tiistai 25. maaliskuuta 2014

200 kilometriä ja kevät!Näyttääkö hei vähän hyvältä!

Kävin hölkkäilemässä aamupäivällä 14 kilometriä maastopoluilla ja ilma oli ihan huikean hieno. Aurinko paistoi, linnut lauloi. Oli jopa vähän kuuma, pipo vaihtuu varmasti jo seuraavalla lenkillä lippikseen eikä shortseilla juokseminenkaan kaukana ole.

On aina vähän vaarallista alkaa julistamaan kuinka kevät on täällä, eiköhän seuraavana päivänä pamahda lunta ja kovat pakkaset, mutta just nyt näyttää niin keväiseltä kuin vain voi olla. Lenkin aikana ohitin todella kirkkaan keltaisen perhosen, auringon valossa se hohti kuin neon-väreissä. En muista nähneeni koskaan ennen maaliskuussa perhosta. En ole mikään luonnontuntija mutta onneksi tähänkin tarkoitukseen löytyi mainio nettipalvelu . Tällä kertaa kyseessä oli kuvausten perusteella sitruunaperhonen.

Keväästä tulee aina hyvä fiilis. Vaikka tykkään kaikista vuodenajoista eikä mitkään säätilat saa mua harmistumaan niin keväässä on ihan erityinen tunne. Ekoina lämpiminä ja aurinkoisina kevätpäivinä koulussa aina tiesi että kesälomaan ei ole enää niin pitkä aika. Päässä alkaa soimaan Suburban Triben First Spring Day ja Tavaramarkkinoiden Kevät. Oispa hienoa juosta Hakaniemen rantaa kohti Merihakaa, nyt olisi jo helppo kuvitella Korkeasaareen lähtevä lautta ja sopivan makuyhdistelmän arpominen jätskikioskilla. Se on jo ihan käsittämättömän lähellä.

Keväällä on silti aina pari valttikorttia heittää pöytään just kun ei yhtään osaisi odottaa. Ei ole meinaan eteläisemmässäkään Euroopassa vielä kovin lämpöiset tunnelmat, sen on hyvin nähnyt maantiepyöräilykauden alettua legendaarisilla klassikkokilpailuilla. Sunnuntaina ajettiin 300 kilometrin raju yksipäiväinen kilpailu Milanosta Sanremoon pitkin Ligurian upeita rantoja ja keli oli todella jäätävä. Kylmässä tihkusateessa ajajien sormet olivat niin kohmeessa että huoltoautojen ikkunoista roikkuvat avustajat joutuivat vaihtamaan pyöräilijöiden hanskoja kun sormet eivät enää liikkuneet. Eilen alkoi Katalonian ympäriajo ja sielläkin on kai pakkasia, mielenkiintoista nähdä Belgian klassikkokisoissa viikonloppuna miten kevät siellä etenee. Nousujen ansiosta pyöräilykilpailuissa nähdään usein saman päivän aikana niin helteitä kuin jopa pakkasia, vuorilla kun on tietysti lunta ja teitä aurataan vielä toukokuun lopullakin.

Huomasin tämän päivän juoksukilometrejä ylös merkitessäni että 200 kilometriä paukahti rikki, tarkalleen 204 kilometriä. Se on ennätysvauhtia, aiemmin kaksisataa on mennyt rikki huhti-toukokuussa, alkuvuosi on aina mulla niin kovin verkkainen kun juoksuharjoituksia on vain kaksi viikossa. Tilastotkin siis kertovat että nyt olen ihan oikeasti pidentänyt lenkkejä eikä ole jäänyt vain puheeeksi :)


Huomenna otan fillarin käyttöön, yöpakkasetkaan ei taida teitä juuri liukastaa kun on niin kuivaa eikä sateita ole ainakaan tänne luvassa. Vähän lisää palauttavaa arkiliikuntaa kalenteriin työ- ja treenimatkojen muodossa.

Ei muuta kuin ulos!

8 kommenttia:

 1. Mie uskalsin tänään jättää pitkät kalsarit kotio ja menin vaan trikoilla. Buff jäi myös kotio ja pää paljaana painelin, tosin täällä oli niin kova tuuli et tuo buffittomuus oli vähän typerää, ei kyl paleltanu. Sulas vaan nuo polut niin pääsis täälläkin kunnon mettälenkeille. Mulla on kasassa 179 juostua kilsaa ja 102 pyöräiltyä, jospa tää keväinen kooma alkas täälläkin pikkuhiljaa helpottaa. Tosin allergiat pukkaa päälle niin, et pakko oli jo silmätipatkin aloitta, vähän rajoittaa tätä intoilua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä päätä kannattaa vielä suojata, kevät on petollista aikaa vilustumisten kannalta. Ja tokihan kevät tulee ihan eri tahtia eri puolilla Suomea, tää on niin pirun iso maa.

   Ootpa saanut juostua huipun määrän! Muistan niin kovin hyvin miten paljon sullakin on ollut vaivoja ja ongelmia niin toi kuulostaa tosi hyvältä. Oot varmasti loistavassa kunnossa!

   Poista
  2. Kyllä kaikkiin niihin ongelmiin peilatessa tää kevät on ollu törkeen hyvä. Jokainen kilometri pelkkää nautintoa kun vertaa viime vuoteen. Kunto on kaukana loistavasta, mutta fiilis on huikee.

   Poista
  3. Ehjä harjoituskausi tekee kyllä mannaa kunnolle, oon ihan varma että oot lostokunnossa verrattuna noihin rikkonaisiin jaksoihin.

   Nauti! :)

   Poista
 2. Hehee, mulla puuttuu 200 kilometristä vielä 5, ja ne pitäis hoitaa huomenna! Mulla kyllä maaliskuu on ollut alkuvuoden huonoin juoksukuukausi, mutta jospa huhtikuussa tulisi taas kunnon kilometrejä. Se on kyllä ihanaa, että toisin kuin viime vuonna, tähän aikaan voi oikeasti jo nauttia kevään etenemisestä. Näin muuten sunnuntain lenkillä jo yhden uskaliaan leskenlehden!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, meillä on kyllä aina sama tahti :)

   Viime vuonnahan oli tosi talvista vielä ihan huhtikuun loppuun ja sitten hypättiinkin parissa viikossa suoraan pakkaspäivistä helteisiin. Jäi vähän niinkuin kevät kokonaan välistä. Ehkä tänä vuonna on pitkä ja kaunis kevät.

   Poista
 3. Ihana ihana aurinko oli täälläkin tänään! Jos harrastaisin päivityksissäni yksittäisiä sanoja sydämen kera, olis se ehdottomasti aurinko💖.. 😃

  VastaaPoista