tiistai 9. syyskuuta 2014

Se on siinä - tonni!

Sunnuntain 17 kilometrin lenkuran jälkeen oli helppo hymyillä. Tai olisi ollut jos olisin muistanut mitä tuli tehtyä mutta oikeasti tajusin asian vasta eilen maanantaina. Juoksin 1000 kilometriä täyteen tänä vuonna!

Silloin kun aloitin 2010-2011 talvella kävelyllä ja lyhyillä hölköttelyillä pidin kyllä paperilla jotain päiväkirjaa etenemisestä mutta mitään tarkempia tavoitteita tai määriä ei jäänyt jälkipolville kerrottavaksi. Asetin kuitenkin vuodelle 2012 tavoitteen juosta vuoden aikana tuhat kilometriä. Onnistuin lopulta tavoitteessa ja tuhat kilsaa meni rikki uudenvuodenaattona ;)

Viime vuodelle nostin tavoitetta ja tähtäsin 1100 kilometriin. Sekin onnistui, tällä kertaa pari-kolme päivää ennen vuoden vaihtumista.

Kuluvalle vuodelle asetin luonnollisesti jälleen piirun kovemman tavoitteen eli 1200 kilometriä. Ja arvatkaapa mitä, se isoin ja kaikista komein palanen eli tonni meni rikki siis jo nyt! Mahtava juttu. Olen kolme kuukautta edellä aiempien vuosien juoksumääriä.


Tosta näkyy eri kuukausien kilometrimäärät. Kevään rajut kilometrimätöt tottakai selittää tän nopean karttumisen, pelkästään huhti-toukokuussa mittariin kertyi 538 kilometriä. Jos koko vuosi mentäisiin samalla tahdilla niin yli 3000 kilometriä olisi kasassa joulun jälkeen. Oikeasti en usko että juoksen koskaan noin paljoa.

Mittari näytti tänään jo 1020 kilometriä, kävin aamupäivällä nimittäin sateessa hilpaisemassa 14 kilsaa.

Mullahan on sellainen porkkana vuositavoitteessa että heti kun saldo on täynnä, vaihdan treenisykliä painottamaan voimailua. Uskon ja toivon että viimeistään marraskuussa otan punttia kolme kertaa viikossa ja juoksua tulee lyhyinä etappeina pari kertaa viikossa.


Mutta ei nyt mennä asioiden edelle. Jokainen kilometri pitää juosta ihan oikeasti - ja mielellään jokaisesta askeleesta nauttien.

6 kommenttia:

 1. Hieno tonni, onnea siitä! Kaunis syksyhän voi innoittaa sinut vielä vaikka mihin lukemiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on tosiaan täydelliset kelit ulkoiluun, hieno yhdistelmä kesää ja syksyä.

   Poista
 2. Vautsi :)! Onnea tonnista! Oot kyllä jo paljon ehtinyt juosta, kiitos toki tuon sun toukokuun tempauksen ;) Hienoja lukuja, ja vielä ehtii kerryttää kilsoja - nyt on mun mielestä juoksijan parasta aikaa tää syksy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, nyt on kiva kipitellä enemmän ja sitten talvella pitää lähinnä juoksutuntumaa yllä ja tehdä vaikka hallissa radalla vetoja sen sijaan että juoksisi useamman tunnin siivuja.

   Poista
 3. Tonni on kyllä melkoisen iso luku!! Hienoa, onnea siitä! :) Mielenkiinnolla jään odottamaan, mitkä on sun lopulliset kilometrit. Näitä lenkkimatkoja kuin jatkat, mitä nytkin syyskuussa, niin aika nopeesti sataset paukkuu. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No noinhan se just on, kun juoksee 5-10 kilometrin sijaan aina kerralla 10-20 kilsaa niin nopeastihan niitä satasia tulee mittariin :)

   Poista