perjantai 21. maaliskuuta 2014

CrossFit Open 14.4 - Chipper erottaa jyvät akanoista ja tekee kilpailijoista hakkelusta.

CrossFit Openin kolmas viikko on takana ja maalisuorakin alkaa jo häämöttää mutta vielä on pari mutkaa matkassa. Toiseksi viimeinen mutkista on brutaali chipper, crossfit-terminologiassa erittäin brutaali ja pitkäkestoinen harjoitus jossa tehdään iso määrä erilaisia liikkeitä.

14 minuutissa niin monta toistoa kuin ehtii:

60 kaloria soutulaitteella
50 varpaat tankoon
40 seinäpalloa, miehet heittävät 9 kg palloa 3 metrin korkeudelle, naiset 6kg palloa 2.75 metrin korkeudelle
30 rinnallevetoa, miehet 61kg, naiset 43kg
20 muscle-uppia

Viime vuonna kolmannessa lajissa tehtiin 12 minuutin ajan tuplanaruhyppyjä, pallonheittoa ja muscle-uppeja, nyt aika on pidempi ja liikkeitä enemmän. Erittäin haastavat muscle-upit on jätetty viisaasti viimeiseksi liikkeeksi koska isolle osalle harrastajista ne ovat liian vaikeita. Tämä laji todellakin erottaa lajin todellisen eliitin kilpailijoista jotka ovat tähän asti pärjänneet kovalla hapenottokyvyllä ja maitohapon sietämisellä.
Tässä video lajin julkistamistilaisuudesta viime yöltä Seattlesta. Kaksi crossfitin ehdotonta huippua, Scott Panchik ja Josh Bridges, joutuvat tosissaan taistelemaan että pääsevät aloittamaan toisen kierroksen. Panchik saa ekan kierroksen valmiiksi ajassa 12:05, Bridges on hieman nopeampi ajalla 11:40. Jokainen joka pääsee näppäilemään concept2:sta uudemman kerran on kyllä järjettömän kovassa tikissä!

Kolmas laji ei kerännyt minulta hurraa-huutoja, teki mieli antaa sille nimeksi vaikka Brokeback Wodtain tai Backbroker eikä itse kilpailijatkaan siitä hirveästi innostuneet. Kilpailulajien kehittäjät Dave Castron johdolla olivat tällä kertaa ns. täysin kujalla. Noh, toivottavasti kukaan ei oikeasti rikkonut paikkojaan pahemmin.

Suomalaiset Euroopan sadan parhaan joukossa kolmen lajin jälkeen ovat (suluissa sijoitus tokan lajin jälkeen:

6. Jonne Koski, CrossFit Varasto (1.)
38. Mikko Ojala, CrossFit Rauma (73.)
75. Nico Smedroos, CrossFit Varasto (115.)

33. Emilia Leppänen, CrossFit Turku (24.)
39. Heidi Horelli, CrossFit Varasto (76.)
42. Sari Rautiala, CrossFit Lohja (52.)
59. Saara Laaksonen, CrossFit Turku (44.)

Tämä laji oli todella vaikea Saara Laaksoselle ja Jonne Koskelle joille maastaveto on yksi hankalimmista liikkeistä. Tämä sama lajihan oli mukana myös viime vuoden Regionalseissa joissa se oli myös molemmille heikoin laji ja yksi suuri este sille ettei sijoitus ollut vieläkin parempi.

Hyvät maastavetäjät ottivat isoja harppauksia tuloslistalla, Nico tarrautui teoreettiseen oljenkorteen kisapaikasta ja Ojalan Mikko tulee vahvasti ylöspäin laji lajilta. Vahva Heidi oli koko Euroopan kuudenneksi paras nainen tässä lajissa ja on noussut viime vuoden tapaan koko ajan ylöspäin karsinnoissa, toivottavasti muscle-upit onnistuisivat. Sari Rautiala on edelleen Euroopan ykkönen masters-sarjassaan, CrossFit Porin erittäin kova kilpailija Ulrika Nieminen on samassa sarjassa neljäs.

Mikko Aronpää jatkoi Dubaissa varmaa linjaansa ja on viime viikon tapaan Aasian karsintalistan kolmonen.

CrossFit Varaston tinkimätön työ näkyy tuloslistalla. Mikko Salo oli jalkapalloilijana äärimmäisen kova tekemään töitä, raatoi kentällä loppuun asti ja kun se ei hieman heikon pallollisen pelaamisen takia riittänyt lajissa kirkkaimmalle huipulle, hän valitsi lajin jossa juuri se on asia joka takaa suurimman palkinnon. Mikko elää 100-prosenttista, totaalisen omistautunutta urheilijan elämää jossa ei ole varaa minkäänlaiseen löysäilyyn. Sama 24/7-huippu-urheilijan asennetta vaativa elämäntapa on selvästi tarttunut myös harjoituskavereihin Roguen varastolla tai missä tahansa yleisillä liikuntapaikoilla treenejä vedetäänkin.

CrossFit inc. lähetti toimittajansa Poriin ja Jonnen kuulumisista ja mm. Mikon ja Vainion Tuomaksen näkemyksistä voi lukea tuoreesta artikkelista: http://games.crossfit.com/article/finlands-bet-jonne-koski .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti