoina reiluun kymppiin.

Voimakauden pitkästä kestosta kertoo sekin että vaikka tuo 84 kilsaa on melko vähän niin sekin on ennätysmäärä viime syyskuun jälkeen :D

Maaliskuu oli lopulta siis tosi hyvä kuukausi. Ei ollut pienintäkään ongelmaa tai vaivaa ja sain tehtyä harjoitukset just niin kuin halusinkin. Ainoa mikä ei onnistunut oli kevyemmän treeniviikon saaminen ohjelmaan. Maaliskuun eka viikko oli tosi kova ja kolme seuraavaakin kohtuullisen raskaita kuormitukseltaan.

Otan sen pitämättä jääneen kevyen viikon nyt tähän huhtikuun alkuun. Sen jälkeen kuormitus tulee viikko viikolta kasvamaan kunnes kaikki mitä kropasta ja mielestä irtoaa otetaan irti toukokuussa. Sen jälkeen on sitten aikaa kevennellä ihan tarpeen mukaan.

Toukokuun suunnitelmista lisää huomenna! Pientä lisäjännitystä voisin nostattaa vihjekuvan avulla:


Ja ei, en ole aloittamassa balettia! ;)

4 kommenttia:

 1. Ärsyttävää, pidät meitä taas jännityksessä :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs nyt, oon oppinut viime keväästä ja pidän teitä jännityksessä nyt paljon vähemmän aikaa :D

   Poista
 2. Omaperäistä, rankkaa, pitkä rupeama, ehkä jokin teema / esikuva, tämmöisiä juttuja mun mieleen tulee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyviä veikkauksia, kohtahan se nähdään miten hyvin osui ;)

   Poista