keskiviikko 22. elokuuta 2012

Maraton-testiviikko.

Kirjoitin aiemmin että aion pitää tällä viikolla maraton-testin. Tarkoituksena on syödä, juoda ja elää samalla tavalla kuin aion tehdä syyskuussa oikealla maraton-viikolla. Alkuviikolla tämä ei ole vielä näkynyt mutta huomenna torstaina ja perjantaina aion syödä ja juoda normaalia enemmän ja säännöllisemmin. Erityistä huomiota aion kiinnittää hiilareihin, syön molempina päivinä normaalia isommat annokset pastaa sekä lounaalla että päivällisellä.


Lauantaina, joka on maraton-testipäivä, herään aamulla noin kahdeksalta ja syön aamupalan kuten aion tehdä syyskuussa itse kisapäivänä. Mietin vielä syönkö esimerkiksi ensimmäisen aamupalan noin klo 8.30 ja toisen esimerkiksi klo 9.30-10. Lähden juoksemaan kello 12, samaan aikaan siis kuin oikeana kisapäivänäkin on startti. En kuitenkaan aio juosta testimielessä 42 kilometriä :D vaan ajattelin hölkötellä noin 18 kilometriä.

Mielestäni on parempi testata näitä asioita jo valmiiksi kuin huomata kisapäivän aamuna paniikissa että hiilaritankkaus ei sovikaan minulle. Ennen kaikkea haluan nähdä mikä on oikea aika herätä ja syödä ennen maratonia.

Oikealla kisaviikolla aion juosta kevyen lyhyen lenkin maanantaina ja käydä salilla tiistaina jonka jälkeen pidän keskiviikon, torstain ja perjantain lepoa. Tämän jätän kuitenkin testaamatta, treenaan nyt ihan normaalisti viisi kertaa. Tänään piti olla intervallijuoksua stadionilla ja olin jo pyöräni kanssa stadionin lähellä mutta olo oli niin huono että jätin harjoituksen väliin. Vatsa on jostain syystä sekaisin ja vointi sen verran heikko että erittäin kovatehoiseen treeniin ei todellakaan olisi ollut paukkuja. Harmi mutta onneksi huomenna on taas uusi päivä ja toivottavasti normaali iskukyky.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti