torstai 12. heinäkuuta 2012

Kuntosalisuosikkini kuvina.

Meidän salilla on erilaisia vempaisia varmaan yli sata ja ajattelinkin esitellä teille omat suosikkini top5-listauksen muodossa. Viime lauantaina kävin salilla klo 21-22 ja treenin lopussa olin yksin ja päätin kuvata miltä nämä laitteet näyttävät ettei mennä pelkän tekstin voimalla.

5.
Technogym Abdominal Crunch

Erittäin tehokas vatsarutistuslaite jossa saa säädettyä vastusta isolla skaalalla painopakkojen avulla. Tässäkin laitteessa pätee vatsalihastreenibloggaukseni perusperiaatteet: vähemmän on enemmän. Ei kannata laittaa isoa painosettiä vastukseksi ja puristaa jaloilla hampaat irvessä. Itse nostan aina jalat lepäämään tuon jalkatuen yli niin että jaloilla ei saa mitenkään helpotettua liikettä. Vähemmän painoa vastukseksi ja enemmän treeniä niille vatsalihaksille. Tätä laitetta käytän aina kun olen salilla mutta se on niin suosittu että joskus joutuu vähän odottelemaan sen vapautumista.


4.
Talja

Talja on salimaailman klassikoita. Meidän salilla on kolmen painopakan versio ja viime viikollakin eräässä treenissä oli erittäin tsemppaavaa kun meitä oli jokaisessa kahvassa joku vääntämässä samaan aikaan. Ristikkäistaljapunnerrus, ojentajapunnerrus ja yhden käden ylätalja ovat niitä liikkeitä joita nykyisessä saliohjelmassani teen.


3.
 
Technogym Kinesis

 Tutustuin Kinesikseen jo edellisellä salillani joka taisi olla laitteen kanssa edelläkävijöitä täällä päin Suomea. Nyt Kinesistä taitaa löytyä jo aika paljon saleilta? Erinomainen laite jolla voi treenata koko kropan läpi laajalla valikoimalla eritasoisia vastuksia. Kinesis oli aiemmin salini varsinaisella treenipuolella jossa se jäi harmittavan vähälle käytölle. Nykyään se on kiertoharjoittelusalissa ja on löytänyt ison nipun käyttäjiä. Hieno juttu. Itse treenaan Kinesiksellä keskikahvoilla rintaa (ns. pec-dec), takaolkia (lihakset joita on erittäin vaikea harjoittaa ja joita ei yleensä tule käytettyä arkielämässä) sekä teen ylävartalonkiertoa ja askelkyykkyjä. Alakahvoilla teen hauiskääntöä. Jos Kinesis tuntuu vieraalta niin youtubesta tsekkaamaan opastusvideoita, liikkeitä on satoja ellei tuhansia. Mikäli rakentaisin itselleni kuntosalin ja saisin valita vain muutaman laitteen niin sinne tulisi Kinesis, talja ja setti käsipainoja ja levytankoja. 


2.
Technogym leuanvetolaite

En tiedä mikä tämän laitteen virallinen nimi on? Aiemmalla salillani leuanvetoa sai helpotettua vastuskuminauhoilla. Nauhoja oli viittä-kuutta eri paksuutta, mitä paksumpi nauha niin sitä enemmän se kevensi ylös vedettävää kuormaa. Vastusnauha siis pyöräytetään lenkille leuanvetotangon ympäri ja alalenkkiin laitetaan toinen polvi. Tämä hifi-versio ajaa saman asian mutta tarjoaa paljon isomman skaalan kevennystä. Pienimmillään tässä on yksittäisiä kilon painopakkoja sekä iso määrä viiden kilon pakkoja. Mitä isomman määrän pakkoja valitset niin sitä kevyempää on vetää leukaa. Jos painat 80kg ja valitset 40 kilon edestä painopakkoja niin se vastaa sitä että painaisit 40kg ja tekisit tätä klassista liikettä ilman mitään apuja. Uskallan väittää että melkein jokainen oppii vetämään oikeita leukoja, ala-asennossa kädet täysin ojennettuina suoriksi ja yläasennossa tanko kaulaan, ilman minkäänlaista helpotusta! Tämä laite on siihen tavoitteeseen oiva apu. Pitkiä ja lyhyitä sarjoja erilaisella painopakkanipulla niin johan edistystä tapahtuu ja hauikset kasvaa.


1.

tadaaa....

mikähän se voisi olla...

hmm..?

VAPAAT PAINOT!

Tällä kertaa muuten tasaväkisessa kisassa voittoon ylsi lopulta hyvinkin ylivoimaisesti vapaat painot. Käsipainot, lyhyet tangot, pitkät tangot, kulmatangot. Pienet, keskikokoiset ja isot kiekot. Näistä se treenaaminen on tehty! Kunnon salilla on kattava valikoima erilaisia painoja. Yli puolet omasta salitreenistäni rakentuu niille. Liikeradat ovat laajoja ja koska kyseessä ovat vapaasti liikkuvat painot, eivät tietyllä uralla kulkevat hydrauliset vempaimet, niin ne liikkuvat juuri sillä tavalla kuin treenaaja liikkeen suorittaa eivätkä anna mitään anteeksi mutta palkitsevat loistavalla edistyksellä ja hyvällä kehonhallinnalla. Samoihin liikkeisiin saa paljon variaatiota tekemällä ne seisten, istuen tai maaten. Penkkipunnerrus vaikuttaa rintalihaksiin aivan eri tavalla tehdään se sitten ylä- tai alavinopenkissä tai tavallisessa penkissä.

En asetellut kuvia varten tankoihin painoja, ne olivat niissä valmiina. Salilla on joka seinällä isoja lappuja: PAINOT POIS TANGOISTA JA TAKAISIN TELINEISIIN. Hyvin menee perille? Aika vaikea löytää kuvista yhtään tankoa johon ei olisi jätetty kiekkoja, heh heh..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti