tiistai 2. syyskuuta 2014

Voimaleipää.

Innostuin pari viikkoa sitten mustikoista ja söin niitä niin aamu- kuin iltapalallakin rahkan ja jugurtin kanssa. Metsässä ei ole tullut vähään aikaan käytyä muuten kuin juoksemassa joten on pitänyt kehitellä jotain uutta supervälipalaa.

Resepti on monimutkainen kuten mulla aina.

Ota kaksi palaa paahtoleipää. Voitele toinen leivistä hunajalla ja toinen maapähkinävoilla. Lätsäytä puoliskot yhteen. Voimaleipä on valmis.


Voimaleipä on todellinen luonnon treenibuusteri. Ruokalusikallisessa hunajaa on 50 kaloria, samassa määrässä maapähkinävoita on 90 kaloria ja lisäksi 5 grammaa proteiinia. Näitä kun mussuttaa ennen harjoitusta, sen aikana ja jälkeen niin ei ole energiasta pulaa.

Maapähkinävoista saa mainioita rasvoja ja proteiinia ja tottakai paljon energiaa. Hunaja puolestaan on sokerikoostumukseltaan erinomainen, siinä on 38 prosenttia fruktoosia joka imeytyy hitaasti ja ylläpitää verensokeria pitkään sekä 31 prosenttia nopeasti imeytyvää glukoosia.

Söin tänään aamupalaksi kuvassa näkyvän setin, kulhollisen hedelmäsalaattia ja tattaripuuroa. Sen jälkeen juoksin 14.5 kilometriä. Olisin voinut juosta paljon pitempäänkin. Nyt oli energiaa!

Hyvä ruoka, parempi treeni.

4 kommenttia:

  1. No kylläpä onkin monimutkainen resepti. =D Hyvää on tiedän kyllä sillä eilen söin ittekin paahtoleipää maapähkinävoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää mun reseptit sisältää aina 2-3 ainesosaa ja valmistus tapahtuu kasaamalla ainekset päällekkäin :D Se on kokkausta minun makuuni.

      Pelkkä maapähkinävoi on vähän liian tymäkkää mun makuuni, lusikallinen menee vielä suoraan purkista mutta isommat määrät miksaan mieluummin vaikka just ton hunajan kanssa. Moni taitaa käyttää hilloja maapähkinävoin kaverina mutta itse jätän ne puuroa varten.

      Poista
  2. Jes! Vihdoinkin blogiruokaresepti, jonka jaksoin lukea ja ymmärsin. Tänks! Käytän tilaisuuden sen tunnustamiseen, että syön henkilökohtaisesti purkin (300g) hunajaa noin kahdessa viikossa. Tosin nyt kulutusta on ehkä nostanut se, että käytän sitä tankkausvaiheessa rajusti. Mutta siis, ei pidä ihmetellä mikäli yhtäkkiä vyötäröni on taas kimalaisen ja osaan lentää. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää mun reseptit uppoo varmaan vähän heikommallekin keittiömestarille :D

      Meillä on hunajaa aina kaapissa mutta sitä on kulunut tähän asti melko vähän, yleensä sitä tulee otettua suoraan purkista lusikalla jos on flunssan oireita tai muuten käheä kurkku. Taidan alkaa tankkaamaan sillä säännöllisesti niin pääsen samoihin tuloksiin kuin sinä!

      Poista