perjantai 20. heinäkuuta 2012

Proteiinin lähteet vertailussa, osa 3.

Kirjoitin aiemmin pari bloggausta hyvistä proteiinin lähteistä, vertailin peruselintarvikkeita ja proteiinipatukoita ja -juomia. Näissä kirjoituksissa avasin käsitettä proteiinitehokkuus. Termillä tarkoitan laskukaavaa jolla lasketaan paljonko proteiinia saa kun syö jotain ruokaa 100 kalorin verran. Mitä enemmän proteiinia per sata kaloria, sen proteiinitehokkaampi ruoka-aine.


Ajattelin esitellä vielä muutaman usein käyttämäni tuotteen.

HK 100% leikkeleet, 22g proteiinia per 100kcal

Vaalea liha, siis lähinnä siipikarja, on nostettu jalustalle jo kauan sitten erityisen terveellisenä tuotteena johon laihduttajien ja urheilijoiden olisi syytä satsata. Lihateollisuus on karua touhua mutta erityisesti broileritehtaat ovat aina tuntuneet erityisen vastenmielisiltä ja broilereita ja vastaavia tulee syötyä erittäin harvoin. Possusta saa kuitenkin myös ravintoarvoiltaan erinomaisia tuotteita. Yksi mainio tuotesarja ovat HK:n 100% lihaa sisältävät leikkeleet. Ravintoarvo per 100g: 100 kcal energiaa, 22g proteiinia, 1.5g rasvaa. Ei taida mikään muu leikkele päästä vastaaviin lukuihin? Proteiinitehokkuus siis huikea 22% ja tuote pääsee harvinaiseen yli kahdenkympin sarjaan yhdessä tonnikalan ja raejuuston kanssa.

Valio ProFeel rahka, 13.8g proteiinia per 100kcal

ProFeel on toinen paljon mainostettu tuotesarja. Nimi voi olla tuttu monille jo vuosien takaa nimittäin samalla nimikkeellä oli aiemminkin myynnissä jugurtteja ja rahkoja. Niissä tosin ei tainnut olla proteiini jujuna vaan joku muu? En muista enää, mieleen on vain jäänyt joku ananaksen makuinen jugurtti. Uudistuneet ProFeelit pitävät sisällään jugurtteja, juomia ja rahkoja.

En ole maistanut jugurttia koska en ole kokenut tarvitsevani jugua jossa on paljon proteiinia. Jos haluan proteiinia lusikoitavassa muodossa, syön rahkaa. Jos haluan jugurttia, ostan sitä jugurttia mikä maistuu parhaalta. Noita juomia saatan vielä ostaa joskus kunhan vain hinta on sopiva, siis ei maksa enempää kuin vaikkapa Recoveryn tai Maximin proteiinijuomat. Tuo ProFeelin rahka on kuitenkin tuttu juttu ostoskorissa. Hyvänmakuista välipalaa jonka ravintosisältö on oiva. 100 grammaa tuotetta sisältää: 80 kcal ja 11g proteiinia. Yhdessä purkissa on siis 19,3 grammaa proteiinia, melkein tuplamäärä saman tuotesarjan jugurtteihin verrrattuna.

Herne, 7.4g proteiinia per 100kcal

Loppuun vielä raaka-aine jota ei tarvitse brändätä ja pakata muovikääreeseen. Koska satokausi on parhaimmillaan kannattaa käydä ostoksilla toreilla ja kauppahalleissa. Nyt alkaa olla viimeiset hetket ostaa herneitä paitsi erinomaisen maun niin myös proteiinisisältönsä vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti