perjantai 14. maaliskuuta 2014

CrossFit Open 2014, puoliväli ja totuuden hetki.

CrossFit Open on kestänyt nyt kaksi viikkoa ja keskiviikkona sain hauskan lisän tämän karsinnan seuraamiseen. Painonnostotreeneissä kävi ilmi että kaveri jonka kanssa olen usein harjoitellut yhdessä on mukana openissa. Meillä oli harjoituksen lopuksi voimaosio jossa otettiin maastavetoja vitosina ja sanoin kaverille että näitä on nyt hyvä treenata, seuraavassa lajissa on ihan varmasti maveja koska vielä ei ole ollut. "Ole valmiina, sata mavea kelloa vastaan, selkiä tulee paukkumaan!" ja vähän naureskelua päälle.

Viime yönä tuo tämän vuoden karsinnan kolmas laji eli 14.3 julkaistiin ja se näyttää tältä:

8 minuutissa niin monta toistoa kuin mahdollista:

10x maastaveto, miehet 61kg, naiset 43kg
15x boksihyppy, miehet 61cm, naiset 51cm

15x maastaveto, miehet 84kg, naiset 61kg
15x boksihyppy, miehet 61cm, naiset 51cm

20x maastaveto, miehet 102kg, naiset 70kg
15x boksihyppy, miehet 61cm, naiset 51cm

25x maastaveto, miehet 125kg, naiset 84kg
15x boksihyppy, miehet 61cm, naiset 51cm

30x maastaveto, miehet 143kg, naiset 93kg 
15x boksihyppy, miehet 61cm, naiset 51cm

35x maastaveto, miehet 166kg, naiset 102kg 
15x boksihyppy, miehet 61cm, naiset 51cm

Lajin lanseeraustilaisuus torstain ja perjantain väliseltä yöltä New Orleansista:


Jos haluatte skipata diibadaabat ja siirtyä suoraan hulinoihin niin kohdassa 23:45 alkaa hiki virtaamaan.

Ai veikkasin että sata maastavetoa kelloa vastaan? No itse asiassa näitähän on oikeasti 135! :D Eiköhän muutama supermies ja supernainen tuon vedä loppuun asti.

Muille kuin näille superihmisille tämä on potentiaalisesti erittäin vaarallinen laji. Suosittelen jokaisen tekemään vain sellaisia maastavetoja jotka hyvä ja turvallinen nostotekniikka antaa myöden. Iso määrä maksimirepäisyjä väkisin kelloa vastaan johtaa pahimmassa tapauksessa pahoihin ongelmiin selän kanssa ja treenit jäävät pitkäksi aikaa.

Kaveri jonka kanssa olin osallistumassa Raasto-multisporttiin kesällä on kärsinyt erittäin rajuista selkäkivuista ja on maannut jo useamman viikon lattialla erikoisissa asennoissa koska sen enempää istuminen, seisominen kuin tavallisessa sängyssä makaaminenkaan ei ole osallistunut. Kirurgin puukko ja leikkaus odottaa lähipäivinä. Tässä tapauksessa kyse ei ole maastavedosta mutta voisi ihan hyvin olla. Selän kanssa ei oikeasti leikitä, uskokaa mua!

Toinen karsintalaji jossa tehtiin valakyykkyjä ja rinta tankoon-leuanvetoja sujui suomalaisilta hyvin.

Suomalaiset TOP 100 kilpailijat Euroopassa kahden lajin jälkeen (suluissa sijoitus ekan lajin jälkeen)

1. Jonne Koski, CrossFit Varasto (2.)
68. Matti Knaapi, CrossFit Kuopio (136.)
73. Mikko Ojala, CrossFit Rauma (111.)

Jonnen sijoitus maailmanlistalla on huikea 10.! Toinen porilaista CrossFit Varastoa edustava kilpailija eli Nico Smedroos oli ensimmäisen lajin jälkeen 82. mutta tämä toinen laji sujui vähän heikommin ja sijoitus tipahti kolmisenkymmentä pykälää. Vielä on silti saumat Euroopan regionals-kisoihin mutta kolmannen lajin pitää kyllä sujua selvästi paremmin. Mikko Aronpää nousi Aasian karsinnoissa kolme pykälää ja on nyt kolmantena.

Naisten tilanne näyttää tältä:

24. Emilia Leppänen, CrossFit Turku (34.)
44. Saara Laaksonen, CrossFit Turku (113.)
52. Sari Rautiala, CrossFit Lohja (56.)
76. Heidi Horelli, CrossFit Varasto (149.)

Jos meni Suomen kärkimiehillä tämä laji mainiosti niin samaa voi ehdottomasti sanoa naisistakin, erittäin kovia tuloksia ja hienoja nousuja tuloslistalla.

21 eurooppalaista naista sai tehtyä yli 200 toistoa ja Saaran 205 oli lopulta maanosan 15. paras suoritus tässä lajissa. Sari Rautiala puolestaan jatkaa 40-44 vuotiaiden naisten ykkösenä Euroopassa.

Viime kevään Openissa komeaa jälkeä parissa lajissa tehnyt voimanpesä Heidi Horelli oli jälleen elementissään, tämän painoiset valakyykyt olivat erittäin helppoja. Heidihän voitti mitaleita debytoidessaan painonnoston SM-kisoissa pari viikkoa sitten.

Kisa on nyt tavallaan puolessa välissä kun kaksi lajia on tapultu ja kolmas julkistettu. Tässä vaiheessa alkaa tapahtumaan myös niitä lopullisia ratkaisuja sen suhteen kenen suunta on tuloslistalla ylös tai alaspäin. Jos kolmannen lajin jälkeen ei ole hyvillä sijoituksilla, käytännössä mielellään 50 parhaan joukossa mutta vähintään top 100-listalla, niin vain uskomattomat haamusuoritukset kahdessa viimeisessä lajissa riittävät Regionals-kisapaikkaan.

Tempaus tai työntöladderit varmaan passaisivat Suomen kärkikilpailijoille mainiosti, sen verran hyviä painonnostajia heissä on. Itse veikkailen että karsinta päättyy lopulta kuitenkin esimerkiksi rinnallaveto-ladderiin, se varmaan kelpaisi myös.

Laaksosen Saara harmitteli omassa blogissaan että kakkoslaji olisi voinut mennä paremminkin, ihan tervettä ajattelua huippu-urheilijalta joka pyrkii koko ajan saamaan parhaimman mahdollisen suorituksen eikä tyydy vähempään. Toivottavasti kaikki kuitenkin saavat otettua itsestään irti sen oman potentiaalinsa myös tässä kolmannessa lajissa, taistelee sitten Regionalseihin pääsystä tai ihan vain oman itsensä voittamisessa. Tsemppiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti