torstai 18. syyskuuta 2014

Treeni palailee pätkittäin.

Viime viikonloppuna iskenyt pieni syysflunssa jäi onneksi nuhan tasolle eikä yltynyt pahemmaksi. Viikonloppu olisi joka tapauksessa mennyt kuuden perättäisen harjoituspäivän jälkeen lepäillessä mutta jatkoin huilailua vielä alkuviikon. Pidin koko ajan peukkuja pystyssä että olo paranee tasaisen varmasti jotta pääsisin keskiviikon painonnostotreeneihin. Toukokuun juoksukautta lukuunottamatta en ole ollut kertaakaan poissa tammikuun alussa startanneista harjoituksista enkä ollut nytkään!

Vähän mietitytti mikä on kondis monen päivän hölläilyn jälkeen. En ollut ottanut kertaakaan punttia edellisen keskiviikon jälkeen joten oli vähän yllätys mitä pystyisin tekemään. Mutta hyvin meni tälläkin kertaa! Jos viime viikolla sain ottaa koko ajan uusia ennätys-sarjapainoja niin sama jatkui tälläkin kertaa. Tehtiin ensin 3x rinnalleveto + 3 x työntö, sitten painoa lisää ja kakkoset ja lopulta ykköset. Tempauksia otettiin raakana, ensin kolmosia, sitten taas painoa lisää ja kakkosia ja lopulta maksimiykkösiä. Lopussa tehtiin maastavetoa tempausotteella kolmosina mutta niin että veto pysäytetään polven alapuolella kolmeksi sekunniksi.

Rivet ja työnnöt tuli aika hyvin, samoin raakatempaukset.  Pientä peeärrää pukkaili taas mukavasti. Jos aikaa olisi ollut enemmän niin edistymistä olisi tullut vieläkin enemmän. Pitää korottaa jatkossa vähän nopeammalla tahdilla. Edelleen ongelmia on paljon mutta silti erityisesti tällä ja viime viikolla on tuntunut että ehkä vielä joskus opin painonnostajaksi. Valmentajilta tuli erinomaisia kommentteja ja ohjeita ja välillä esimerkiksi noissa kolmen noston yhdistelmissä kesken sarjan tulleet vinkit saivat oikeasti uudet nostot onnistumaan paremmin. Ikävä kyllä vieläkin usein tajuan kyllä mitä pitäisi tehdä mutta viesti ei tunnu millään menevän  lihaksille perille.


Aina kun lopun voimaosuudessa on maastavetoa niin pyydän heti kaikki lähistöltä tarkkailemaan selkääni joka on aina ihan mutkalla. Eilen taisi parhaimmillaan kolme-neljä tyyppiä huutaa samaan aikaan MUTKALLA :D Tuli vähän sellainen fiilis kuin olisin pesäpallossa lukkarina. "VÄÄRÄ, oikein, VÄÄRÄ"! Pallon liikeradan sijaan tosin tarkkailtiin selkärangattomuuttani. En ole mavessa kovin suoraselkäinen kaveri.

Eräs uudempi harrastaja jonka kanssa nostettiin sanoi että mave on hänen heiniään ja häneltä tulikin heti erinomainen vinkki jossa päänasentoon keskittymällä sain pidettyä selän paremmin suorana. Hengitystäkin käytiin läpi, se on asia johon ilman muuta pitäisi isoissa voimaliikkeissä keskittyä enemmän. Tällä hetkellä tulee hengitettyä vähän miten sattuu nostojen aikana ja siitä on tullut kyllä paljon kommenttiakin.

Ajattelin ensin että palaan vähän kevyemmin takaisin enkä ota lopussa leuanvetoa mutta kun kondis oli noinkin hyvä ja vahva ja kun kaverikin pyysi mukaan niin tuli otettua vielä muutama sarja. Tuli juteltua mm. crossifitista ja sen suosiosta ja mahdollisesta loukkaantumisherkkyydestä. Todella hyvä aihe josta voisin yrittää ehtiä kirjoittamaan huomenna. Meidän aikuisten painonnostokoulu on erittäin suosittu, eilen taisi olla huimat 30 nostajaa, ja monet heistä ovat tulleet mukaan crossfitin kautta.

Tänään tuli käytyä hölköttelemässä eka juoksulenkki perjantain jälkeen ja otin senkin aika kevyesti ja kuntoa tarkkaillen. Juoksin vain noin neljä kilometriä mutta tahti oli suht rivakka. Olo tuntui ihan normaalilta mutta otan silti tällä viikolla vain alle kympin siivuja. Ens viikolla sitten reilummin, 3x 10-20km ja sitten onkin jo maratonviikko!

Illalla on muuten luvassa harvinaista futisherkkua kun suomalainen joukkue pelaa ensimmäistä kertaa koskaan eurooppaliigassa. FC Kööpenhamina - HJK tulee suorana JIM-kanavalta klo 20.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti