perjantai 12. syyskuuta 2014

Äärimmäisiä liikkujia Inhimillisessä tekijässä.

Tänään TV1 esittää mielenkiintoisen keskusteluohjelman jota olen odottanut jo jonkin aikaa. Inhimillisen tekijän vieraana on ultrajuoksija Pasi Koskinen, pitkänmatkankävelijä Mirja Kärnä ja vapaasukeltaja Simo Kurra. Kärnä on kävellyt pyhiinvaellusreittejä ja mm. viime vuonna 3600 kilometriä Suomesta Espanjaan. Kurra on suomalaisen vapaasukelluksen pioneereja, hän on esimerkiksi sukeltanut ilman laitteita 85 metriin ja pidättänyt hengitystään lähes 8 minuuttia. Pasi Koskisella on takanaan niin 24 tunnin, 48 tunnin, 100 kilometrin kuin 6 vuorokaudenkin juoksutapahtumia henkilökohtaisista haasteista puhumattakaan.

Koskinen on itselleni näistä tutuin henkilö hänen bloginsa Kolme kivestä kautta. Kun itse otin toukokuussa varovaisia askeleita ultrajuoksun suuntaan nostamalla reilusti juoksukilometrejäni Giro-juoksuhaasteessa, Pasi lähti juoksemaan Nuorgamista kohti Hankoa 1000 mailin eli reilun 1600 kilometrin matkallaan. Vaikka oma haasteeni oli Pasin matkaan verrattuna hyvin vaatimaton, se oli kuitenkin minulle raju hyppy tuntemattomaan ja sain suuren tuen kun tiesin että samaan aikaan toinen on tekemässä paljon hurjempaa taivallustaan. Tavallaan jokainen joka tavoittelee omia isoja haasteitaan ja tavoitteitaan antaa uskoa muille vaikka näiden oma taival olisikin erilainen. Lopulta kyse on aina samasta asiasta, omien rajojen koettelemisesta ja pyrkimisestä kohti maalia. Ja ennen kaikkea siitä henkisestä matkasta joka etapin, lyhyen tai pitkän, aikana kuljetaan.

Inhimillinen tekijä perjantaina 12. syyskuuta klo 22 TV1:llä, uusinta samalla kanavalla sunnuntaina 14.9. klo 17.10. Ohjelma pitäisi olla nähtävissä myös Yle Areenassa.

2 kommenttia:

 1. Oli katsottava tämä myös. Hyvät haastateltavat ja mielenkiintoinen aihe. Ohjelma jäi pyörimään mieleen vielä sen päätyttyäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että tämäkin ohjelma, vaikka oli rauhallinen keskusteluohjelma, antoi paljon motivaatiota ja intoa monelle. Ultrajuoksu ei taatusti ole kaikkien juttu mutta siitä voi saada innoitusta vaikka vain parin kilometrin lenkille.

   Pari viikkoa sitten telkkarista tuli dokumentti ultrajuoksijoista jotka juoksivat neljällä eri aavikolla saman vuoden aikana. Eräs tuttu oli alkanut katsoa ohjelmaa mutta jo viiden minuutin jälkeen oli ollut pakko nousta sohvalta ja lähteä juoksemaan! :)

   Poista