torstai 27. maaliskuuta 2014

Painonnostotreeniohjelmoija Mika tässä terve!

Meillä oli viime viikolla seuran harjoituksissa mm. tempauksia ja takakyykkyjä. Työntöharjoitteena oli raakarinnallavetoa + raakatyöntöä ja treenikaveri olikin siitä mielissään kun kyykyt on kuulemma myrkkyä. Tästä ajatuksesta inspiroituneena heitinkin ilmoille oman versioni "hyvästä" treenistä.


3x tempaus (syvään kyykkyyn) + 3x valakyykky
3x rinnalleveto (syvän kyykyn kautta tottakai) + 3x etukyykky + 3x työntö
5x takakyykky

Että tämmönen kevyt painonnostotreeni pienenä vitsinä jossa ajattelin ihmisiä jotka eivät halua kyykätä :D

Eilen harjoituksen alkaessa päävalmentaja sanoi että tänään treenataankin Mikan erinomaisen ohjelman mukaan, eikä mulla meinannut pokka pysyä. Kaiken huipuksi se kaveri joka ei halunnut kyykätä oli tehnyt oman treeninsä itsenäisesti ja häipyi pari minuuttia ennen kuin varsinainen painonnostokoulu alkoi.. Mahtoi olla hyvä fiilis kun sai kuulla että tehtiin oikeasti tuo mun ohjelmointini.

Rauta on valmiina rohkeita varten.

Nostoyhdistelmät oli just niin rankkoja ja raastavia kuin miksi ne suunnittelinkin. Hiki virtasi ja vettä piti hörppiä nostojen välissä vähän normaalia useammin. Kaikki taisi kuitenkin tykätä vaikka hieman pisti hapottamaan. Huikeasti tyypit taistelivat näitä sarjoja loppuun vaikka välillä liike ei kontrollissa pysynytkään ja tanko lensi käsistä.

Viime viikolla vedettiin treenin lopuksi voimaosiona takakyykkyjä joten se muutettiin tällä kertaa etukyykkykolmosiksi. Paljonkohan noita etukyykkyjä nyt oikein tuli? En halua edes ajatella..


Vaikka päävalmentaja tätä treeniä kehuikin ja sanoi että jatkossakin voisin laittaa ideoita niin voi olla parempi että keskityn ihan vaan siihen harjoitteluun. Niin paljon tekemistä on itse nostoissa.. Tempauksessa koko ajan jostain syystä hyppy suuntautuu eteen eikä ylöspäin ja myös työnnössä tulee pieni heijaus eteenpäin jolloin paketti vähän hajoaa. Ja vetovaihekin jää kesken eikä tule kunnon nousua päkiöille ja hartioiden nostoa.. Aijai, ei taida ihan parilla treenillä nämä korjaantua!

Harjoitusten suunnitteleminen on kyllä pirun mielenkiintoista, tuskin muuten olisin niin suurella innolla omia treenejä ja harjoituksia jaksanut suunnitella ja seurata kehitystä ellei tämä olisi niin mieluista. Lähiviikkoina ois tarkoitus koota kasaan yksi mielenkiintoinen progressiivinen pyramidivoimaharjoitus jota olen pyöritellyt mutta siitä lisää myöhemmin.

Veikkaan että aika monella on ollut tänään reidet ja pakarat juntturassa. Harjoitus oli kuuden jälkeen illalla ja mulla DOMSit eli viivästynyt lihaskipu iskee yleensä noin 20-24 tuntia treenin jälkeen. Tällä kertaa olin kuitenkin viekas ja kävin heittämässä aamupäivällä reilun 20 kilometrin palauttavan lenkin, veikkaan ettei mene takaosasto ihan yhtä pahasti tukkoon. Lenkki oli tosi hyvä, askel kulki rennon kevyesti ja jopa viimeiset kilometrit vilahtivat ohitse hämmästyttävän helposti vaikka edessä oli ylämäkiä ja takana kaks tuntia juoksua. Jos joku pitkis on helppo niin tämä oli.

Reilu kaks tuntia juoksua aamupalan jälkeen, onkohan maailman paras tapa käynnistää päivä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti