perjantai 6. maaliskuuta 2015

Rapsakka reeniviikko.

Räväytin maaliskuun käyntiin kovalla treeniviikolla. Viisi harjoitusta joista neljä oli hyvin kuormittavia.

Maanantaina otin aamupäivällä salitreenin jonka loppuun tein 2 x 500 metrin soutuvetoa. Eka meni vielä aikaan 1:46 mikä on ihan kohtuullinen mutta toisessa vauhti hiipui rajusti ja oli enää 1:51.

Tiistaina juoksin reilut 17 kilometriä, se oli vasta toinen yli 15 kilometrin lenkki syksyn jälkeen. Eipä tullut kelloa katseltua, kai siinä vajaa kaksi tuntia meni. Tässä vaiheessa mulle riittää se että jaksan juosta noita pidempiä matkoja kevyellä askeleella vauhdista riippumatta. Kun pitkiksiä tulee pari kertaa viikossa niin vauhtiakin on helpompi nostaa. Tärkeintä on totuttaa taas kroppa pitkäkestoiseen yhtämittaiseen suoritukseen.

Keskiviikkona illalla oli painonnostotreenit. Siinä oli sekä hyviä että huonoja juttuja. Isommilla painoilla työnnöt menivät ihan omituisesti. Alkoi mennä jo vähän väkinäiseksi ja tirvautin tangon jossain vaiheessa rinnalta leukaankin kun piti väkisin koittaa saada ehjä, onnistunut suoritus. Harva asia onnistuu väkisin. Kevyemmillä painoilla rentous toikin hyvän tuloksen ja tein yhden tai kaksi teknisesti elämäni parasta ylöstyöntöä. Jalka napsahti saksiin kunnon pamauksella ja tanko meni suoraan ylös, ei yhtään eteen. Toinen tosi siisti juttu oli treenin lopussa, olin jo ajatellut etten tee enää mitään mutta kaveri jätti omat painonsa tankoon ja käski yrittää rinnallevetoa. Rautaa oli sen verran tangossa että olen niitä aiemmin liikutellut lähinnä maastavedossa. Sanoin että jätän kokeilematta mutta valmentajakin patisti yrittämään, kävi miten kävi mutta kokeilla pitää. Kyllähän se tanko rinnalle tuli ja vielä raakana :) Jos olisin vetänyt sen kyykyn kautta ylös niin se olisi ollut jo niin ruma nosto että mieluummin sitten hirveellä pommilla kova veto raakana. Ei mua kiinnosta tehdä etukyykkyä joka näyttää siltä kuin orava olisi käpertynyt käpy tassujen välissä sikiöasentoon.

Eilen torstaina menin illalla radalle juoksemaan kovia vetoja. Päätin tehdä kaksi erilaista 2000 metrin treeniä. Ekassa juoksin kevyesti 400 metriä lihaksia lämmitellen ja sen päälle 1600 metriä tasaista kovaa. Pari minuuttia taukoa ja 200 metriä hiljaa + 200 metriä kovaa x5. Yhteensä neljä kilometriä juoksua noin pariinkymmeneen minuuttiin. Hauskin hetki oli kun radalla oli samaan aikaan kaksi nuorta pikajuoksijaa treenaamassa ja just siltä viivalta josta lähdin ottamaan toista 200 metrin vetoani he lähtivät samaan aikaan valmentajansa käskystä ottamaan omaansa! Toki mulla oli lentävä lähtö mutta silti tuntui siistiltä että pidin niistä toisen takana maaliviivalle asti ja se nopeampikin kaveri meni ohi vasta jossain 150 metrissä. Varmasti heillä oli menossa loppuvetoja vähän kevyemmällä vauhdilla mutta olihan se siistiä. Kiittelinkin poikien valmentajaa kun pisti mulle hyvää vetoapua :)

Tänään on perjantai, viides ja samalla viikon viimeinen varsinainen harjoituspäivä. Kompakti 45-50 minuutin salitreeni: valakyykkyjä, pystypunnerrusta, penkkipunnerusta. Siihen päälle 4 x 250 metriä soutua. Eka veto oli ihan kohtuullinen, 50.2 sekuntia mutta sen jälkeen jokainen veto oli sekunnin hitaampi kuin edellinen. Viimeinen oli enää 53.9. Paljon parempaa kuin vielä kuukausi sitten mutta harmitti kun väsyin niin pahasti, kädet eivät jaksaneet vetää lopussa millään vaikka jaoin kuormituksen mahdollisimman tasaisesti koko kropalle ja hain voimaa jaloista. Onneksi matka oli niin lyhyt. Kroppakaan ei varmasti ollut palautunut illan maksimivauhtisista juoksuvedoista, väliä näillä kahdella treenillä oli kuitenkin vain noin 15 tuntia.

Tajusin tällä viikolla että vaikka varsinaiseen harjoitteluun kuluu ehkä vain noin viisi tuntia viikossa niin urheilun ja liikunnan parissa tulee tavalla tai toisella vietettyä paljon enemmänkin aikaa. Painonnostosalilla olen ollut tällä viikolla jo kolme kertaa vaikka treenasin itse siellä vain kerran. Voisin ensi viikolla tehdä bloggauksen siitä miten paljon urheiluun oikeasti uppoaa aikaa.

Käytiin äsken heittämässä pojan kanssa jäähyväiset talviurheilulle, vika kerta luistelemassa tänä talvena. Tekojääradalta väännetään hanat kiinni. Latujenkin hoito lopetettiin alkuviikosta, onneksi ehdittiin viime viikolla pari kertaa sivakoimaan.


Viime päivät ovat olleet tosi sateisia mutta ulkoilukelit näyttäisi kääntyvän aurinkoisempaan suuntaan. Jopa kymmenen astetta sunnuntaina?! Fillari pois kellarista ja baanalle.  Lennokasta ja energistä viikonloppua kaikille!

4 kommenttia:

 1. Hyvältä kuulostaa tuo sun tekeminen! Vaikka olikin monta kovaa, mutta oli kuitenkin monipuolista harjoitusta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon yrittänyt pitää vaihtelua yllä kovillakin viikoilla, ohjelmassa on sekä pitkiä ja rauhallisia että lyhyitä ja kovia treenejä.

   Poista
 2. Jeee, hyviä treenejä sulla ollut :) Täällä on vietetty kevyempää viikkoa, ja huomenna jatketaan kunnon treenejä! Kesä läheneeeeee! Fillarin ajattelin kaivaa tällä viikolla, ja mennä polkien töihin joku päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä menee just sitten toisinpäin, alotan tänään vähän kevyemmän viikon :) Otin fillarin eilen kellarista esiin, nyt huoltoa ja sitten polkemaan!

   Poista