keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

CrossFit Openin toiseksi viimeinen viikko 15.4.

CrossFit Openin toiseksi viimeinen viikko on takana ja kilpailijat odottelevat jo kuumeisesti viimeisen lajin julkistamista. Open-lajeista puhutaan aina numeroilla, esimerkiksi edellinen laji oli 15.4. 15 tarkoittaa vuotta ja 4 tietysti neljättä lajia. Tänä vuonna oli poikkeuksellisesti kuusi lajia kun ekalla viikolla kilpailijat suorittivat kaksi karsintalajia. Näiden numerot olivat 15.1a ja 15.1b.

Torstain ja perjantain välisenä yönä julkistetaan viimeinen laji, Open 15.5., Las Vegasissa. Lähetystä voi seurata klo 2 yöllä suorana osoitteessa http://games.crossfit.com/ Lajijulkistuksessa kohtaavat tämän hetken kolme parasta crossfit-naista: Camille Leblanc-Bazinet, Samantha Briggs sekä Annie Thorisdottir. Leblanc-Bazinet ja Thorisdottir ovat tällä hetkellä maailman karsintalistan kaksi parasta nimeä mutta Briggsiä ei näy.

Vuoden 2013 Gamesin voittanut britti Samantha Briggs vaihtoi täksi kaudeksi Euroopan karsinta-alueen Pohjois-Amerikan kaakkoislohkoon. Briggs on kärsinyt loukkaantumisista ja hänen kohtalokseen meinasi koitua jo Openin eka viikko. Ekassa lajissa hän oli maailman listan toiseksi paras, toisessa osiossa jossa piti työntää maksimiraudat hän oli sijalla 1511. Onnekseen hän on muissa lajeissa tehnyt niin kovan tuloksen että paikka Regionals-vaiheessa on jo lähes selvä.

Gamesien eri vaiheiden sydän on tuloslista joka löytyy osoitteesta http://games.crossfit.com/leaderboard . Voisin hieman selventää sitä miten se toimii. Open-vaiheessa jokainen sija tarkoittaa yhtä pistettä. Eli jos olet lajissa 531. paras saat 531 pistettä. Erikoiseksi vertailun tekee se että tämä pisteytys on käytössä niin maailman listalla, euroopan listalla kuin Suomenkin listalla.

Otetaan esimerkiksi Saara Laaksonen. Saara on maailman listalla sijalla 168. pistemäärällä 2043. Euroopan listalla hän on sijalla 18. , pisteitä on kasassa 169. Suomen listalla Saara on ykkösenä 7 pisteellä. Erikoinen juju on siinä että koska jokaisen lajin suoritusta vertaillaan kyseisellä listalla olevien urheilijoiden kesken, voi käydä niin että joku kilpailija on toista korkeammalla vaikkapa Euroopan listalla ja toinen puolestaan korkeammalla Suomen listalla.

Neljännen lajin jälkeen suomalaisten tilanne Euroopan listan kärkisatasessa on seuraava, suluissa sijoitus viime viikolla:

3. (3.) Jonne Koski (CrossFit Varasto)

18. (16.) Saara Laaksonen (CrossFit Turku)
65. (42.) Sanna Venäläinen (CrossFit Jyväskylä)
78. (37.) Heidi Horelli (CrossFit Varasto)

Haastavan käsilläseisontapunnerruksen sisältänyt laji oli hankala Suomen kärkinaisille. Sanna Venäläinen oli Suomen listalla vasta 14. ja Heidi Horelli 25. , Euroopan listalla tämä tarkoittaa reilua takapakkia. Ei tämä kuulunut Saarankaan vahvuuksiin mutta onneksi hänellä sijoitus alkaa olemaan jo aika vakiintunut eikä lähistöllä ole isoa määrää potentiaalisia uhkaajia.

Jonnelle tämä oli hyvä laji. Miesten ja naisten Euroopan listat ovat kuin yö ja päivä, miehillä erot ovat suuria ja sijoitusten välissä on kymmeniä pisteitä, naisten listalla pykäliä ratkotaan yksittäisillä sijoituspisteillä.

Mikko Ojalalle tapahtui jotain mystistä, hänellä ei ole tulosta ollenkaan neljännessä lajissa. Ellen nähnyt unta niin mielestäni hänellä oli jo tulos ilmoitettuna maanantai-iltana. Voiko joku vahvistaa tai kumota tämän? Mitä tapahtui?

Mikko Aronpää on Afrikan listalla nyt tokana ja Leppäsen Emilia kuudentena. Molemmille riittää regionals-lippuun sijoitus kymmenen parhaan joukossa.

Hetki pitää siis vielä venata että viimeinen laji julkistetaan, sitä ennen voi katsella ja lueskella vaikkapa mainion BoxRoxin koosteita parhaista tuloksista kuvien ja videoiden muodossa.

15.4 CrossFit Open: Jacob Anderson does 183, Kristin King 180 reps
CrossFit Open 15.3: Did You Get Your First Muscle Up?
Chest-to-bar Pull ups and Overhead Squats: 15.2 is Done
CrossFit Open 15.1 Recap: Winners, Surprises and Rumours

5 kommenttia:

 1. Kiitos, kun pidät meitä ajan tasalla. Tykkään seurata näitä crossfit-juttuja täältä sun blogista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Crossfit-raporteista on tullut oleinnainen osa mun blogia, ne vain vaatii vähän enemmän työtä ja aikaa kun yksityiskohtia on niin paljon. Onneksi tarkkaavaiset lukijat korjailee kun tulee mokia! :)

   Poista
 2. Mikko onnistui saamaan länsirannikolla jylläävän vatsa/kuumeinfulenssan ja sen vuoksi tuo 15.4 jäi väliin....

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. OK, harmillinen juttu. Toisaalta regionals-paikka oli ikävä kyllä jo käytännössä karannut hyppysistä.

   Poista