keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Fish & chips KKRR:n tapaan.

Tämähän ei ole mikään kokkailublogi mutta silloin tällöin olen jostain kumman syystä avannut vähän sitä mitä syön. Olen suunnilleen yhtä hyvä kokki kuin mitä brittiläinen keittiö on kuuluisa herkuistaan (eli riippuu ihan siitä keneltä kysyy) ja tänään nämä kaksi yllättäen kohtaavat.

Brittien ruokakulttuurista tulee ekana mieleen englantilainen aamiainen, haggiksen kaltaiset säväyttävät herkut ja erilaiset törkymätöt joita voi taivastella katsoessaan Olet mitä syöt-tyyppisiä laihdutusohjelmia. Fish & chips on legendaaristen brittiläisten mässyjen aatelia, lauantaisen futismatsin jälkeen on kiva mussuttaa sanomalehteen käärittyjä ranuja ja uppopaistettuja turskanpaloja muiden lädien kanssa.

Itsehän en hirveästi innostu sen enempää ranskalaisista kuin leivitetystä kalastakaan mutta tajusin eräänä iltana että usein syömäni ruoka on vähän kuin joku fish & chipsin kaukainen sukulainen. Molemmissa kun on perunaa ja kalaa!Omaan annokseeni tulee uuniperunoita, purkillinen tonnikalaa ja pakasteherneitä. Kohtuullisen terveellinen annos. Kun rosamundat on otettu uunista ja foliot kääritty pois, niitä hieman pilkotaan ja päälle laitetaan oman maun mukaan voita, suolaa ja vaikkapa pippuria. Sitten vaan tonnot ja herneet päälle ja maistelemaan.

Itsehän en käytä voita ja suolaa ollenkaan terveydellisestä syistä - vaan ihan muista syistä!

Teen usein hyvin yksinkertaisia ruokia ja ne on varmaan monen mielestä tylsiä mutta pakko myöntää että tämäkin äärimmäisen helppo annos vaan maistuu tosi hyvältä. Ja jos haluaa vähän varioida niin tähän on loppujen lopuksi helppo tehdä mielin määrin erilaisia pieniä viilauksia. Ostin viime viikolla tarjouksessa olleita graavilohipaketteja ja herkuttelin monena iltana lohileivillä, korvasin yleensä käyttämäni smetanan Creme Bonjour Cuisine tilli & sitruunalla, sillä voisi korvata voin ja suolan näissä uuniperunoissa ens kerralla. Ja tonnikalan vaikka jollain muulla kalalla.. Ja herneet vaikka jollain ihan muulla kasviksella. Ja vaikka.. Slurps, taidankin lähteä syömään :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti