keskiviikko 1. elokuuta 2012

Paluu stadionille - intervalliharjoittelu jatkuu.

Kesäkuun alussa aloitin intervalliharjoittelun. Jos olisin päässyt treenaamaan suunnitellusti niin olisin jo juossut 4 kilometrin täysiä treenejä mutta aina ei mene kuten suunnittelee. Heinäkuussa oli ajankäytön kanssa ongelmia, olin pienessä kesäflunssassa ja stadionkin oli suljettuna erilaisten tapahtumien vuoksi. Kun ehdin juoksemaan vähän vähemmän niin päätin keskittyä pitkiin peruskestävyyslenkkeihin koska päätavoitteeni eli maraton on enää 45 päivän päässä. Vauhtikestävyydellä ei ole siinä leikissä isoakaan merkitystä. Vaikeuksista, pitäisi kai sanoa haasteista, huolimatta ehdin juoksemaan heinäkuussa 102 kilometriä mikä on oma ennätykseni! Mahtavaa.


Tänään kävin kuitenkin kipittämässä 8 kierrosta eli 3.2 kilometriä. Nyt olisi pitänyt olla vuorossa yhdeksän kierroksen treeni mutta kun taukoa tuli kolme viikkoa niin ajattelin tehdä uudestaan saman treenin kuin viimeksi. Tauko ei kuitenkaan ihan hirveästi näkynyt ja pystyin tekemään harjoituksen ilman että olisin oksentanut tai pyörtynyt.


 Jos ei mitään erikoista tapahdu niin juoksen ensi viikolla 9 kierrosta ja kahden viikon päästä 10 kierrosta. Elokuun lopulla voisikin sitten juosta sen cooperin ja katsoa miten tämä on vaikuttanut sen tulokseen. Lähelle 3000 metriä olisi hieno juttu kipittää mutta vähempikin riittää kunhan viime syksyn ennätykseni 2550m paranee.


Pitäisi lähipäivinä varata hotelli maratonia varten. Tarkoitus olisi lähteä reissuun perjantaina ja palata kotiin sunnuntaina, kisapäivä on lauantai. Kai joku ajelee parisataa kilometriä autolla kisapaikalle ja kisan jälkeen kotiin mutta kun en yhtään tiedä missä kondiksessa olen maratonin jälkeen niin tuollainen vaihtoehto on täysin poissuljettu. Avovaimolla ei ole ajokorttiakaan niin en uskalla edes ajatella miten toimittaisiin jos makaan pyörtyneenä maalissa tai jalat ovat niin kipeät etten pysty edes liikahtamaan, autossa ajamisesta puhumattakaan :D

4 kommenttia:

 1. Yhden tuttavani piti lähteä Tukholman maratonille, mutta liian raskas harjoittelu vaati veronsa. Sai jalkaansa rasituksesta tulehduksen, eikä pystynyt kävelemään kunnolla vielä heinäkuussakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maraton ja jo pelkkä harjoitteleminen sille on rankkaa touhua. Joko harjoittelee liian vähän ja riskeeraa sillä maaliinpääsyn itse kisassa tai sitten liikaa ja loukkaantuu eikä pääse koko kisaan mukaan. Toivottavasti olen itse löytänyt sen kultaisen keskitien.

   Poista
 2. Tsemppiä treeniin ja maratonille! Annoit tällä postauksella rohkeutta mulle julkistaa mun tavotteen puolimaratonista. Joskin tavote on juosta se vasta ensikeväänä, mutta haaste mulle silti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho hienoa, käynkin kommentoimassa ja lukemassa sun blogista tosta :)

   Poista