tiistai 3. toukokuuta 2016

Huhtikuun harjoitteluiden yhteenveto ja yhteislenkkejä kehiin.

Huhtikuu oli lopulta erinomainen kuukausi katastrofaalisen maaliskuun jälkeen. Pääsin harjoittelemaan niin kuin halusin ja maraton sujui yli odotusten. Juoksukilometrejä kertyi 118 eli enemmän kuin kertaakaan syksyn jälkeen. Maratonin vuoksi harjoituskertoja tuli lopulta 16, viimeistely ja palauttelu lisää aina lepopäivien määrää.

Juoksin yhteensä 10 kertaa joten keskimääräinen lenkki oli 11.8 kilometriä, maraton toki nostaa tuota keskivertolenkin pituutta reilusti. Painonnostotreenejä ehdin tehdä kuusi, joista pari oli erityisen kevyitä koska ne olivat juuri ennen ja jälkeen maran. Kehitystä sillä osa-alueella ei siis varmasti ehtinyt tapahtua, ehkä toukokuu on parempi punttikuukausi?


Vapun lähestyessä säät alkoivat muuttua kesäisiksi. Pukinmäen pitkiksellä oli vielä kylmä mutta viime viikolla vaihdoin pipon lippikseen ja pitkät trikoot shortseihin. Ennusteiden mukaan käänne kylmempään ei tapahdu ainakaan ihan heti. Tämän tyyppisiä kelejä on kyllä ollut jo monena vuotena, ensin tosi lämmin toukokuu ja sitten kylmä kesäkuu toppatakki-juhannuksineen.

Vappuna oli paljon kaikenlaista menoa ja meininkiä, olin esimerkiksi vappuaattona järjestämässä painonnoston junioreiden piirinmestaruuskisoja. Oli hienoa huomata että kokemusta on kertynyt jo sen verran että pystyn hoitamaan kilpailun johtamisen, jopa tällaisessa tilanteessa kun pieneksi kisaksi kaavaillussa tapahtumassa onkin lopulta täysin yllättäen yli 30 kilpailijaa.

Vappupäivänä oli pakko vetää tossut jalkaan ja käydä heittämässä minimaalinen lenkki, mailin verran askelia, kun en pidempää ehtinyt. Eilen olikin vuorossa eka mun järjestämä yhteislenkki tänä vuonna ja teemana oli vedot. Juostiin yhden vanhan kaverin ja yhden uuden tuttavuuden kanssa 1600 metriä pitkää mäkistä purtsia viidesti ympäri, näistä toka ja neljäs kierros täysillä joka mulle tarkoitti noin 4.15-4.30 min/km vauhtia. Tarkoitus oli vetää vedot tasaisella vauhdilla mutta en tiedä miten hyvin onnistuin kun ei ole dataa käytössä. Kuolemaa tein aina kierrokset alusta loppuun :D

Toinen näistä lenkin osallistujista oli muuttanut kaupunkiin kaksi päivää aiemmin, hienoa heittäytymistä. Tervetuloa vaan muutkin messiin! Yhteislenkit on loistava tapa tutustua uusiin ihmisiin ja paikkoihin. Koska näille on kiinnostusta niin tulen järkkäämään näitä nyt jatkossa melkein viikoittain, seuraava on jo ens viikolla. Tarkoituksenani on vetää erityisesti näitä rääkkilenkkejä joita ei yksin tule tehtyä ja samalla saa peesi- ja kiriapua kavereista. Kärsimys on yhteinen ja erityisen nautinnollinen jaettuna ;) Suunnittelen yhteislenkit aina sellaisiksi että kuntotasosta riippumatta niihin voi lähteä kaikki mukaan, perushölkkäkunto riittää.

Ilmoittelen kaikista yhteislenkeistä facebookin Kestävyyttä pintakaasulla 24/7-ryhmän alajaostossa KPK24/7 - Satakunnan yhteislenkit. Jos et ole facebookissa tai et pääse liittymään ryhmään niin kommenttia vaan tulemaan, kaikki pääsee kyllä messiin.

Tänään mulla oli poikkeuksellisesti kolmas juoksupäivä putkeen. Ostin maraton-reissulla ekat polkujuoksutossuni ja kevään testailemassa niitä. Tarkempaa raporttia tulossa lähiaikoina!

4 kommenttia:

 1. Mulla alkoi lonkka vaivata huhtikuussa, vasen puoli. Varmaankin vain lihaskipua. Juostessa ei satu, onneksi, mutta lenkin jälkeen sattuu enemmän ja vähemmän, useita päiviä. Jätin treenejä vähemmälle, keskityin tekemään ne olennaisimmat eli pitkikset ja intervallit. Silti huhtikuulle tuli 12 juoksukertaa, lenkin keskimitta n. 11,4 km. Myös toukokuu menee harkiten, koska numerolappukausi alkaa. Huomenna BodomTrail, sitten HCR ja kuukauden päästä Tukholman maraton.

  Jos vaikka kokeilisi pyöräilyä nyt kun tulee kauniit lämpimät ulkoilusäät. Vaikka vaihteeton mummopyöräni ei olekaan ihanteellisin (ja kevyin) kulkuväline... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, erikoinen vaiva jos juoksun aikana on kuitenkin ok? Menehän käymään fyssarilla jos jatkuu niin ei pääse kroonistumaan.

   Bodomista tsekkasinkin jo fiiliksiä, toivottavasti sulla meni hyvin! HCR ja Tukholma kerää paljon tuttuja, toivottavasti itse kisat ja viimeistely menee hyvin.

   Mulla on vaihteeton pappapyörä ja pidemmät lenkit ja ylämäet on todellista jalkatreeniä :D

   Poista
 2. Mahtavaa kun jaksat järkätä! Mulla juoksu on ollut viime aikoina (lue: vuosina) ollut sen verran yksinäistä puuhaa, että olen miettinyt oman katukiitäjäosaston perustamista. Yksinäisiä asfaltin halkojia kun varmasti löytyy lähistöltä useita. Kun vain tavoittaisin heidät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on facebook, eiköhän noilta huudeilta löydy äkkiä hyvä tiimi. Me ollaan aika hyviä organisoimaan eiks niin?

   Poista