keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

TV-vinkki: Pako helvetistä kun kaikki menee lenkillä tai patikoidessa pieleen.

Kirjoitin viime syksynä bloggauksen viihdyttäviä selviytymisohjelmia Discoverylle tekevästä Bear Gryllsistä. TV-kanava Kutonen on tehnyt diilin joistakin Discoveryn ohjelmista ja viime perjantaina nähtiin ensimmäinen jakso Gryllsin erinomaisesta sarjasta Pako helvetistä.

Kuusiosaisessa sarjassa keskitytään aina yhteen maastoteemaan ja kolmeen tapaukseen joissa esimerkiksi lenkkeilijä, hiihtäjä tai laskettelija on eksynyt tai loukkaantunut keskellä ei mitään. Mitä tehdä kun kännykästä loppuu akku tai ei ole signaalia, ravinto on loppu ja karhu kahistelee viereisessä pusikossa?

Sarja on mielenkiintoinen ennen kaikkea siksi että kaikki ihmiset ovat oikeasti joutuneet siihen tilanteeseen jossa kuolema on kolkutellut ovella ja on ollut pakko kerätä viimeisetkin sisun ja kekseliäisyyden rippeet. Miten taistelutahto voi pysyä korkealla kun olet ollut viikkoja viidakossa eksyneenä ja pelastushelikopterin nähdessäsi tajuat ettei se voi mitenkään havaita sinua tiheän puuston läpi?

Ikävä kyllä ensimmäistä, lumisiin maisemiin keskittynyttä jaksoa ei tule enää uusintana. Uusi jakso esitetään Kutosella aina perjantaisin klo 19 ja uusitaan sunnuntaina klo 23.

Toinen jakso keskittyy viidakkoon, kolmannessa ollaan aavikoilla. Ennen tuota kolmannen jakson ensiesitystä Discoveryllä toivoin että siinä olisi mukana legendaarinen selviytymistarina jossa ultrajuoksija Mauro Prosperi eksyy Marathon des Sablesin reitiltä hiekkamyrskyssä. Ja sehän siitä jaksosta myös löytyy!

Suosittelen sarjaa lämpimästi. Se antaa toivoa siitä että silloinkin kun todennäköisyydet ovat heikot, positiivisen ajattelun ja mielen voima on lopulta avain onnistumiseen ja selviytymiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti