keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Testissä Northforce Strength palautumisjuoma.

Palautumistuotteet ovat muiden lisäravinteiden ohella vallanneet valtavan markkinaraon viime vuosina. Pienimmissäkin kioskeissa ja lähikaupoissa on vähintäänkin juomia ja patukoita, monissa myös jauheita.

En ole itse koskaan käyttänyt esimerkiksi proteiinijauheita, valmiita juomia ja patukoita olen ostanut hyvän tarjouksen osuessa kohdalle mutta muista treeniblogeista tutut mömmötornit ja jauhesaavit ovat jääneet hankkimatta.

Olen kuitenkin koko ajan ajatellut että oikean hetken tullessa voisin hyvinkin kokeilla sopivaa tuotetta. Kotimaisella Northforcella on ollut mielenkiintoinen ideologia ja johtoajatus tuotteiden takana ja sporttipukin tuotua pari jauhepönttöä jouluna pääsin vihdoin testaamaan miten ne oikeasti toimivat.Northforce Strength-palautumisjuoma sisältää runsaasti korkealaatuista arktista heraproteiinia sekä ravintoaineita, jotka tehostavat lihaksiston ja muiden kuormituksen alaisena olleiden kudosten korjautumista ja palautumista erityisesti voima- ja lihaskuntoharjoitusten yhteydessä. Tuote on säilöntäaineeton ja antioksidanttien lähteenä on aitoja marjajauheita.

Northforce Strength myydään 700 gramman purkissa ja paketin mukaan se sisältää 18 annosta. Yhden annoksen tulisi sisältää siis 39 grammaa jauhetta.

Paketin ohjeiden mukaan viisi ruokalusikallista jauhetta sekoitetaan litraan vettä tai maitoa. Mutta hetkinen, yksi ruokalusikallinen (eli 15ml) painaa 5 grammaa eli viisi ruokalusikallista painaa vain 25 grammaa. Paljonkos tätä nyt sitten käytetään, 25 vai 39 grammaa?

Otin yhteyttä valmistajaan ja he kertoivat että tuotemerkintöjä ollaan muuttamassa selvemmiksi, oikea annostus on tuo vajaa 40 grammaa jauhetta per kerta. Kertoivat myös että nestettä voi olla vähemmän kuin litra, hyvä tieto nimittäin en ole nähnyt litran shakereita missään. Olen sekoittanut tuon 38-40 grammaa jauhetta noin 7 desiin vettä.

Yksi veteen tehty annos sisältää 146 kaloria ja 19.5 grammaa proteiinia.

En tiedä miten muuten jauheet toimivat mutta Northforce Strength vaahtoaa hyvin voimakkaasti. Hanasta kannattaakin päästää vettä jauheen päälle yhtä varovasti kuin irlantilaisen pubin tarjoilija valuttaa Guinnessia.

Strength saa makunsa mansikasta, sen sisällöstä 7% on jauhettua mansikkaa, ja tämä oli pieni yllätysmomentti itselleni. Olen juonut aiemmin vain suklaan makuisia palautumisjuomia.

Ekoilla kerroilla juoma maistuu vahvasti jauholta, koostumus ei muistuta valmiita juomia. Ainoa makeus tulee hippusesta glukoosia eli rypälesokeria ja maku tuosta mansikkajauheesta. Mun mielestä tuo on ihan hyväkin asia, tuntuu tavallaan paremmalta vetää kovan treenin päälle tämän tyyppistä tavaraa kuin suklaapalkkaria joka tuntuu siltä kuin joisi mukillisen kaakaota. Punttikarjut heittää blenderiinsä paketillisen raakaa jauhelihaa ja munia eikä lusikoi mitään oboyta.

Maku ei oikeasti ole mitenkään paha, siihen tottuu nopeasti ja kun on rääkännyt itsensä ihan piippuun niin tuon 7 desiä imaisee pullosta parilla huikalla. Mieluummin juon tällaista kuin makeutusaineita ja lisäaineita, niitähän ei Northforcen tuotteissa ole.

Purkki on nyt käytetty tyhjäksi, millainen on vaikutus? Pullisteleeko lihakset ennen näkemättömään malliin, paidan hihat repeilee enkä pysty kävelemään enää oviaukoista kuin sivuttain?


No ei, palautumisjuomat auttavat palauttamaan harjoituksesta, eivät ne ole mitään anabolisia kasvuhormoneja. Saman vaikutuksen saa todennäköisesti yhtä hyvin syömällä treenin jälkeen vaikkapa purkillisen raejuustoa ja banaanin. Palautusjuomista saadut tutkimustulokset ovat ristiriitaisia, jotkut tutkimukset eivät osoita merkittävää parannusta lihaskasvuun ja jotkut osoittavat. Moni ammattilainenkin käyttää niitä siksi että muutkin käyttävät, nykyisessä ilmapiirissä syntyy mielikuva että on pakko käyttää jos haluaa kehittyä. Uskallan väittää että näin ei ole.

Jauheesta tehty annos on kätevä käyttää lennossa, menen usein salilta suoraan töihin ja matkan aikana on helppoa juoda juoma. Yhtä hyvin voisi syödä saman tien kunnollisen aterian mutta yleensä se ei ole ainakaan mulla mahdollista.

Voi olla että käytän Strengthiä jatkossakin turvaamaan proteiinin saantia ja helpottamaan sopivan ravinnon saamista kroppaan nopeasti harjoituksen jälkeen. Yhden annoksen hinnaksi tulee noin 1.5 - 2 euroa ostopaikasta riippuen joka on jonkin verran keskivertojauheita enemmän mutta laatu maksaa. Northforcen hera tuotetaan Kuusamossa lappilaisesta maidosta ja ainesosien alkuperä on jäljitettävissä aina mansikkapellolle ja lehmiin asti. Korkean laadun myötä Northforce on saanut tiimiinsä viime vuosina mm. monia kotimaisia jalkapallon ja jääkiekon liigajoukkueita ja lajiensa ylivoimaisia urheilijoita kuten tenniksen Jarkko Niemisen tai painonnoston Milko Tokolan.

Pukki toi muuten jouluna Strengthin lisäksi myös kestävyysurheiluun tarkoitetun Northforce Endurancen. Siitä lisää myöhemmin keväällä!

2 kommenttia:

 1. Vuoden verran oon tota imuroinut. Loistava tuote.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mainiota kamaa.

   Northforcella on nykyään pelkkää heraakin: http://kauppa.northforce.fi/epages/vilkas02.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20110614-11092-45085-1/Products/20

   Poista