maanantai 29. syyskuuta 2014

100 lenkkiä, 1106 kilometriä.

Hämäräpuuhat jatkuivat eilen. Nyt lenkki osui lähes täydelliseen aikaan, kun lähdin liikkeelle vähän ennen seitsemää oli vielä valoisaa mutta aurinko laski hyvin nopeasti ja tuli pimeys. Otsalamppu oli onneksi jälleen mukana mutta vähän pelotti kinttujen puolesta varsinkin maastopohjaisella polulla. Kuoppia, risuja ym. ei nähnyt juuri lainkaan joten hommassa oli vähän turhan paljon riskejä kun maratoniin on enää vajaa viikko.

Alkulenkistä voimia riitti hyvin mutta loppua kohti olin todella väsynyt. Jalat olivat aivan loppu jo ennen kymppiä. Päätin juosta vain 12 kilometriä. Toisaalta harmitti, olin kaavaillut viikolle kolmea 10-20km lenkuraa eli yhteensä 30-60 kilometriä mutta torstain, lauantain ja sunnuntain lenkeistä tuli vain reilut 38 kilometriä.

Eilisen lenkin myötä muuten juoksusaldokseni muodostui 1106 kilometriä ja siihen kului tasan sata lenkkiä, eilen olin siis sadatta kertaa tänä vuonna hölköttelemässä! Kun vuoden iso tavoite oli 1200 juostua kilometriä niin lauantain (toivottavasti) 42 kilometrin potti vie jo aika lähelle sitäkin. Viime vuonna juoksin ekaa kertaa elämässäni 1100 kilometriä ja siihen meni aikaa pari päivää vaille 12 kuukautta. Nyt pari päivää vaille 9 kuukautta :)

Olen juossut viimeisen 20 päivän aikana reilun satasen, ja se tuntuu hyvältä vaikka väsymys voisi laittaa pienen kysymysmerkin kunnon ylle. Oikeasti juoksen niin harvoin illalla - vain muutaman kerran vuodessa - että ne ovat melkein aina niitä vaikeimpia ja väsyneimpiä lenkkejä. Eilisen illan juoksut myös päättivät viisi päivää kestäneen treeniputken jossa paitsi olivat nuo 38 kilometriä niin myös kaksi kovaa voimatreeniä keskiviikkona ja perjantaina jotka molemmat sisälsivät paljon kyykkäämistä.

Tänään lepäilen, huomenna ja keskiviikkona vielä viimeiset liikunnat ennen maraa.

2 kommenttia:

 1. Tsemppiä maratonviimeistelyyn! Olen tässä lueskellut blogiasi taas pitkän tauon jälkeen, ja palaan varmasti katsastamaan myös kisaraportin, olet onnistunut kirjoittamaan ne aina niin innostaviksi!

  Mulla on epämääräisistä juoksutauoista huolimatta kertynyt nyt syyskuun loppuun mennessä 840 kilometriä. Tosin nyt on taas vähän juoksuharrastusta haittaava vaihe elämästä menossa, mutta tonni tulee varmasti täyteen tänäkin vuonna.

  Muista ottaa taas suklaata mukaan maralle! :)

  - Amanda

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä Amanda, tosi kiva kuulla susta pitkästä aikaa! Hienoa että sielläkin on juoksu maittanut :)

   Taskut on täynnä evästä maratonilla, myös suklaista :)

   Poista