tiistai 10. toukokuuta 2016

Vähän kilsoja, paljon koutsaamista.

Maratonin jälkeen kilometrit ovat jääneet vähiin. Viimeisen puolentoista viikon aikana oon käynyt viis kertaa lenkillä ja kilsoja on kertynyt yhteensä vaatimattomat 22. Onneksi siellä oli edes se yksi kova teholenkki, kompensoi muuten heikkoa juoksujaksoa.

Tänään oli tarkoitus juosta eka 10+ km lenkki maratonin jälkeen mutta parin kilometrin jälkeen vasen polvi tuntui oudolta. Käännyin takaisin ja jossain kohtaa tuntemus katosi. Vastaavaa ei ole ollut koskaan aiemmin joten vähän ehdin pelästyä, toivotaan ettei jää kiusaamaan.

Painonnostotreenejä olen itse ehtinyt vetämään vaihtelevasti, viime viikolla onneksi pari harjoitusta. Perjantaina otin kyykkyjä jo sen verran raskaina setteinä että lauantaina tiesi tehneensä. Ja se lauantai olikin muuten todella siisti päivä!


Käytiin vetämässä koko päivän kestänyt painonnostoseminaari naapurikaupungin crossfit-salin väelle. Yhdeksäntoista innokasta sai paljon lisäoppia, muutama heistä oli käynyt jo aiemminkin meidän valmennuspäivissä.  Erilaisia ihmisiä, niin junnuja kuin aikuisia, on aina hienoa ohjata ja valmentaa mutta se on ihan omanlaistaan silloin kun jokainen tietää jo valmiiksi mistä on kyse ja tarvetta on lähinnä hienosäädölle ja perusteiden vahvistamiselle.

Crossfit-saleilla tarjotaan normaaleiden tuntien lisäksi usein myös erikseen pelkkiä painonnostotunteja mutta yksi tunti viikossa on kovin vähän, tiedän sen hyvin itse koska olen saanut parin vuoden ajan valmennusta juurikin sen tunnin verran viikossa. Tällaisessa seminaarissa valmentaja seuraa lähes jokaisen toiston ja kun sekä tempausta että työntöä otetaan parin tunnin erissä niin niitä toistoja myös kertyy.

Paras palaute valmennusseminaarien jälkeen on kun pitkän ja raskaan päivän jälkeen heti kysellään koska olisi sopiva ajankohta uudelle valmennuspäivälle, hyvältä tuntuu myös se kun näkee miten valtavasti tekniikat menevät eteenpäin ja kehitystä tapahtuu jo sen yhdenkin päivän aikana.

Kun intoa riittää niin aikuisenakin voi aloittaa erittäin haastavan uuden harrastuksen ja myös kehittyä siinä. Suosittelen lämpimästi!


Eipä lopu oppiminen valmennuspuolellakaan. Seura oli hankkinut nipun kirjoja ja nappasin heti pari iltalukemiseksi. Psykomotoriikka on ollut mulle aiemmin terminä vieras mutta se vastaa paljolti juuri sitä mitä urheilusta ja liikunnasta kaiken mullistavana voimana ajattelen. Tulen aivan varmasti kirjoittamaan aiheesta jatkossa lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti