sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Kylmää kiveä - suomikiipeilyn tarina tänään telkkarissa!

Kiipeilystä on tullut vuosien mittaan iso harrastelaji, halleja ja seuroja löytyy useista kaupungeista ja melkein kaikki ovat joskus käyneet kokeilemassa millaista on edetä kiipeilyseinällä. Mutta kuka oli Suomen ensimmäinen kiipeilyharrastaja, entä mitä kiipeily oli ennen ja mitä se on nyt? Parin vuoden takainen, visuaalisesti erittäin komea dokumenttielokuva Kylmää kiveä näyttää miten lajin vannoutuneimmat harrastajat viettävät elämänsä kohokohtia metsien keskeltä ja lampien rannoilta kohoavia seinämiä kavuten, sormet kylmään graniittiin takertuen.


Yle TV2 esittää dokumentin tänään sunnuntaina 3. huhtikuuta klo 19.10 ja se ilmestyy myös Yle Areenaan. Uusintoja on luvassa maanantaina ja keskiviikkona. Tämä viikonloppu on muutenkin suomikiipeilyn juhlaa kun Suvilahdessa järjestettiin kovatasoinen Sisu Masters-kilpailu josta tulee myös lähetyksiä Ylen urheiluviikonlopussa.

Kylmää kiveä trailer from Blue Kangoo Films on Vimeo.

Kylmää kiveä on eittämättä suomikiipeilylle sama kuin komea Valley Uprising amerikkalaiselle kiipeilyskenelle. Ei muuta kuin tv päälle illalla ja katsomaan!

2 kommenttia:

 1. Yes. Kello 19.08 luin sun päivitetyn postauksen.. Kiitti vinkistä :). Siitä voikin sitten sujuvasti jatkaa Huippujengin parissa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, sehän osui maaliin! Ajattelinkin sua kun kirjoitin tämän.

   Oli loistava dokkkari, on tuo vaan erittäin hieno ja monipuolinen laji.

   Poista